Anmeldese af Pokémon Legends: Arceus

Kristian

UdviklerGame Freak
TypeOpen World RPG
PlatformeNintendo Switch
Udgivelsesdato28. Januar 2022
Hvad vi kunne lideStor frihed ifht tidligere pokemon spil
Hvad vi ikke kunne lideSvagt figurgalleri

Pokémon er så velkendt et koncept, at det egentlig ikke behøver nogen nærmere introduktion. Du behøves blot at vide, at der indtil nu har været en ret markant forskel mellem spilleuniverset og den populære serie. Derfor har mange hardcorefans også efterspurgt et spil, der minder mere om det univers, som man bliver introduceret for i serien.

Netop derfor var mange også begejstret, da det blev afsløret, at Pokémon Legends: Arceus ville blive en realitet. Spillet ville nemlig sigte efter samme stil og form som i serien.

Selvom mange fans var begejstret for ideen med Pokémon Legends: Arceus, var knapt så mange fans begejstret for temaet bag.

Spillet er udviklet af Game Freaks, der blandt andet er blevet beskyldt for at være uambitiøse, sjuskede og ganske enkelt ikke teknisk dygtige nok til at løfte opgaven. Denne kritik bliver dog gjort til skamme med Pokémon Legends: Arceus.

Selve spillet kører rigtigt fint, og grafikmæssigt er både Pokémons og andre genstande også synlige på afstand. Til gengæld ligner både animationer og træer dog mere nogle fantasifigurer end reelle genstande. Det virker til at være prisen for et hurtigt opererende spil.

I selve spillet forløber en todelt historie. Hele historien starter med, at du er et 15-årig barn i en moderne verden, der ligger i sin seng.

Herefter rejser du pludselig flere hundrede år tilbage i tiden og ender på en strand. Her bliver du mødt af Laventon, som er en Pokémonprofessor. Laventon forklarer, at din ankomst må skyldes en form for rift i rum-tids-kontinuumet.

Denne rift er angiveligt sket over Mount Coronet-bjerget, hvilket også har medført kaotiske tilstande blandt nogle af Hisui-regionens stærkeste Pokémons. I Pokémon Legends: Arceus er Pokémons derfor også vilde dyr. De fleste indbyggere i Jubilife Village ved ikke noget om Pokémons, og derfor tør de heller ikke nærme sig dem.

Det viser sig dog hurtigt, at du er et naturtalent til at fange Pokémons. Derfor bliver du også rekrutteret af Galaxy-organisationen. Organisationen vil have dig til at fange Pokémons, så de får mulighed for at undersøge dem grundigt.

Samtidig får du også at vide af gude-Pokémonen Arceus, at du skal fange samtlige Pokémons. Igennem spillet får du opgaver fra Galaxy Team. Det er disse opgaver, der fører dig igennem spillet. I spillet er alle Pokémons fritgående, og det er relativt nemt at fange dem. Dog skal du bruge din Pokémon-kendskab til at vurdere, hvilken måde du bedst kan fange de enkelte Pokémons på.

Hvis du bliver træt af at fange Pokémons, har du også mulighed for at gennemføre Requests i Jubilife Village. En Request kan være alt fra at finde en specifik plante til at hjælpe med at finde et efterlyst familiemedlem.

Her kunne spillet dog godt forbedres en smule. Du får nemlig ingen besked om, hvorvidt du har fuldført en mission. Til gengæld er en stor fordel ved spillet dets korte loadingtider. Det er kun, når du går ind og ud af bygninger, at loadingtiden bliver lidt for lang.

Alt i alt er Pokémon Legends: Arceus faktisk rigtigt godt. Generelt set er flere ting blevet gjort mere flydende. Blandt andet kan du selv bevæge dig alle tænkelige retninger, hvor du tidligere har været nødsaget til at følge en bestemt rute.

Ulempen ved spillet er dog dets simplicitet. I længden bliver det lidt ensformigt at fange Pokémons. Selve historiefortællingen er heller ikke noget særligt, ligesom figurgalleriet også er ret tyndt.

Men samlet set er det helt klart et must-have for alle Pokémonfans.

Flere spilanmeldelser: Dying Light 2: Stay Human

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.

Skriv en kommentar