Bedste gamer mus

Kristian

reklamelinks
Er du i tvivl om, hvilken gamer mus du skal bruge? Så er du landet det helt rette sted! Vi har i denne guide samlet 2024‘s bedste gaming mus og giver dig her overblikket, når du står overfor det svære valg.

Det er ikke bare sådan lige at vælge en gaming mus, der skal blandt andet tages højde for responstid, sensortype, størrelse, og derved hvordan selve musen ligger i hånden samt programmerbare knapper med videre.

Nu har du fået overblikket over de forskellige muligheder du har, så lad os dykke endnu dybere og finde netop den gaming mus der passer bedst til dig!


1. ZOWIE by BENQ FK1 gamer mus

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

ZOWIE by BENQ FK1 gamer mus 3ZOWIE by BENQ FK1 gamer musZOWIE by BENQ FK1 gamer mus 2

Seriøs gamer mus til gameren, som vil være præcis, hurtig og have en mus som ligger godt i hånden.

ZOWIE FK1 er en opgraderet version af den oprindelige ZOWIE FK, som mange synes var for lille. Derfor udviklede de en lidt større model, som nu ligger super i hånden. Nu de var i gang fik de også opdateret musen med en ny sensor, som giver musen den størst mulige præcision.

Med en lift-off distance på kun 1.5 – 1.8 mm, er den let bevægelig og virker utrolig flydende når du spiller med den.

Endvidere har ZOWIE FK1 fået en ny belægning, der føles glat og fin som almindelig gummi maling, men har øget modstand mod slitage. Overfladen hjælper med at bibeholde det gode greb og glatte design – selvom det ser glat ud, så er der ingen bekymringer når du først er i gang med spillet – for gummi maling har noget slitage, som gør grebet fast!


2. ZOWIE by BenQ ZA12

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

ZOWIE by BenQ ZA12 gaming musZOWIE by BenQ ZA12 gaming mus 2ZOWIE by BenQ ZA12 gaming mus 3

Den næste gamer mus vi skal se på listen er også ZOWIE dog er det denne gang modellen ZOWIE by BenQ ZA1.

ZOWIE by BenQ har mange gange vist hvad de står for inden for gaming – og især gamer muse. Designet er stilrent og enkelt. Den er udviklet til gamere, som foretrækker et palm greb.

Med musens præcise sensor, perfekte greb og gummi-coating er du sikret en super mus til gaming!

Som de øvrige ZOWIE muse er den udstyret med sin lave lift-off distance på kun 1.5 – 1.8 mm. Er du en low-sense gamer? Så er det her musen for dig!


3. Razer DeathAdder Elite

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Razer DeathAdder EliteRazer DeathAdder Elite 2Razer DeathAdder Elite 3

Razer DeathAdder Elite er en ankerkendt gamer mus i det professionelle game. Razer DeathAdder Elite ligger godt i hånden og med det seje Razer logo, som lyser ovenpå musen.

Razer Synapse Software følger med når du køber musen og gør det muligt at lave din egne indstillinger, som betyder du altid kan logge på hvilken som helst gamer computer når du tilkobler musen, så du får dine egne indstillinger!

Du kan med ét klik ændre din DPI på musen. Derudover har den fem programmerbare knapper, som du kan indstille til at gøre de ting i spillene som du allermest har brug for hurtigt. Se det store udvalg af Razer mus ved at følge linket. Her kan du også læse mere om de enkelte modeller.

Specifikationer
➡️ 16.000 DPI optisk sensor
➡️ Razer Synapse
➡️ 5 dedikerede makroknapper
➡️ 1000Hz ultrapolling
➡️ On-the-fly Sense-justering
➡️ Letvægts fiberkabel


4. Glorious PC Gaming Race Model O Matte Black

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Glorious PC Gaming Race Model O Matte BlackGlorious PC Gaming Race Model O Matte Black 2Glorious PC Gaming Race Model O Matte Black 3

Var det noget med en af de letteste RBG gamer muse i verden? Så læs med her.

Glorious PC Gaming Race Model O Matte Black har en minimal vægt og maksimal ydeevne. Du får et justerbart RBG-lys som har mere end 16,8 millioner farver med verdens bedste sensor og en vægt på KUN 67 gram. Derudover har du mulighed for at indstille din DPI gradvist – du får op til 3 profiler at skifte mellem. Det betyder du kan have én profil til Counter Striker, én til Fortnite og én til et tredje spil.

Gamermusen leveres med glatte G-Skates, som er specielt udviklet til denne mus. Det garanterer dig et glide, som aldrig er set før – det føles næsten som en trådløs mus. Du vil ikke fortryde at skifte din nuværende mus ud med denne fantastiske gamer mus!

Specifikationer
➡️ Sensor: Pixart® PMW-3360 Sensor
➡️ Switch Type: Omron® Mekanisk klassificeret til 20 millioner klik
➡️ Antal knapper: 6
➡️ Maks. tracking hastighed: 250+ IPS
➡️ Vægt: 67gram
➡️ Acceleration: 50G
➡️ Maks. DPI 12.000
➡️ Opdateringshastighed: 1000hz (1ms)
➡️ Lift-off: 0,7 mm
➡️ Tilslutning: USB
➡️ Kabellængde: 2 m
➡️ Skates: G-Skates Premium Mouse Feet
➡️ Skate Tykkelse: 0.81mm
➡️ LED-RGB: 16,8 millioner farvers RGB
➡️ OS: Windows, Mac og Linux. USB-port kræves


5. SteelSeries Rival 310 gamer mus

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

SteelSeries Rival 310 gamer musSteelSeries Rival 310 gamer mus 2SteelSeries Rival 310 gamer mus 3

SteelSeries Rival 310 er en af de nyeste inden for Esports gaming muse. SteelSeries, som er et anerkendt mærke inden for gaming udstyr har haft fokus på ydelse, præcision og ergonomi med Rival 310. Deres nyeste TrueMove3 Sensor leverer en 1:1 tracking, som forbedrer din hastighed og gør dig mere præcis end du kan forestille dig.

SteelSeries Rival 310 har en god balance og lækre sidegreb, som er udført i non-slip silikone, der giver en dejlig følelse når den ligger i hånden. Musen er udstyret med 32-bit ARM processor som du også kan se i en Sensei 310, som er med til at gøre musen ekstremt hurtig.

Musen er en topklasse gamer mus, som virkelig er værd at prøve!

Specifikationer
➡️ USB Tilslutning
➡️ Optisk sensor
➡️ 6 knapper
➡️ 100 – 12000 CPI
➡️ Polling rate: 1 ms
➡️ 2 RGB Zoner
➡️ Mål: 127,6×70,1×41,9mm
➡️ Vægt: 92,1g
➡️ Kabellængde: 2m

6. Paracon VENOM Gaming Mouse

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Paracon VENOM Gaming MouseParacon VENOM Gaming Mouse 2Paracon VENOM Gaming Mouse 3

Med sin Avago 3050 optiske sensor er Paracon VENOM Gaming Mouse en af de bedste på markedet. Med sin 110% præcision er det den perfekte mus, hvis du skal spille first person shooter spil, hvor præcision er vigtigt i kampen mod dine modstandere.

Musen er let i designet og har 7 fuldt programmerbare knapper, som kan indstilles præcis som du ønsker. Du kan styre alt i musens indbygget Paracons Intuitive Software, som følger med når du køber musen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ey8H2VQmUvo&feature=emb_title

Specifikationer
➡️ Avago 3050 optisk gaming sensor
➡️ DPI: 250-4000
➡️ Op til 60 ips / 20 G acceleration
➡️ 1000 Hz polling rate
➡️ RGB ´lys med 16.8 millioner farvemuligheder
➡️ Kabellængde: 1.8 m
➡️ Størrelse: 127 x 75 x 39 mm
➡️ Vægt: 150 g


7. ZOWIE by BenQ FK2

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

ZOWIE by BenQ FK2ZOWIE by BenQ FK2 2ZOWIE by BenQ FK2 3

Hvis du kender ZOWIE by BenQ FK1, så er det her lillebroren, som er en mindre version.

ZOWIE by BenQ FK2 har samme funktioner, men er nu lavet i en mindre model end storebroren, til dem som foretrækker en form og størrelse som den oprindelige FK – dog med en nye og opdateret Sensor: Avago 3310.

Det gode ved denne mus er den lave lift-off distance på kun 1,5 – 1,8 mm. Det gør det let at bevæge musen og være hurtig i dine bevægelser.

Derudover er musen lavet i et nyt design, som gør den glat og fin – dog lavet i gummi maling så den ikke glider ud af hænderne og sørger for at du bliver på musen med et fast greb. Belægningen er let at rengøre, som er en bonus med ofte svedige håndflader.

Specifikationer
➡️ DPI: 400/800/1600/3200
➡️ Tilslutning: USB 3.0/3.0
➡️ Antal knapper: 7
➡️ Kabellængde: 2 meter


8. ZOWIE by BenQ ZA11

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

ZOWIE by BenQ ZA11ZOWIE by BenQ ZA11 2ZOWIE by BenQ ZA11 3

ZOWIE by BenQ har gået igen på listen, men det er ikke uden grund. For med det velkendte lækre og stilrene design har ZOWIE BenQ formået at lave en mus, som ikke kun er flot, men også har en præcis sensor, sikkert greb og gummi-coating som dækker hele musen.

Derudover har Z-familien en utrolig og anerkendt lav lift-off distance på kun 1.5 – 1.8 mm, som er gør den ideel til low-sense gamere.

Specifikationer
➡️ DPI: 400/800/1600/3200
➡️ Tilslutning: USB 3.0/3.0
➡️ Antal knapper: 7
➡️ Kabellængde: 2 meter


9. SteelSeries Rival 600 Gaming Mus

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

SteelSeries Rival 600 Gaming MusSteelSeries Rival 600 Gaming Mus 2SteelSeries Rival 600 Gaming Mus 3

SteelSeries Rival 600 er musen til dig, som går meget op i musens funktionalitet. Musen har den mest avanceret dual sensor system set nogensinde – TrueMove3+. Den optiske TrueMove3 Sensor sørger for en 100% 1:1 tracking af alle bevægelser, mens den vilde dybdesensor giver dig den laveste low-off distance nogensinde. Derudover får du en mus med et justerbart vægtsystem som du kan ændre på 256 forskellige måder.

SteelSeries Rival 600 er også udstyret med en kraftig 32-bit ARM processor som giver en utrolig præcision og hastighed. Musen er skabt til professionelle E-sports atleter og er en go-to mus, hvis du ved hvad du vil have!

Specifikationer
➡️ Sensor System: SteelSeries TrueMove3+ Dual Sensor System
➡️ DPI: 12000
➡️ Hardware Acceleration: Nej
➡️ Justerbar Lift Off Distance: 0.5mm – 2 mm
➡️ Grip type: Universal
➡️ Antal knapper: 7
➡️ Lys: 8 RGB Zoner
➡️ Justerbar vægt: 96g – 128g
➡️ Længde: 131mm
➡️ Bredde: 62mm
➡️ Højde: 43mm
➡️ Kabel længde: 2m


10. Havit MS837 Gaming Mus

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Havit MS837 Gaming MusHavit MS837 Gaming Mus 2Havit MS837 Gaming Mus 3

Fortvivl ej at prisen KUN er 199 kr. Havit har igen, igen udviklet en gamer mus, som leverer en topklasse mus til prisen.

Havit MS837 er udstyret med en PMW 3325 optisk sensor, som går fra 1.000 til 7.000 DPI og dækker de fleste gamers behov. Musen er ergonomisk og har en overflade, som sikrer et fast greb og sørger for musen ligger godt i hånden.

Du kan derudover vælge mellem 16 millioner farver, som jan justeres på knappen og scrollhjulet!

Specifikationer
➡️ Sensor: PMW3325
➡️ DPI: 1.000 – 7.000 DPI (1.000 DPI steps)
➡️ Tilslutning: USB
➡️ Antal knapper: 7
➡️ Kompatibilitet: Windows, Linux og Mac
➡️ Dimensioner: 12,7 x 7 x 4 cm
➡️ Kabel længde: 1,7m
➡️ RGB lys: Ja


Generelt om gamer mus

Nu har vi langt om længe gennemgået de bedste gaming mus i 2020, og vil nu forklare lidt nærmere om de forskellige begreber du skal have styr på, når du vælger samt ekstra baggrundsviden.

Hvad er en gamer mus?

Kort og godt er det en mus til gaming. Dette betyder, at musen har nogle ekstra funktion såsom programmerbare knapper eller forbedrede features – herunder hurtigt responstid samt lav delay, høj DPI (sensitivitet), lav vægt (nogle gange også justerbar) og generelt designet til at ligge godt i hånden.

Sammenlignet med en almindelig computermus, så er en gamer mus en mere udviklet form for mus, selvom de egentligt kan det samme – dog gør gamermusen det mere effektivt. Dette skyldes de ovenstående funktioner, som er med til at forbedre spil oplevelsen og dertil sikre en gamer mus den bedste performance for dig som spiller.

Alt dette er for uden at nævne selve kontrollering af en gaming mus og dens tracking. En gamermus er altså en almindelig computermus der er meget modificeret og hjælper dig til at yde det bedste. Hvis du vil læse mere om de mange forskellige faktorer der spiller en rolle for gamermusen, så følg med nedenfor.

DPI – Dots Per Inch

Som overskriften viser, står DPI for “Dots Per Inch” – hvilket vil sige, at der er “pixels per tomme” på skærmen. Med andre ord er DPI en slags måleenhed for, hvor følsom selve musen er.

DPI måler altså, hvor langt musen kommer på skærmen, når du bevæger den fysisk. Desto højere DPI, desto mere flytter din mus sig på skærmen. Helt konkret vil en DPI på 1.200 betyde, at hvis du bevæger musen med en tomme (svarende til 2,54 cm) så flytter musen sig 1.200 pixels. Dette er ret højt, men man har selvfølgelig selv mulighed for at indstille sin DPI på musen – altså er den blot en indikator på, hvor sensitiv musen kan blive.

Nu sidder du nok og tænker “er en høj DPI godt eller dårligt?”. Vi må skuffe dig og sige at svaret ikke er så simpelt, det kommer nemlig an på, hvad du ønsker at bruge musen til.

For eksempel gør en høj DPI at din mus er meget følsom og derfor ikke skal flytte den ret meget, men i tilfælde af at du spiller et first person shooter spil som Counter Strike eller Call of Duty, så bliver dit sigte også mere upræcist. Dog har du omvendt en del lettere ved at vende dig rundt og orientere dig – det modsatte gælder selvfølgelig, hvis du har en lav DPI.

Er der forskel på DPI og CPI?

Det korte svar er: ja, der er forskel på de to. CPI “Counts Per Inch” er egentligt en mere korrekt måleenhed, men ikke så udbredt. I bund og grund kan du bruge de to termer for det samme, når du skal vælge gaming mus.

Vores anbefaling til DPI

Vi anbefaler, at når du spiller et first person shooter, bør du have din DPI indstillet til omkring 1.000-2.000, da det typisk er her du har bedst kombination af hurtig orientering samt et præcist sigte. Derimod hvis du spiller et real time strategy spil, så bør din Dots Per Inch være på en del højere – måske endda omkring 5.000.

Du kan dog roligt ændre DPI’en til dit behov. Faktisk kan du i mange spil selv indstille denne inde i spillet, derved kan du tilpasse den til en type spil og bruge en højere eller lavere til et andet type spil.

Skal du have en trådløs gamer mus eller ej?

Ofte diskuteres det om, hvorvidt man skal have en trådløs eller kablet gamer mus. Tidligere har det været sådan, at en trådløs gamer mus har været set ned på sammenlignet med den kablet – lad os forklare hvorfor!

Først of fremmest er der hele diskussionen vedrørende responstid eller “delay”. Ved den såkaldt kablet gamermus, er responstiden hurtigere sammenlignet med den trådløse. Dette skyldes selvfølgelig det trådløse signal, som tilføjer lidt ekstra delay. Derfor skal man sørge for at vælge en trådløs mus, som har et godt signal – men i dag har mange af de trådløse versioner næsten ikke noget delay sammenlignet med det kablet.

En anden væsentlig ting at tage højde for er selve vægten på musen. Typisk vejer de trådløse mere end de kablet, hvilket skyldes batterierne i musen. Dette fører også faktisk også videre til endnu et ting at overveje, nemlig at batteritiden ikke er endeløs. Batterierne skal skiftes af og til eller man skal huske at tilslutte sin mus til en “docking station”, hvor den kan lade. Det ville være smadder ærgerligt at skulle skifte batterier midt i et intenst game.

Nogle af fordelene er derimod, at du fjerne kablerne på dit gaming bord og på den måde har mere plads til andre ting og endnu vigtigere lidt større bevægefrihed. I forlængelse af dette, vil nogle også mene at en trådløs version er lidt pænere og diskret at se på, og derved kan gøre din “gaming station” lidt pænere.

Diskussionen om trådløs vs kabel, er ikke så stor i dag som den har været. Faktisk er der både streamere og endda professionelle gamere, der bruger trådløse versioner. Hvis du ønsker at bruge ledning, men samtidig gerne vil have at musen følels trådløs, så kan du med fordel købe en mouse bungee.

Fordele og ulemper

For at gøre det overskueligt har vi her samlet et overblik:

Argumenter for trådløsArgumenter imod trådløs
✅  Færre kabler på bordet, derved færre forstyrrelser❌  Risiko for øget delay
✅  Æstetisk pænere ved gaming stationen❌  Typisk tungere end mus med kabler
 ❌  Skiftning af batterier eller opladning

Sensor type: optisk vs laser

Helt basalt er der to former for sensor: optisk og laser – vi tager ikke højde for den traditionelle kugle mus, da denne teknologi er forældet. Laser sensoren er mere avanceret end den optiske sensor og i dag gør producenterne af gaming muse brug af begge dele.

Hver type har sine fordele, f.eks. virker en laser mus på (næsten) alle overflader, lige meget om de er reflekterende. Dette har ikke været tilfældet for den optiske sensor, da denne netop har haft problemer med disse reflekterende overflader. Teknologien bliver dog ved med at udvikle sig, og flere og flere muse med den optiske sensor bliver i stand til at bruges på en reflekterende overflade.

Med dette sagt har en laser sensor også sine problemer, nemlig når den når ud mod kanten af musemåtten. Da en mus med laser sensor kan bruge selvom afstanden til den og underlaget er flere centimeter, kan dine bevægelser med selve musen blive ødelagt, når du netop rammer kanten af underlaget. Et sådant problem ville ikke opstå for den optiske sensor.

For at afrunde sensortypen på din gamer mus, så kan en laser sensor typisk levere end del højere DPI, hvorimod den optiske sensor må se sig tilfreds med noget lavere.

Responstid på gamer mus

Hvad er det nu lige responstid er? Responstid indebærer, hvor ofte musen leder efter samt rapportere input til din computer. Det vil sige, at hvis musen gør dette ofte, så har den en høj responstid. Desto højere responstid, desto bedre.

En høj responstid er bedre, fordi mellemrum mellem hver transmission bliver reduceret. Det giver musemarkøren en både mere stabil samt præcis følelse af skærmen.

Hvordan måles responstid?

Din gaming mus’ responstid bliver målt i Hertz (Hz) – hvilket er antal svingninger per sekund.

Vi anbefaler at du har en responstid på omkring 500-1.000 Hz, men 250 Hz kan også gå. Som tidligere nævnt, desto højere desto bedre. Sammenligner man dette med en typisk kontormus som har ca. 125 Hz, er gamer musen overlegen.

Programmerbare knapper

En mus har 2 eller 3 knapper… Sikke en misforståelse, i dag kan en gamer mus have mange flere knapper, som er programmerbare – faktisk helt op til omkring 15! Dette er klart en fordel til dig som spiller meget MMO-spil. Til dig som spiller first person shooter spil, kan færre dog gøre det.

Ganske kort så hjælper de programmerbare knapper lidt lige som genveje på dit gamer tastatur. Gennem disse får du nemlig hurtigt og nem adgang til forskellige funktioner og handlinger.

Tager man for eksempel Fortnite er det vigtigt at kunne bygge hurtigt og med de rigtige materialer – her er de ekstra knapper en stor hjælp! Dog kunne det f.eks. også være League of Legends, hvor flere knapper giver dig en fordel.

Komfort og design af gamer mus

Der er flere forskellige ting som spiller ind i dette element. For at gøre det overskueligt har vi derfor opdelt det i kategorierne, som du ser nedenfor:

Greb

Hold fast for nu bliver det teknisk for jer, som ikke har begge ben plantet solidt i gaming-miljøet. Der findes hovedsagligt to forskellige greb på musen: claw grip og palm grip.

Claw grip er, hvor man holder musen med sine fingerspidser (heraf navet “claw”). På den måde løfter man nærmest sin mus henover musemåtten. Hvis man har et sådan greb, vil det være en fordel at have en relativ let mus.

Palm grip er modsætningsvist, hvor man i stedet hviler hånde på musen og i stedet skubber den rundt på musemåtten. Derfor er det en fordel at have en lidt større og bredere mus, så man kan hvile hele hånden og håndleddet derpå.

Ha’ dette in mente, når du vælger mus!

Vægt

Vi har været en smule inde på vægten ovenfor, men der er lige nogle flere ting vi skal huske på. Dette er blandet andet, hvor mange timer du bruger på gaming om dagen. Du vil selvfølgelig gerne have en relativ let mus, så det ikke kræver så meget arbejde at få den flyttet. På den anden side skal den også have lidt vægt, hvilket hjælper til at gøre den mere præcis.

I nogle gamer mus kan du faktisk justere vægten!

Overflade

I og med at du sikkert bruger mange timer med gaming, så er det også vigtigt at overfladen på musen er den rette. Endvidere, hvis du er på vej til det professionelle niveau, skal du sørge for at musen ikke glider af hånden i vigtige momenter.

Forskellen ligger typisk i, om dele af eller hele musen er blevet gummibelagt – dette styrker nemlig grebet. Alternativt kan musen være blank eller mat alt efter, hvilke præferencer du har for udseendet.

Design

Det sidste element er designet på musen generelt. Nogle har præferencer for en mus med f.eks. farver, forskellige farver eller generelt opbygningen og looket. Der er et hav af valgmuligheder – vi anbefaler dog, at musen først og fremmest er komfortabel.

Hvad er den bedste gaming mus?

Det er svært at sætte hovedet på blokken og sige, hvilken der er den bedste gaming mus. Dette skyldes at der er så stor forskel på, hvilke type spil man spiller, sit “mussegreb”, præferencer for udseende, prisen på selve musen osv.

Den bedste gaming mus er en som opfylder dine behov, men vi kan opstille nogle generelle guidelines, som du skal kigge efter, når du vælger gaming mus:

  • Hvor meget DPI har den?
  • Hvad vejer den?
  • Hvilken respons tid har den?
  • Hvad koster den?
  • Er den trådløs eller ej?
  • Hvilken sensor har den?
  • Hvor mange knapper har du behov for?

Disse er alle nogle spørgsmål, som vi har forklaret ovenfor, og hvor vi guider dig til at træffe den rigtige beslutning og vælge den bedste gamer mus for dig!

Billige gamer mus

Hvis du er på udkig efter en billig gamer mus, så skal du nok lede i prisniveauet 250 kr. til 500 kr., da disse typisk er de billigste prispunkter.

Husk dog, at lige som meget andet, så er prisen også et symbol for kvaliteten og funktionalitet for produktet. Med dette sagt kan du dog snildt finde en billig gamer mus, som kommer til hjælpe din performance og spiloplevelse.

FAQ-sektion

Hvad koster en gamer mus?

En gamer mus koster typisk fra omkring 150 kr. og måske endda lavere helt op over 1.200 kr., men kan dog også findes billigere eller dyre alt efter, hvilke egenskaber du ønsker musen skal have. For at være mere specifik har vi her på siden samlet vejledende priser.

Hvilke feature er vigtigst?

Det er meget forskelligt fra bruger til bruger. Det vigtigste er typisk at selve musen passer godt i hånden, men dertil vil flere mene at en god gamer mus skal have høj responstid, hvorimod andre lægger mere vægt på, at musen skal have høj DPI – altså at musen skal kunne bevæge sig meget på skærmen ved ganske flytning af selve musen.

Skal jeg vælge optisk eller laser sensor?

Grundlæggende skal du huske på, at det er musens “hardware”, der tæller, når man sammenligner, hvilken mus der er bedst for gaming og knap så meget dens sensor. Med dette sagt er den grundlæggende forskel på optical eller laser sensor, hvordan musen orientere sig på overfladen.
En mus med optisk sensor er god på en traditionel musemåtte, hvorimod en mus med laser sensor er god på en plastik musemåtte (eller en meget tynd musemåtte) og reflekterende overflader. Det skyldes blandt andet at den optiske mus ikke kan orientere sig på disse reflekterende overflader.

Hvor mange knapper skal en gaming mus have?

Det afhænger meget af de spil, som du kan lide at spille. Hvis det typisk er MMO, så er flere knapper klart en fordel. Derimod kan du sagtens nøjes med færre til first person shooter spil. De ekstra knapper skader dog ikke, da man blot kan lade være med at bruge dem, når man f.eks. spiller first person shooter.

Kategorier Mus

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.