Din vej til det rigtige gaming udstyr!

Bedste gamer PC (2020)

Bedste gamer PC (2020)


En god gamer PC vil ikke blot forbedre din spiloplevelse, men vil også i mange tilfælde hjælpe på din performance. Når du har det rette udstyr, herunder en af de bedste gaming computere, vil du klart mærke forskel!

Når det kommer til en stationær computer, så kan det være svært at finde den rette til dine behov. Vi har derfor samlet de bedste gamer PC’er i 2020 lige her! Faktisk har vi også lavet en vejledning til dig, som gerne vil vide meget mere om disse gaming computere.

I vores guide kommer vi blandt andet ind på valget mellem en stationær gamer PC eller en gamer bærbar. Dertil kommer vi ind på diverse specifikationer om f.eks. harddisk, RAM, grafikkort, bundkort køling og meget mere. Vil du blive klogere? Så læs med.

Mere om gamer PC’er

Efter at have set på de forskellige muligheder vi har samlet, håber vi, at du er kommet et skridt nærmere valget af den bedte gamer PC for til dig. Det er dog forståeligt, hvis du stadig er i tvivl og ønsker endnu mere information!

Heldigvis behøver du ikke lede længe! Vi har her på siden samlet alle de elementer, som du skal holde øje med, når du vil købe en gamer computer. Som bekendt er det nemlig denne, som egentligt er det mest essentielle for overhovedet at begynde med at game.

Hvad er en gaming PC?

Vi starter naturligvis med at tale lidt om spørgsmålet: Hvad er en gamer PC egentligt? Det kan egentligt siges ganske simple, da det blot er en computer/PC, som er designet til gaming-brug. Derfor har den en række forskellige optimeret komponenter, som forbedre din spiloplevelse og endda også performance.

Komponenterne er grundlæggende de samme som i en almindelig computer, men processor er mere kraftfuld, den har en masse RAM og dertil også et væsentligt bedre grafikkort. En af de andre væsentlige komponenter, som gør at gaming computeren skiller sig ud fra de almindelig, er afkølingssystemet.

Ved hjælpe af disse forbedret komponenter og specifikationer, vil denne type computer kunne håndtere de høje settings og krav, som diverse spil kræver. Dette er uden at gå på kompromis med ting såsom FPS – frames per second – eller din overordnet spiloplevelse.

Ofte ser du også en størrelsesforskel på de almindelige og gaming PC’erne. Det skyldes de forbedrer komponenter og f.eks. afkølingssystemet.

Stationær gamer PC vs bærbar

Et meget omdiskuteret emne, er hvorvidt en bærbar til gaming kan hamle op med en traditionel stationær gamer PC. Der findes dog ikke et sort/hvidt svar, da der naturligvis er fordele og ulemper ved alle. Typisk vil den traditionelle stationære version kunne tilbyde mere slagkraft så at sige, når man sammenligner med en bærbar version.

Er du på udkig efter den bedste ydeevne, så bør du kigge nærmere på en stationær version. Da komponenterne skal “pakkes” mere kompakt ind i en bærbar, vil en stationær gamer PC typisk have mulighed for bedre komponenter. Dette er med til at skabe en større ydeevne for den stationære version.

Ved en stationær version, får du også mulighed for at tilpasse og opgradere de forskellige komponenter. Dette er perfekt for dig, som gerne vil starte ud med noget basalt og senere opgradere. Faktisk er denne mulighed med til at “fremtidssikre” din gamer computer, da du kan bytte forældet eller lign. komponenter ud med nyere eller bedre versioner.

Ikke desto mindre har du også bedre mulighed for selv at reparere en stationær gaming computer, hvilket er med til at give den en længere levetid. Faktisk vil mulighederne for opgraderinger og tilpasninger også forlænge levetiden.

Der er på den anden side også nogle ulemper. Dette er blandt andet den stationære version ikke nemt kan flyttes. Dermed kan du ikke benytte din gaming station over alt. Endnu en ulempe er selve størrelsen på den stationære gamer computer, da denne ofte kan fylde en del. Sidst kræver den stationære version også køb af en gaming skærm, gamer tastatur osv., da de som regel ikke medfølger.

Fordele og ulemper ved en gamer computer

Frodele Ulemper
✅ Større ydeevne ❌ Stationær
✅ “Fremtidssikret” ❌ Kræver mere plads
✅ Lang levetid ❌ Tilkøb af andet udstyr
✅ Muligheder for at tilpasse

Byg-selv vs køb gaming PC hos forhandler

Når det kommer til en stationær computer til gaming, så findes der forskellige måder at få sådan en på. Nogle bygger den selv og køber blot de forskellige komponenter, som de ønsker. Du kan dog også vælge at købe den direkte hos forhandleren.

Fordelen ved at bygge en gaming computer selv er, at du selv kan bestemme alle komponenterne, du vælger at bruge. Derudover ved du selv, hvordan computeren er sammensat. Dette kan f.eks. gøre det nemmere at opgradere de forskellige komponenter eller at reparere den selv.

For det ikke skal være løgn findes der også virksomheder, som tilbyder at samle delene for dig, efter du har valgt komponenterne. Derfor behøver du ikke selv være en haj til at samle en computer.

Fordelen ved at købe en færdig computer, er at det typisk vil være en billigere løsning. Det kommer selvfølgelig af på specifikationerne, og hvorvidt du selv vil samle den. Derudover vil du også modtage en færdig computer, som nærmest er klar til brug. På den måde undgår du “samle”-besværet.

Selve processoren (CPU)

Processoren er ofte forbundet med en af de vigtigste komponenter i din gaming PC. Du kan tænke på processoren eller CPU’en som et slags cockpit. Det er denne, som bestemmer, hvor hurtigt du kan bruge selve computeren samt til hvor mange ting. Det er dog ikke processoren, som afgør alt – dit grafikkort er også vigtigt!

Når snakken går på processor, så er der to virksomheder, som du skal kende til. Disse er Intel og AMD. Det har ofte været diskuteret, hvilken der er bedst. Hvis man tager de to virksomheders “top-teir” produkter, så er der i bund og grund ikke den store forskel. Ofte handler det mere om, hvilken af de to virksomheder der har lanceret et nyt produkt.

For at gøre det nemmere for dig så har vi opdelt de forskellige processore m.v. i forskellige budget-kategorier. På den måde kan du nemmere danne dit et overblik og mulighederne for din gamer computer.

Lavt budget

Til dig der ikke har det største budget til en gaming computer, så bør du nok kigge efter versioner med Intels i3 eller AMDs Ryzen 3. Disse er begge nogle af de mest populære versioner. Faktisk vil nogle mene, at AMDs processor er en smule bedre end Intels, når det kommer til de billigere versioner.

Middel budget

Øger vi budgettet, så har vi også mulighed for at få en bedre CPU. Dette kunne blandt andet være Intels i5-versioner eller AMD’s Ryzen 5 versioner. De minder dog meget om hinanden, hvorfor du sandsynligvis ikke ville kunne mærke den store forskel på din spiloplevelse. Sammenlignet med Intel i3 eller AMD Ryzen 3, så vil du dog godt kunne mærke forskel, hvis du opgradere.

Højt budget

Det sidste skridt på trappen er det høje budget. Her vil du have mulighed for at opgradere yderligere til f.eks. en Intel i7 eller endda i9 processor. Hos konkurrenten vil dette svare til AMD Ryzen 7 og Ryzen 9. Når vi kommer op i de større processorer, så vil nogle mene, at Intel klare sig bedre sammenlignet med AMD.

Ved at opgradere fra en i5 til i9 eller Rayzen 5 til Rayzen 9, så vil du tydeligt kunne mærke en forskel på din gamer PC. Dog skulle grafikkortet også kunne følge med – det kommer vi ind på senere.

Harddisk – SSD og HDD

Der er faktisk to forskellige harddisk:

 • HDD
 • SSD

HDD står for “Hard Disk Drive”, hvilket er den mest almindelige type af harddisk. Det er også den ældste udgave, som er en smule langsommere. SSD er en forkortelse for “Solid State Drive”, hvilket er en nyere udgave. Denne er også hurtigere, men dyrere.

Du kan dog også benytte en kombination af de to typer – hvilket faktisk er at anbefale i de fleste tilfælde. Endvidere er dette også det mest udbredte. Her vil det være mest hensigtsmæssigt at have styresystemet og de spil som er vigtigst på SSD-harddisken.

RAM – optimal spiloplevelse ved en gamer PC

Endnu et element du skal have styr på, er hvor mange ram din gamer computer har. Det er nemlig antallet af RAM, som er med til at bestemme, hvor meget du kan foretage dig på samme tid. Hvis du har mange RAM, så har du i høj grad mulighed for at multitaske. Random Acess Memory er det som RAM står for. I modsætningen til harddisken, så er dataen, som ligger på RAM flytbare.

Hvis du gerne vil starte ud med en god gamer PC, så vil vi anbefale at du kigger efter en med 16 GB RAM. På denne måde vil du som regel være sikker på at kunne spille dine yndlingsspil med høje settings. Derved får du en kanon spiloplevelse!

Det er også muligt at benytte en stationær med 8 eller 6 GB RAM. Du vil du gå på kompromis med spilkvaliteten og dine frames per second ville være lavere. Derfor vil vi anbefale at du holder dem på 16 eller derover.

Er du typen, som vil helt op og ringe? Så bør du se blandt de bedste stationær gamer PC’er, som kan have 32 GB eller endda 64 GB RAM! Her vil du absolut ikke gå på kompromis. Dog vil du sørge for, at din spiloplevelse er i top, og det kan faktisk også hjælpe på din performance i selve spillet.

Når det kommer til RAM, så er det vigtigt at huske, at disse kan opgraderes. Så hvis du f.eks. starter med 16 GB RAM og ikke mener det er nok, så kan du senere opgradere det til 32 GB. På den måde kan det nogle gange være en fordel at vælge et smule bedre grafikkort og så senere opgradere sine RAM, hvis det bliver en nødvendighed.

Grafikkort

Mange mener at grafikkortet til en gamer PC, er noget af det vigtigste. Og dette er med god grund! Først og fremmest snakker grafikkortet sammen med processoren, derfor er det vigtigt du ikke blot forbedre den ene, uden at være sikker på den anden følger med. Dertil er det også tit grafikkortet, som er en begrænsning.

Hvis du gerne vil have de højeste settings, så bør dit grafikkort også være godt. Dette spiller nemlig en central rolle, når det gælder gaming computernes ydeevne. Producenterne er grundlæggende Nvidia og AMD. Her er AMD bedst til de billige versioner, men hvis du rykker op i prisklasserne, så er Nvidia bedst.

Nvidia har både GTX-serien samt RTX-serien. Her er sidstnævnte den nyeste og også den bedste. Som tommelfingerregel, så ønsker du GTX 1050 eller bedre, når du skal game. Hvis du ser på RTX-serien, så vil det være RTX 2060 og opefter. Disse er desuden anbefalet til gameren med et lavere budget.

Hvis vi øger budgettet, så vil det normalt være GTX 1060 og GTX 1070, som er gode bud til dig der gerne vil have lidt højere settings samt FULL HD. Hvis du derimod vil helt op og ringe med QHD eller 4K UHD, så er det grafikkort såsom GTX 1080, RTX 2060, RTX 2070 samt RTX 2080. Her vil du absolut få den bedste spiloplevelse og en forrygende grafik.

Bundkortet i en stationær gamer PC

Vi er nu kommet til bundkortet. Og hvad er det nu lige det er? Jo, bundkortet er det, som får alle komponenterne i din gaming PC til at hænge samme. Her er det altså vigtigt at dit bundkort er kompatibelt med processoren, RAM, harddiske samt strømforsyningen. Det er nemlig det, som får alle disse ting til at arbejde sammen.

Når du køber en færdig gamer PC, så behøver du ikke bekymre dig om bundkortet. Producenten har naturligvis sørget for at det passer. Det er også bundkortet, som har diverse porte herunder USB, HDMI, lyd osv.

Ligesom ved harddisken er der grundlæggende to typer:

 • AT – Advanced Technology
 • ATX – Advanced Technology Extended

Lad os starte med de ældste – nemlig AT. Det er faktisk så gammelt at du typisk ikke ser dem i dag. Det kommer nemlig tilbage fra 80’erne, hvor der siden er sket en masse! ATX er derfor en nyere version af bundkortet. Dette blev udviklet 10 år senere, nemlig i 90’erne.

Forbedringerne ved bundkortet fra AT til ATX indebar blandt andet mere stabile strøm og yderligere plads til kølere af grafikkortet. Der findes faktisk lidt flere bundkort, men disse er forskellige versioner af ATX:

 • Micro-ATX
 • Mini-ITX
 • E-ATX
 • XL-ATX

Strømforsyning

Det er indlysende, at din gamer PC skal have strøm. Det sker dog tit at folk overser strømforsyningen, hvilket faktisk er meget vigtigt. Hvis man vælger en model, hvor strømforsyningen er af lav kvalitet, så vil det typisk gå udover andre vigtige dele i din computer.

En god strømforsyning vil både hjælpe med bedre overclocking og larmer desuden ikke så meget, som de billige versioner. Dertil vil du ikke opleve så mange problemer vedrørende overophedning, hvilket tit kan være et problem. Hvis din strømforsyning er godt, vil du typisk også bruge mindre strøm.

Afkøling af din gaming computer

Endnu en ting som bestemt hjælper på problemer med overophedning,  er et godt afkølingssystem af din gamer computer. Derfor vil det ofte være en fordel med mange kølere til de forskellige dele i computeren. Du vil typisk skulle være opmærksom på overophedning ved følgende dele:

 • Processor
 • RAM
 • Grafikkort, RAM
 • Chipset
 • VRM

De fleste forebygget gamer computere har dog som regel et godt afkølingssystem.

Kabinet

Kabinet er Faktisk også et væsentligt, når det kommer til nedkøling af din gaming computer. Derudover er formålet med kabinet, at dette skal indeholde de mange forskellige dele, som vi har diskuteret i denne guide.

Dette kommer selvfølgelig naturligt, hvis du har købt din computer færdiggjort. Dog hvis du bygger den selv, så kan det komme i mange forskellige udformninger. Faktisk kan de også se vidt forskellige ud hos de forskellige brands. Udseende kan derfor også betyde noget, når det kommer til gamer computere.

Der er nogle gange også forskel på antal porte, når det kommer til kabinet. Yderligere har størrelse selvfølgelig en betydning, men det er ikke afgørende for din spiloplevelse eller din performance. Det vigtigste er blot at den passer til set-up’et og rummet du sidder i.

Bedste gamer PC

Som du kan se, har vi været igennem en lang række specifikationer, som alle er vigtige, når du skal vælge en gaming computer. Da der er så mange ting at holde styr på, så kan det hurtigt blive kompliceret at vælge den bedste gamer PC.

Du kan med fordel starte med at finde ud af, hvilke spil du spiller mest. Ud fra dette kan du nemlig vide mere om, hvilke krav disse sætter til f.eks. grafikkortet, processoren og hvor mange RAM du behøver.

Efterfølgende vil de blive en del lettere at udvælge den bedste gamer PC til netop dine behov. Prisen er selvfølgelig et andet vigtigt element, som du også kan bruge til at sortere i de mange muligheder. Vi har samlet en række forskellige muligheder her på siden, som alle er gode bud til titlen. Faktisk er der noget til enhver prisklasse!

Billig gamer PC

Det kan hurtig blive en dyr fornøjelse at købe en ny gamer computer. Som tidligere nævnt er der nemlig en række udstyr udover denne, som skal købes. Dette er ofte grunden til, at folk går på udkig efter en billig gamer PC.

Du kan sagtens finde en god gamer PC til billige penge, men i den forbindelse bør du også være klar over, at en billig gamer PC typisk ikke vil have de specifikationer, som de dyre versioner. Dette kan være rigtig fint for mange, da de stationære computere, som ikke koster så mange penge, sagtens kan give en rigtig god spiloplevelse!

Hvis du går på jagt efter en billig gaming PC, så vil vi anbefale at kigge efter, hvilke specifikationer du ønsker højest. På den måde ved du nemlig også, hvilke dele som du kan nedprioritere og derved måske gå en prisklasse ned.

Gamer PC tilbud

Netop i forbindelse med en lavere pris, så kan du ind i mellem også støde på de såkaldte “gaming PC tilbud”. Her er der ofte penge at spare. Du skal dog holde et vågent øje med disse gamer PC tilbud, da flere virksomheder er kommet i klemme vedrørende lovgivningen.

Et godt råd er derfor altid at overveje tilbuddet grundigt og undersøge den computer som er på tilbud. Nogle gange kan du faktisk finde den billigere andre steder, selvom den er på tilbud!

FAQ-sektion

🎮 Hvad koster en gamer PC?

Prisen på en gaming computer kan svinge meget fra computer til computer. Faktisk er der mange modeller, som nærmest er usammenlignelig. Det skyldes blandt andet at en billig gamer PC naturligvis har en mindre processer, lavere grafikkort osv. Derimod har en dyr version typisk “bedre” specifikationer.

Hvis vi skal sætte en prisramme, så ville denne derfor være bred. Prisen vil nemlig kunne være omkring 4.500 kr. og helt op til omkring 25.000 kr. Du tror det er løgn, men nogle kan faktisk komme til at koste over 30.000 kr. Dette er selvfølgelig også de versioner, som er fyldt med det bedste af det bedste grej.

🎮 Bør jeg vælge en stationær gamer computer eller bærbar?

Når du står overfor valget mellem en stationær gamer PC eller en bærbar, så skal du overveje dine behov. Går du ofte til LAN-events og har derfor brug for at kunne transportere din gaming-station, så bør du vælge en bærbar. Hvis du derimod vægter en højre ydeevne og mere kraftfuld gaming computer, så vil vi anbefale dig en stationær. Der er selvfølgelig flere elementer, som du bør overveje – du kan se dem her på siden.

🎮 Hvad er den bedste gamer PC?

Valget af den bedste gamer PC kan være forskellige fra person til person. Afgør derfor dine behov før du vælger. Nogle gode råd til at sortere er bl.a. ved hjælp af dit budget og hvilke spil du spiller mest. På den måde kan du nemt for fra sorteret en del. Herefter kan du bruge dine mest brugte spil til at vurdere, hvilke specifikationer der er nødvendige.

🎮 Hvor mange RAM har jeg behov for?

Det korte svar er, at du som gamer typisk ønsker 16 GB RAM. Du kan dog godt spille med 6 GB eller 8 GM RAM, dog vil du skulle gå på kompromis med dig spiloplevelse. Hvis du ønsker den ultimative spiloplevelse og absolut ikke gå på kompromis med noget, så kan du vælge at opgradere til 32 GB eller endda 64 GM RAM.

Husk dog, at du kan opgradere RAM. Det vil sige du f.eks. kan starte med 16 GB og derefter opgradere til 32 GB, hvis du ikke mener det er nok.

🎮 Hvilke komponenter er vigtigst ved gaming PC?

Der er en del forskellige specifikationer, som du skal tage stilling til, når du skal købe en gamer computer. Vi har gennemgået dem her på siden, men for at opsummere er det ting såsom RAM, grafikkort, afkøling, bundkort, harddisken, processoren og meget mere!

Der er flere som mener at grafikkortet eller processoren er et af de vigtigste komponenter, når du står over for de mange muligheder. Dette skyldes, at netop dette spiller sammen med en række andre elementer såsom processoren. Derfor er grafikkortet altså et centralt element, når du skal finde den bedste gamer PC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.