Bedste gamer bærbar

Kristian

reklamelinks
Hvis du er ligger på lur efter en god gamer bærbar, så er du landet det rette sted. Der findes en række fordele, som dig der ønsker en gaming laptop i stedet for en stationær version. Hovedsagligt er det grundet at en bærbar er transportabel.

Det er ikke lang tid siden, at de fleste IT- og gaming-eksperter ville have anbefalet enhver til at vælge en gamer pc i stedet for en gaming bærbar. I dag er det dog anderledes, hvor en god gamer bærbar faktisk på nogle punkter kan konkurrere med de stationere versioner.

Vi har her på siden samlet et udvalg af gode bærbarer, hvor du kan finde den bedste gamer bærbar i 2024 til dine behov. Dertil har vi lavet en guide, så du er sikker på at vælge den rette. Lad os komme i gang!

1. MSI KATANA GF66

Bedømmelse

MSI KATANA GF66 - Bedste gamer bærbar

MSI KATANA GF66 er det oplagte valg for dig, hvis du ønsker en forholdsvis billig gaming laptop, som du senere kan opgradere i forhold til dine egne behov. Det overordnede design er tydeligvis skabt ud fra, hvad en gamer har brug for, og kombinationen af et Geforce RTX 3050Ti-grafikkort og en Intel Core i5-CPU gør GF66-modellen til en værdig konkurrent i forhold til de dyrere laptops på markedet.

Med 16 GB RAM har du god mulighed for at køre ethvert populært spil, og dens Intel Core i5-chip kan presse maskinen til det yderste, uden at den bliver alt for varm undervejs. Med en tynd 15,6″-skærm får du alle de vigtige nuancer med, og så er der rigeligt med plads til at du kan udvide og opgradere systemet undervejs.

Du har mulighed for at sætte dit præg på enhver komponent – lige fra processoren til tastaturets layout – og det gør overordnet set MSI KATANA GF66 til en god og billig gaming laptop, du kan tilpasse efter dine behov.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: Intel Core i5-12500H – 12 x 3.3/4.5 GHz
 • ➡️ RAM: 16 GB 3200 MHz RAM
 • ➡️ Grafikkort: Nvidia GeForce RTX 3050 Ti 4GB
 • ➡️ Skærm: 15,6″ FHD 144Hz

2. Acer Nitro 5

Bedømmelse

Acer Nitro 5Acer Nitro 5 2Acer Nitro 5 3

Det næste stop på vores liste over nogle af de bedste gamer laptop finder vi Acer Nitro 5, som er et rigtig godt bud og endda et billigere alternativ end den tidligere Asus.

I Acer Nitro 5 finder du en række kraftfulde komponenter, hvilket gør det muligt at spille en række spil, på medium settings, dog ikke på de højeste. Dette kan du gøre, alt imens du opretholder en høj frame-rate. Dette gøres nemlig gennem et NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafikkort. Yderligere har den 15.6 tommer stor skærm med Full HD.

Denne bærbar er nemlig udstyret med AMD Ryzen 5 som CPU, som giver dig god kraft. Dertil finder du også 16 GB RAM, som er med til at skabe en god spiloplevelse. Yderligere er der også 512 GB SSD-hukommelse, hvilket gør, at du både kan starte spil og selvebærbaren hurtigt med hurtig loading.

Vedrørende tastaturet gør bagbelysningen, at du både kan spille nat og dag, og dertil tilføjer det også til selve designet som skriger gaming. Afkølingen er også udemærket med Acer CoolBoost. Alt i alt en ganske god gaming bærbar til prisen.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: AMD Ryzen 7 3750H / 2.3 GHz
 • ➡️ RAM: 8 GB (1 x 8 GB)
 • ➡️ Grafikprocessor: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
 • ➡️ Skærm: 15.6″ – 1920 x 1080 (Full HD)

3. Lenovo Legion 5 gaming bærbar

Bedømmelse

Lenovo Legion Y540 gaming bærbarLenovo Legion Y540 gaming bærbar 2Lenovo Legion Y540 gaming bærbar 3

Turen er nu kommet til Lenovo – nærmere Lenovo Legion 5, som også er et godt bud på en gaming bærbar.

Angående CPU’en i Lenovo Legion 5 er denne en AMD Ryzen 5 4600H / 3 GHz med hele 6 kerner. Dertil er der 16 GM RAM. Dette er nok til at afvikle de fleste spil, uden problemer – men det er ikke den mest kraftfulde af de forskellige gamer laptops her på listen. Du får også 512 GB SSD-hukommelse, så du kan komme hurtigt i gang.

Med Lenovo Legion vil du game på en 17.3 tommer skærm med 1920 x 1080 opløsning – altså Full HD. Dertil er bærbaren udstyret med NVIDIA GeForce RTX 2060 grafikkort, hvilket giver rigtig høj kvalitet. Opdateringsfrekvensen er her på 144 Hz, hvilket er ganske godt.

Når det gælder hardware såsom tastaturet, så er dette bagbelyste, så du ikke skal bekymre dig om tidspunktet du spiller på. Dertil er det også lettere at ramme de rette taster. Yderligere er der anti-ghosting på tastaturet, så du undgår blokerede taster.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: AMD Ryzen 5 4600H / 3 GHz
 • ➡️ RAM: 16 GB (2 x 8 GB)
 • ➡️ Grafikprocessor: NVIDIA GeForce RTX 2060
 • ➡️ Skærm: 15.6″ – 1920 x 1080 (Full HD)

4. ASUS TUF A15 gamer bærbar

Bedømmelse

ASUS TUF A15 gamer bærbarASUS TUF A15 gamer bærbar 2ASUS TUF A15 gamer bærbar 3

Den første gamer bærbar vi har på listen er ASUS TUF A15. Når det kommer til TUF-serien fra Asus, så er dette altså en rendyrkede gaming serie af computere, hvorigennem du kan få en helt særlig spiloplevelse.

Selve ASUS TUF A15 er udstyret med AMD Ryzen 9, 8 kerner samet et NVIDIA GeForce RTX 2060. Med dette får du altså en fantastisk ydeevne, når du spiller. Dertil får du mulighed for at spille med høje grafik-indstillinger – kombineret svare det altså til en kanon gaming-oplevelse. De billedhastigheder gælder især, hvis du spiller de store eSports titler som CS:GO, League of Legends eller lign.

Ikke nok med en kraftfuld laptop, så får du også både et meget solidt kabinet og en bærbar som har en relativ lang batterilevetid. Selve skærmen er 15.6 tommer og har Full HD-opløsning. I forhold til afkøling vil blæserne dog til tider være lidt støjende, hvilket er forståeligt, da komponenterne naturligvis skal afkøles.

Dette er alt sammen uden, at prisen er den højeste, hvis du sammenligner med andre laptops i kategorien. Og specielt ikke, hvis de skal have samme specs. Altså er ASUS TUF A15 et rigtigt fornuftigt valg. Du får her ret meget værdi for pengene!

Specifikationer

 • ➡️ CPU: AMD Ryzen 9 4900H / 3.3 GHz
 • ➡️ RAM: 16 GB (2 x 8 GB)
 • ➡️ Grafikprocessor: NVIDIA GeForce RTX 2060
 • ➡️ Skærm: 15.6″ – 1920 x 1080 (Full HD)

5. ASUS ROG Zephyrus G14

Bedømmelse

ASUS ROG Zephyrus G14 2ASUS ROG Zephyrus G14ASUS ROG Zephyrus G14 3

Vi har nu endnu en Asus på listen. Denne gang er vi dog i en lidt højere prisklasse.

Selvom vi går en pris klasse højere op, så har ASUS ROG Zephyrus G14 en masse kvaliteter og er blandt nogle af de bedste gamer bærbar. Denne gaming laptop er udstyret med en AMD Ryzen 7 CPU, har hele 8 kerner og samlet set 16 GB RAM. Du får altså et meget kraftfuldt system, som har en masse hukommelse. Faktisk har ASUS ROG Zephyrus G14 også 512 GB SSD, hvilket burde være nok for de fleste af os gamere.

Gælder det skærmen er denne 14 tommer og Full HD. Ikke desto mindre har den en opdateringshastighed på 120 Hz, hvilket er ganske fint. Bærbaren har desuden et NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti grafikkort, hvilket gør du kan spille på udemærket settings i de fleste spil.

Hvad angår designet er dette med minimalistisk og diskret. Dertil er den fremstillet i magnesium, som gør den meget let. Den er bygget meget kompakt, hvilket også er derfor, at denne bærbar netop er så kraftfuld.

Derfor er ASUS ROG Zephyrus G14 endnu et godt valg og blandt de bedste gamer bærbare, som vil give dig en rigtig god spiloplevelse.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: AMD Ryzen 7 4800HS / 2.9 GHz
 • ➡️ RAM: 16 GB (2 x 8 GB)
 • ➡️ Grafikprocessor: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
 • ➡️ Skærm: 14″ – 1920 x 1080 (Full HD)

6. Acer Predator Helios 300 gaming laptop

Bedømmelse

Acer Predator Helios 300 gaming laptopAcer Predator Helios 300 gaming laptop 2Acer Predator Helios 300 gaming laptop 3

Som du nok ved, så er navnet “Predator” navnet for Acers gaming serie af maskiner og udstyr. Dette er Acer Predator Helios 300 selvfølgelig en del af – og faktisk er det blandt toppen, når det kommer til de bedste gaming bærbare.

Du vil få en bærbar med 15.6 tommer skærm med Full HD-opløsning og hele 144 Hz opdateringshastighed, hvilket vil give en kanon oplevelse, når du gamer. Du får her rig mulighed for at få alle detaljerne med, især grundet NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti grafikkortet som også gør, at du kan spille på høje settings samtidig med at have en føj frame-rate.

Med Acer Predator Helios 300 får du også en masse ydeevne med en 9. generations Intel Core i5 9300H CPU. Dertil er bærbaren udstyret med sammenlagt 16 GB RAM, svimlende 512 TB SSD og 4 kerner. Det er altså en meget kraftfuld gamer bærbar, som ikke går på kompromis.

Denne laptop er også udstyret med specialfremstillet køleteknologi samt støj reducerende elementer. Du får yderligere også et RGB-tastatur, som er opdelt i 4 zoner.

Dette er altså en kraftfuld bærbar, som ikke går på kompromis med meget. Derimod er det en gaming laptop, som du kan have glæde af i mange år.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: Intel Core i5 (9. Gen) 9300H / 2.4 GHz
 • ➡️ RAM: 16 GB (2 x 8 GB)
 • ➡️ Grafikprocessor: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
 • ➡️ Skærm: 15.6″ – 1920 x 1080 (Full HD)

7. ASUS ROG STRIX – G512LU-AL041T

Bedømmelse

ASUS ROG STRIX - G512LU-AL041T - Bedste gamer bærbar

Et godt bud på en gamer laptop fra ASUS er ASUS ROG STRIX – G512LU-AL041T.

ASUS ROG STRIX er nemlig udstyret med lidt af en drømmekombination i forhold til hardware. En Intel Core i7-10750 CPU-processor sammenholdt med et NVIDIA GeForce GTX 1660TI og intelligente køleinnovationer gør, at denne laptop har en helt fantastisk gaming-ydeevne. Derudover har den hele 6 kerner og 16 GB RAM.

Som en ekstra bonus er den udstyret med den nyeste Ultrafast Wi-Fi-6-forbindelse, hvilket sikrer dig den bedste mulige internethastighed, stabilitet og rækkevidde. Skærmen er en 15.6 tommer skærm med 1920 x 1080 opløsning, hvilket giver dig en Full HD-oplevelse.

ASUS ROG STRIX kan fås i tre forskellige stilarter; Original Black, Glacier Blue og Electro Punk. Det er dermed helt op til dig, om du ønsker det professionelle, enkle design, det lidt mere cool eller det helt poppede. Er du på jagt efter en gamer laptop med en optimal gaming-ydeevne til en skarp pris, så er ASUS ROG STRIX – G512LU-AL041T et meget kvalificeret bud.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: Intel Core i7 (10. Gen) 10750H / 2.6 GHz
 • ➡️ RAM: 16 GB (2×8 GB)
 • ➡️ Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1660TI
 • ➡️ Skærm: 15,6″ – 1920 x 1080 (Full HD)

8. MSI GS66 Stealth gamer bærbar

Bedømmelse

MSI GS65 Stealth gamer bærbarMSI GS65 Stealth gamer bærbar 2MSI GS65 Stealth gamer bærbar 3

Vi stiger endnu en gang i prisklasse, da næste punkt på listen over nogle af de bedste gaming laptops er MSI GS66 Stealth.

Med en MSI GS66 Stealth vil du få en fantastisk spiloplevelse gennem et power house af en bærbar som både er kraftfuld, men også rigtig god visuel. Lad os fortælle mere om, hvorfor netop denne er et godt valg.

En af de gode grunde er, at bærbaren er udstyret med en kraftfuld CPU, nemlig 10. generations Intel Core i9 10980HK. Derudover har den også hele 8 kerner og samlet set 32 GB RAM. Dertil må vi ikke glemme 1 TB SSD-hukommelse. Når der gælder grafikkortet, så er der heller ikke gået på ned på udstyret. Her finder du nemlig NVIDIA GeForce RTX 2070. Disse elementer vil altså give dig mulighed for at spille på de bedste settings og stadig have en høj frame-rate. Dette er altså opskriften på en kanon spiloplevelse.

Du får også en 15.6 tommer skræm med Full HD samt hele 300 Hz opdateringshastighed! Her går du altså heller ikke på kompromis. Snakker vi batterilevetid, så er denne faktisk også ret lang i en MSI GS66 Stealth gamer laptop.

Vi håber nu, at du er blevet klogere på, hvorfor netop denne er blandt nogle af de bedste gaming bærbar.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: Intel Core i9 (10. Gen) 10980HK / 2.4 GHz
 • ➡️ RAM: 32 GB (2 x 16 GB)
 • ➡️ Grafikprocessor: NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER
 • ➡️ Skærm: 15.6″ – 1920 x 1080 (Full HD)

9. Razer Blade Stealth 13

Bedømmelse

Razer Blade Stealth 13Razer Blade Stealth 13 2Razer Blade Stealth 13 3

Razer er naturligvis et meget kendt brand blandt os gamere, men fra udseendet af denne bærbar skulle man ikke tro, at det er en meget kraftfuld gaming laptop.

På trods af det minimalistiske udseende er Razer Blade Stealth 13 udstyret med en 10. generation Intel Core i7 1065G7 CPU, som altså er klar til at give dig en kanon spiloplevelse. Dette er kombineret med 4 kerner 16 GB RAM og 512 GB SSD-hukommelse. Dertil har den et NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti grafikkort.

Du vil med denne gamer bærbar få en lille 13.3 tommer skærm med Ultra HD 4K. Dertil har skærmen en opdateringshastighed på 120 Hz, hvilket altså sørger for, at du få et flot visuelt billede, når du spiller. Tastaturet er udstyret med RGB bagbelysning, hvilket er endnu en fed feature.

Med dette sagt er Razer Blade Stealth 13 et godt bud på en af de bedste gaming bærbare til trods for, at den er både let og relativt lille.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: Intel Core i7 (10. Gen) 1065G7 / 1.3 GHz
 • ➡️ RAM: 16 GB
 • ➡️ Grafikprocessor: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
 • ➡️ Skærm: 13.3″ – 3840 x 2160 (Ultra HD 4K)

10. MSI GE66 Raider gamer laptop

Bedømmelse

MSI GE66 gamer laptopMSI GE66 gamer laptop 3MSI GE66 gamer laptop 2

Endnu en MSI gamer bærbar på listen er deres Raider version, og det er der god grund til.

Mere konkret skal vi tale om MSI GE66 Raider. Denne laptop er virkelig god til gaming, da den er meget kraftfuld og tilbyder god grafik med en skærm af høj kvalitet. For at gå mere i detaljer, så snakker vi altså en 10. generations Intel Core i7 10750H CPU, samlet 16 GB og 6 kerner. Yderligere er denne bærbar udstyret med et kanon grafikkort, nemlig NVIDIA GeForce RTX 2070.

Ikke nok med det så er skærmen 15.6 tommer med Full HD og har en opdateringshastighed på hele 240 Hz! Vi må naturligvis heller ikke glemme de 512 GB SSD-hukommelse.

Når alle disse komponenter samarbejder, vil du opleve at få en fantastisk spiloplevelse, hvor der ikke bliver gået på kompromis med noget. Det er netop derfor, at du finder MSI GE66 Raider blandt nogle af de bedste gaming laptops.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: Intel Core i7 (10. Gen) 10750H / 2.6 GHz
 • ➡️ RAM: 16 GB (2 x 8 GB)
 • ➡️ Grafikprocessor: NVIDIA GeForce RTX 2070
 • ➡️ Skærm: 15.6″ – 1920 x 1080 (Full HD)

11. Dell XPS 15

Bedømmelse

Dell XPS 15 7590Dell XPS 15 7590 2Dell XPS 15 7590 3

Vi er nu kommet til den næstsidste gaming bærbar på listen, hvilket er Dell XPS 15. Selvom udseendet ikke udstråler gaming, så skal du ikke tage fejl af, hvad netop denne tilbyder.

Først og fremmest så er Dell XPS 15 udstyret med en 10. generations Intel Core i5 (10. Gen) 10300H. Derudover har den 4 kerner, 8 GB RAM og 512 GB SSD. Som du kan se, er det altså en ret kraftfuld bærbar, som for de fleste gamere kan opfylde deres behov. Dertil skal vi ikke forglemme bærbarens 512 GB SSD-hukommelse.

Når det kommer til skærmen, er dette en 15.6 tommer skræm med en 1920 x 1200 opløsning samt 60 Hz opdateringshastighed. Grafikkortet er desuden et Intel UHD Graphics, som tillader dig at spille på medium settings.

Derfor skal du ikke kun holde øje med udstrålingen, men også indholdet.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: Intel Core i5 (10. Gen) 10300H / 2.5 GHz
 • ➡️ RAM: 8 GB (1 x 8 GB)
 • ➡️ Grafikprocessor: Intel UHD Graphics
 • ➡️ Skærm: 15.6″ – 3840 x 2160 (Ultra HD 4K)

12. ASUS ROG Strix

Bedømmelse

ASUS ROG StrixASUS ROG Strix 2ASUS ROG Strix 3

Den sidste bærbar på listen over nogle af de bedste gamer bærbar er ASUS ROG Strix.

Lad os starte med at nævne, hvad du kan finde i denne bærbar. Først er der selvfølgelig CPU’en, som er en 10. generations Intel Core i5  10300H. Dertil finder du samlet set 16 GB RAM og 512 GB SSD-hukommelse. Du vil desuden støde på et NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti grafikkort. Altså vil du med denne mulighed få en stabil gaming laptop, som kan klare langt de fleste spil på medium settings og stadig have en høj frame-rate.

På en ASUS ROG Strix bærbar vil du have en 15.6 tommer skærm med Full HD, som tilbyder 144 Hz opdateringshastighed. Dertil får du et godt tastatur, som bygger på overstroke-teknologi og Aura-Sync teknik, hvilket gør, at der kan registreres mange og hurtige tastetryk.

Overordnet er dette altså også en solid gaming laptop, som vil give dig timevis af gode spiloplevelser.

Specifikationer

 • ➡️ CPU: Intel Core i5 (10. Gen) 10300H / 2.5 GHz
 • ➡️ RAM: 16 GB (2 x 8 GB)
 • ➡️ Grafikprocessor: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
 • ➡️ Skærm: 15.6″ – 1920 x 1080 (Full HD)

Gamer bærbar guide: Alt du bør vide

Ovenstående var altså vores bud på de bedste gamer bærbarer i 2024 – vi håber, du fandt en til dine behov! Er du tørsting efter at vide mere om, hvad du skal se efter, når du vælger bærbar? Så kan du rolig læse videre! Vi har nemlig udarbejdet en guide til dig, som ønsker at vide mere.

Der er flere forskellige ting der er vigtige, når du vælger gamer bærbar. Faktisk kan der være så mange ting, at det er svært at holde styr på! Du skal dog ikke bekymre dig, da vi har samlet dem lige her, og er klar til at hjælpe dig med at finde den helt rette gaming bærbar.

Som nævnt er der mange ting, og for at du får overblikket så skal vi igennem følgende:

 • Hvad er en gamer bærbar
 • Bør man vælge en laptop eller stationær PC?
 • Processor, RAM, Harddisk og grafikkort
 • Skærmen herunder opløsning, Hertz, responstid m.v.
 • Batteritiden
 • Selve tastaturet

Som du kan se, er der meget vi skal igennem. Men, når vi har gennemgået alt dette, så er du klædt rigtig godt på til at vælge den bedste gamer bærbar til dine behov – så følg med!

Hvad er en gamer bærbar?

Inden vi dykker dybere ned i de mange forskellige aspekter, som er værd at tage højde for, når du skal vælge blandt de mange forskellige muligheder, er det vigtigt at definere, hvad en gamer bærbar er.

Begge elementer er vigtige og fortæller noget om definitionen – altså både “gamer” og “bærbar”.

Gamer elementet fortæller blot at en sådan computer er designet til at game på. Her er elementer som RAM, processor, harddisken osv. meget vigtige aspekter, som vi kommer ind på senere. Dertil er kølemekanismen i en gamer bærbar også væsentlig anderledes for en almindelig version. Den skal nemlig kunne modstå høje temperaturer.

Den anden del er “bærbar”-delen. Når man tænker på en gamer computer, så forbinder mange det med en stationær. Dette var også stort set tilfældet før i tiden, men ikke længere. Producenterne af gaming laptops er blevet bedre til at optimere netop disse. Bærbar delen indebærer, at den er transportabel, så du kan game på farten. Hvilket nok er et af de vigtigste aspekter.

Det er dog ikke de eneste ting som definerer en gaming bærbar. Udover kølemekanisme med ventilatorer, luftstrømning osv., så er selve designet også anderledes. Typisk er en gamer bærbar udstyret med kraftigere PC-komponenter.

Tastaturet og batteriet er endnu elementer, som er specielt for en gamer bærbar. Tastaturet er en del mere responsivt samt er udstyret med lys. Batteriet er typisk også større så den kan håndtere ekstra kølere og grafikkortet.

Der er altså en masse aspekter af en gaming laptop, som er optimeret, når man sammenligner med en almindelig bærbar. Vi har blot undersøgt overfladen, det er nu tid til at dykke dybere.

Valget mellem gaming bærbar eller gaming PC

Vi har kort været inde på valget mellem en gamer laptop vs gaming PC. For at besvare spørgsmålet kort til en start, vil følgende gælde:

Det helt centrale element ved en gamer bærbar, er at du kan tage din gaming station med over alt. Dertil er en bærbar også mere alsidig end en traditionel stationær.

Du kan benytte din gaming laptop til andet en blot spil, hvilket f.eks. kunne være at tage den med og benytte til skole eller arbejde. Du bør derfor vælge en bærbar, hvis du vægter alsidighed, transport og muligheden for at kunne game over alt.

Derimod vil en gamer PC være fordi, som ikke behøver at game over alt, men som vil have de bedste gear for pengene. Dertil vil du også have en fremtidssikret gaming station i hjemmet.

Dette giver dig også mulighed for at udbygge og designe denne station med en skærm, stol, tastatur m.v. Hvis du er på udkig efter en god stol, kan du læse vores gamer stol test.

Hvornår skal man vælge det ene og det andet?

Kort og godt er der fordele og ulemper ved begge dele. Ender du med at vælge en gaming bærbar, så skal du også huske på, at teknologien endnu ikke har gjort det helt muligt at få en lige så kraftig bærbar som stationær. Dog er der gjort væsentlige forbedringer, hvilket gør du kan få en ganske udemærket gaming oplevelse på en gaming laptop.

Performance er dog ikke helt den samme, som ved en stationær. Dertil vil du ikke være fremtidssikret på samme måde som ved en stationær.

Dette skyldes, at du har mulighed for at udskifte de forskellige PC-komponenter på en stationær og generelt “ombygge” maskinen. Det gælder elementer såsom harddisken, grafikkortet eller sågar processoren. Denne mulighed får du ikke på en bærbar.

Desuden kan en bærbar gamer PC også have problemer med varmen, på trods af den har en masse forskellige kølelementer. Disse overophedningsproblemer kan i værste fald gå udover levetiden på din bærbar til gaming.

Der er dog også en række fordele blandt anden den store fleksibilitet og alsidighed ved at kunne transportere din bærbar gamer PC. Hvis du går meget til diverse LAN-events, så er det klart en fordel med en transportabel mulighed. Selvom du går en smule ned på performance, så vil du i den grad stadig få en god spiloplevelse! De bærbare versioner bliver ved med at blive forbedret.

Endnu en fordel er selve pladsen, da en bærbar ikke kræver særlig meget plads, hvilket er en fordel for dig med pladsmangel. Derfor behøver du ikke et stor set-up. Hvis du allerede har et set-up, så er det også en fordel, da det vil være nemt at få den til at passe ind.

Fordele og ulemper ved en gamer bærbar

For at gøre det nemt og overskueligt, har vi samlet fordelene og ulemperne ved en gaming laptop nedenfor:

FordeleUlemper
✅ Transportabel gaming station❌ Lavere performance end gamer pc
✅ Kræver ikke meget plads❌ Ikke “fremtidssikret”
✅ Fleksibel og alsidig❌ Risiko for overophedningsproblemer
✅ Ganske udemærket spiloplevelse 

Processor / CPU’en

En af de vigtigste elementer i en god gamer bærbar er dens processor – eller CPU’en. Hvis vi sammenligner med biler, så er processoren selve motoren i din bærbar. En computer kan faktisk ikke fungere hvis ikke den har en processor. Vær’ derfor opmærksom på, hvilken type den har inden du køber.

Din processor spiller også en rolle vedrørende de andre PC-komponenter såsom grafikkortet. Det er derfor vigtigt at disse forskellige komponenter “matcher” med hinanden. Dette dog de langt de fleste gange og er mere væsentlig for dig, som bygger en stationær version.

Der findes forskellige typer af processor til din gaming laptop. De to største producenter er Intel og AMD. Intels processorer som kan anvendes til gaming, er mindst i5, men hvis du gerne vil forbedre din spiloplevelse på din bærbar gaming PC, så vil vi anbefale at kigge efter i7- eller endda i9-processor.

Ser man derimod på AMD, så er deres Ryzen serie også ganske udemærket for gaming. I en gamer bærbar vil vi anbefale mindst at have Ryzen 5. Hvis man igen vil forbedre sin spiloplevelse, så kan man med fordel overveje en gaming bærbar med Ryzen 7 eller endda Ryzen 9.

Når det kommer til processoren, så er det ikke nødvendigt med den allerbedste. Det skyldes at mange spil i virkeligheden afhænger mere af selve grafikkortet. Derfor kan du godt nøjes med en mindre processor uden at gå på kompromis med spiloplevelsen og de høje settings.

RAM – Random Access Memory

RAM – som står får “Random Acess Memory” – er en betegnelse for selve computerens arbejdshukommelse. Der er med andre ord al den data der bruges af computeren i dette øjeblik. I modsætningen til en harddisk, så er dataen herpå flygtige. Derfor kan du slukke for din gamer bærbar, og derved slettes alt data computerens RAM.

I forbindelse med gaming, så er RAM typisk overset, hvilket er en skam! RAM er meget vigtig, og man siger at RAM standarden for gaming er på 6 GB eller 8 GB. Dog vil du få en væsentlig bedre spiloplevelse, hvis du kan finde en bærbar gamer PC med 16 GB RAM. Blandt de bedste gaming laptops, finder du nemlig op mod 16 GM RAM og derover.

I nogle tilfælde kan du faktisk også opgradere RAM i en bærbar. Som regel er der faktisk plads til 2 “RAM-klodser”. På den måde kan du opgradere, så du undgår komplikationer der kan ødelægge din spiloplevelse og forrige din performance.

Harddisk

I dag findes de fleste spil online, men du skal dog stadig have plads på harddisken. Dine date vil nemlig blive gemt på denne. Når man taler om harddisk, så skelner man typisk mellem to typer:

 • HDD – Hard Disk Drive
 • SSD – Solid State Drive

Den mest almindelige type er HDD, hvor SSD derimod er en slags forbedring af den traditionelle HDD. Disse forbedringer indebærer hastighed som det vigtigste, men dertil er denne type også mere robust.

Hvilken type bør jeg så vælge? Typisk behøver du ikke vælge mellem de to typer, da de fleste gaming laptops faktisk benytter en kombination af både HHD og SSD. Et eksempel på dette kunne være 256 GB SSD. Vi vil også anbefale at vælge en gamer bærbar med begge typer.

I forhold til hvor mange GB SSD du skal vælge, vil flere som regel betyde en dyrere computer. Du kan godt nøjes med en harddisk som har 128 GB SSD. Du skal dog huske at lige som RAM, så kan du opgradere harddisken i en gaming bærbar. Hvis du lige er begyndt at game, behøver du derfor ikke bekymre dig om at vælge den største harddisk med det samme.

Grafikkortet på din gaming laptop

Nu kommer vi til et af de komponenter, som de fleste gamere mener er noget af det vigtigste. Dette er selvfølgelig  et grafikkort. Det har nemlig stor betydning for din spiloplevelse, da det faktisk er grafikkortet, som bedømmer, hvad der vises på skærmen. Normal kan dette ikke opgraderes senere, hvorfor det også er en væsentlig del af beslutningen.

Du ønsker naturligvis mange frames per second (FPS), da desto flere du har, desto mere glidende og “smooth” billede vil du have. Vi vil som gamere ofte gerne have den ligger på omkring 60 FPS – og måske endda højere. Dog kræver det en kraftfuld bærbar, hvor grafikkortet og faktisk også processoren kan følge med.

Som vi nævnte tidligere, er det ofte dit grafikkort, som sætter grænsen. Derfor er der mange, som har fokus på netop dette.

Mulighederne

Producenterne af grafikkort er hovedsageligt AMD og Nvidia – dog bruges AMD ikke så meget i gamer bærbarer. De fleste gaming laptops er udstyret med GeForce GTX og RTX fra Nvidia.

Hvis man sammenligner GTX og RTX, så er forskellen prisen samt, hvor kraftfuld det er. RTX er den nyeste udgave og dertil den mest kraftfulde samt dyrest. De fleste nye bærbare vil fremover benytte RTX, men du kan dog stadig støde på nogle som benytter GTX.

For at hjælpe dig lidt nærmere på vej, så har vi opdelt grafikkort i 3 forskellige grupper: nybegynderen, medium-gameren og hardcore gamer. Disse forskellige niveauer (groft opdelt) har forskellige behov for grafikkort, som vi håber du kan identificere dig med.

Nybegynderen – lavt behov

Dette er til dig, der er nybegynder, eller som ikke har et stor behov for et vildt grafikkort. Det kan også blot være pengepungen ikke rækker på nuværende tidspunkt – man betaler nemlig ofte prisen for et godt grafikkort.

Her kan du godt benytte en gamer bærbar, som har et GTX 1050 grafikkort. Hvis du ikke behøver de høje settings, når du spiller, vil dette være en godt valg. Hvis du gerne vil have bare en smule ekstra, så giver GTX 1050 Ti dig en bedre performance, hvis du ønsker at spille med lidt bedre settings.

Hvis du har set en billig gamer bærbar, så har denne typisk også med et GTX 1050 eller GTX 1050 Ti grafikkort.

Medium-gameren – middel behov

Vi rykker et niveau op – nemlig til det som kan betegnes som “medium-gameren”. Det er til dog, som har lidt mere luft i budgettet til gaming udstyr og går op i at få en lidt bedre spiloplevelse. Derfor vil vi anbefale til dig, at du ser efter en gaming bærbar, som har et lidt bedre grafikkort.

Dette kunne være et GTX 1060 grafikkort. Denne type giver dig nemlig muligheden for at skue op for dine settings og gaming-oplevelse, uden at du går på kompromis med FPS. Det er vores erfaring, at folk der benytter netop dette grafikkort mener, det er noget af det bedste til prisen. Det er altså ikke en helt billig gamer bærbar der benytter dette, men en laptop, som er niveauet over.

Hardcore gamer – højt behov

Toppen af poppen når det kommer til grafikkort i en gaming laptop er RTX 2070 og RTX 2080, men du kan som hardcore gamer godt nøjes med lavere. RTX 2070 eller RTX 2080 er for dig, som går all in på en god gaming-oplevelse og ønsker det bedste af det bedste. Dog vil en gaming bærbar med disse typer af grafikkort også have en høj pris.

Som nævnt kan du godt stadig være hardcore gamer, og have en lavere udgave af grafikkort. Hvis du ønsker at spille med de høje settings, så kan GTX 1070 eller GTX 1080 sagtens benyttes. Med disse typer af grafik, vil du på ingen måde gå ned på spiloplevelsen! Dertil er du sikker på at have blandt de bedste gaming laptop.

Skærmopløsning

Hvis du er på udkig efter den bedste gaming laptop, så skal du også holde øje med skærmen. Der er nemlig en hel masse aspekter af netop denne, som er vigtig for din spiloplevelse. Først og fremmest har vi selve skærmopløsningen.

Som tommelfingerregel så vil vi anbefale, at du ikke køber en gaming laptop der har en skærmopløsning på mindre end 1920 x 1080. Netop sådan en skærmopløsning vil fungere godt til et GTX 1050 eller 1060 grafikkort. Dette er også det mest gængse valg.

Hvis du derimod har et GTX 1070 eller GTX 1080 grafikkort, så vil en større skærmopløsning være fordelagtig. Her kunne dette være 2560 x 1440.

Endnu en ting vi kan komme omkring, når vi taler om skærme og skærmopløsning, er selve teknologien. Helt basalt, kan du vælge mellem følgende typer:

 • TN
 • IPS

Typisk vil en TN-skærm være bedst i forbindelse med gaming, da denne teknologi kan tilbyde den bedste responstid. Hvis du vil vide mere om skærme, så kan du med fordel læse vores gamer skærm test. Responstiden kommer vi ind på om lidt, vi skal først lige runde Hertz.

Hertz – øg spiloplevelen på din gamer bærbar

Hertz (Hz) er som bekendt den måleenhed, som viser, hvor hurtigt billedet på skærmen opdaterer. Desto flere Hz, desto hurtigere skifter billedet – hvilket er godt. De bedste gaming laptops har derfor høje Hz. Helt konkret betyder det, at når en skærm f.eks. har 120 Hz, så opdatere din skæm 120 gange i sekundet. Derfor kan det også kaldes “refresh rate”.

Når man snakker gamer laptop, så ser man typisk skærme med 60 Hz samt en 1080p skærmopløsning. Det er som regel også passende for det fleste, men for dig der gerne vil have en endnu bedre spiloplevelse, kan flere Hertz være en fordel.

Typisk er flere Hz også dyrere, og det kræver at grafikkortet kan følge med. 120 Hz eller endda 144 Hz vil bestemt hjælpe på din performance – især i first person shooter-spil. Faktisk tilbyder nogle bærbare hele 240 Hz, men disse er som regel dyre.

Responstid

Vi må ikke forveksle responstid med refresh rate. Når der tales om responstid, snakker vi om, hvor hurtig det tager for en pixel at ændrer sig. Vi vil gerne have en hurtig responstid, da dette betyder, at vores bevægelser i spillet bliver registreret hurtigere.

Derfor er både din refresh rate og responstid i høj grad er med til at afgøre din performance og spiloplevelse – tit er det faktisk spørgsmålet om liv eller død i gamets intense situationer.

Som gamer vil vi gerne have en rigtig god responstid, hvilket typisk betegnes som 1 ms (millisekund). Det er dog begrænset, hvad vi som mennesker kan opfange. Dog anbefaler vi ikke at responstiden overskrider 7 ms. Ofte er det faktisk ved at være kritisk, når den er omkring 5 ms. Når det er sagt, vil det typisk være omkring de 7 ms, at billedet kan hakke.

Skærmstørrelse på din gaming laptop

Når det kommer til selve størrelse på din gamer bærbar, så er der igen en række muligheder. Typisk ser man skærme som er 15,6 tommer, hvilket er en ganske fin størrelse for de fleste. Det er nemlig stadig vigtigt at din bærbar gamer PC er transportabel og ikke fylder så meget.

Hvis du ønsker en større skærm end dette, er det naturligvis også en mulighed. Her kunne 17,3 tommer være et eksempel. Når du bevæger dig op i størrelserne, så bevæger prisen sig typisk også med op. Derfor er det væsentligt at overveje, hvor meget værdi du mener en større skærm bringer.

De større skærme kræver desuden typisk også et bedre grafikkort og processor, hvilket er med til at øge prisen.

Batterilevetid

Endnu et vigtigt aspekt i valget mellem de mange gaming laptops er batterilevetiden. Desto længere batteritid desto bedre, da du her ikke vil være så afhængig af lade muligheder. Typisk vil spil nemlig sluge en del strøm. Når det er sagt, vil du typisk skulle tilslutte din bærbar til et strømstik, hvis du ønsker den bedste performance.

Tastatur

Lige som med en stationær gaming pc, så er tastaturet også vigtigt på en bærbar gamer pc. Til en start bør du lægge mærke til, hvorvidt tastaturet er mekanisk eller membran. I de fleste tilfælde vil din gamer bærbar være udstyret med et membran tastatur. Du kan læse mere om forskellen i vores gaming tastatur test.

Kort og godt vil et mekanisk tastatur typisk være at foretrække, da det vil forbedre din reaktion. Udover en langsommere rektionstid, så vil et membran tastatur typisk også være svært at rengøre. Der er dog også noget som taler for valget af et membran tastatur, hvilket er prisen. Du vil næsten altid se at prisen er lavere ved membran tastatur.

Bedste gamer bærbar

Her er det store spørgsmål: Hvad er den bedste gaming laptop? Det altid kedelige svar er, at det afhænger af dine behov. Ikke desto mindre så afhænger det også af dit budget, da gamer bærbarer kan variere meget i prisen.

For at finde den bedste gamer bærbar til dine behov, så er du derfor nødt til at finde ud af, hvilke features du ønsker. Vi anbefaler derfor du læser guiden, så du kan blive mere afklaret med netop dine behov. Derudover har vi, som du sikker har set, samlet en masse gode forslag til de bedste gaming bærbarer i 2024.

Billig gamer bærbar

De typer bærbarer til gaming, som der bliver solgt flest, er går som regel under kategorien “billig gamer bærbar”. En billig gamer bærbar vil typiske koste omkring 6.000 til 7.000 kr., men du kan selvfølgelig være heldig at finde en endnu billigere version.

Typisk spørger folk også om de blot skal købe en billig gamer laptop, eller om de skal gå et prisniveau op og vælge en lidt dyrere model. Dette afhænger af dine behov og ønsker omkring laptop’en. I nogle tilfælde går kvalitet og pris hånd i hånd, hvilket også kan være tilfældet med en gaming bærbar.

De lidt dyrere modelle har som regel bedre processor, grafikkort, skærm m.v. Dette udelukker dog ikke, at du sagtens kan finde en billig gamer laptop, som passer perfekt til dine gaming-behov.

Gaming laptop tilbud

Du kan på diverse webshops og i fysiske butikker finde de såkaldte “gaming laptop tilbud”, hvor en bestem laptop er blevet nedsat. Nogle gange er disse tilbud gode, hvorimod de andre gange ikke er det værd. Det handler dog om, hvilken værdi du tilskriver produktet.

Du skal derfor næste gang du læser “gaming laptop tilbud”, ikke blot tænke at det sikkert er et godt tilbud. Faktisk har flere virksomheder været i klemme i forbindelse med markedsføringsloven, da der nemlig er konkrete regler om de såkaldte “tilbud”.

FAQ-sektion

🎮 Hvad koster en gamer bærbar?

Priserne på en gaming laptop kan variere meget – nogle er knap så dyre, hvorimod andre koster mange penge. Typisk vil en god gamer bærbar koste omkring 6.000 kr. op til omkring 17.000 kr., hvilket er et stort spring.
Du kan dog godt være heldig at finde en billig gamer bærbar, men du kan så sandlig også finde en dyrere. Det er slet ikke unormalt at støde på nogle til omkring 20.000 kr., hvilket bestemt ikke er blandt de billige gamer laptops.

🎮 Hvilke features er vigtigst ved en gaming bærbar?

Der er mange væsentlige features, når du skal vælge en god gaming bærbar. Disse features er blandt andet ting såsom RAM, skærmen, computerens processor, batteriet og selve dens udseende.
Mange peger dog på grafikkortet, som værende noget af det mest væsentlige i beslutningen.

Det er dog ikke kun grafikkortet, som tæller. Der er mange forskellige ting, der skal spille sammen før du får den bedste spiloplevelse og performance, når du gamer. Derfor har vi i denne artikel gennemgået alle de vigtige elementer, du bør kigge på.

🎮 Hvad er den bedste gamer bærbar?

Den bedste gaming laptop eller bærbar er meget individuel og kommer an på dit behov. Hvilke spil spiller du, og hvilke krav har du til de features den skal have? Du skal bestemme om det er nødvendigt med det bedste grafikkort, den største processor, de fleste RAM osv.

Mange gange er den bedste gamer bærbar ikke blot den, som har de bedste “stats”. Det handler i højere grad at finde det såkaldte “sweet spot” mellem pris og stats. Det er nemlig her du finder den bedste gaming laptop til prisen. Vi har i denne guide samlet en del forskellige på denne side, som alle er stærke kandidater.

🎮 Skal jeg vælge en gaming laptop eller stationær?

Når du står med valget om en gamer bærbar eller en stationær, så er der flere forskellige ting du skal overveje. Først og fremmest er der naturligvis spørgsmålet om, hvorvidt du ønsker din gaming station skal være transportabel. Hvis dette er vigtigt, så bør du kigge efter en god gamer bærbar.

Hvis du på den anden side vægter en høj ydeevne, så vil en stationær typisk være at foretrække. Dog kan dog sagtens finde nogle rigtig gode bærbare versioner, som sagtens kan benyttes til gaming. Disse har dog som regel en lidt lavere performance. Du kan læse meget mere om, hvad du skal holde øje med i vores guide.

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.