Din vej til det rigtige gaming udstyr!

Bedste trådløs gaming headset (2020)

Bedste trådløs gaming headset (2020)


Vil du gerne slippe for de mange forstyrrende ledninger og kabler? Så er et trådløs gaming headset måske noget for dig! Med et godt trådløs gamer headset vil du forbedre din spiloplevelse og potentielt din performance, når du spiller!

Lyden er en stor del af en god spiloplevelse og kan have indvirkning på, hvordan du klare dig i spillet. Hvis du samtidig er træt af ledninger, så kan du med fordel læse med her.

Her på siden har vi nemlig gjort os umage og samlet de bedste trådløse gamer headset i 2020! Faktisk har vi også samlet en masse viden, som hjælper dig, når du skal vælge gaming headset.

Mere om trådløs gaming headset

Med listen over de bedste trådløse headset til gaming på plads, kan vi bevæge os videre til at se på de elementer, du bør kende til, når du skal vælge iblandt disse.

Det kan være svært at holde styr på alle elementerne, men vi har gjort det let for dig og samlet de vigtigste på denne side. Vi kommer til at tale om følgende ting:

  • Fordele og ulemperne ved at vælge trådløs
  • De forskellige forbindelse du finder i et trådløs gaming headset
  • Valget mellem åbne og lukkede “kopper” samt høretelefoner
  • Selve lydelementet

Lad os se at komme i gang!

Hvad er et trådløs gaming headset

Inden vi dykker ned i de forskellige aspekter, så er det naturligvis vigtigt at forstå, hvad et trådløst gaming headset egentligt er.

Først og fremmest er der det trådløse aspekt, hvilket er perfekt til dig, som gerne vil have en større bevægefrihed. Desuden er det også en fordel for dig, som er træt af vælte nærmest hele gaming set-up’et, når du rejser dig grundet den irriterende ledning. Det slipper du nemlig for, ved de trådløse versioner.

Derudover har vi selvfølgelig hele gaming elementet, som egentligt blot forklare at headsettet er bygget til at optimerer din spiloplevelse. Det er blandt andet elementer såsom surround sound, en indbygget mikrofon eller endda belysning.

Du kan selvfølgelig også finde en separat mikrofon – se for eksempel vores gaming mikrofon test!

Fordele og ulemper ved den trådløse version

Når det kommer til valget mellem en trådløs gaming headset og en med ledning, så er der selvfølgelig nogle fordele og ulemper ved begge typer. Du kan få overblikket over fordelene og ulemperne her, hvorefter vi taler mere om dem under tabellen.

Fordele Ulemper
✅ Øget bevægelsesfrihed ❌ Højere pris
✅ Mere komfortable for nogle ❌ Behøver opladning
✅ Udseendemæssige præferencer ❌ Marginal lavere lydkvalitet
✅ Slipper for ledning – ingen ledningsbøvl ❌ Der kan forekomme signal forstyrrelser

Fordelene

Lad os først starte med at se på fordelene ved de trådløse versioner. Her er den største fordel selvfølgelig, at du får en øget bevægefrihed, når du spiller. Det er især for dig, som godt kan lide at skifte position, når du spiller. Yderligere er den en stor fordel for dig, som faktisk godt kan lide at sidde et stykke væk fra skærmen. Derved er der nemlig ingen leding som driller.

Og nu hvor vi er ved selve ledningen, så er det selvfølgelig et plus at slippe helt for denne. Du undgår herved både bøvl ved at selve ledningen bliver viklet ind i andre ledninger, eller at denne irritere når du spiller. Dertil slipper du også for, at du hele tiden skal have styr på, at den ikke rammer forskellige ting, som står på bordet.

En anden fordel ved at have et trådløst gaming headset er, at det for nogle faktisk er mere komfortabelt. Dette har igen noget at gøre med, at du nemt kan finde og skifte til de rette og mest behagelige positioner, når du spiller. Derfor kan man sige at komfort og bevægelighed faktisk kan hænge lidt sammen.

Når det kommer til et trådløs gamer headset, så vil flere mene, at det udseendemæssigt er pænere eller mere æstetisk at se på. Dette skyldes blandt andet at der ikke er forstyrrende ledninger, som ligger og flyder ved set-up’et. Du kan dog stadig godt have brug for en af de bedste headset holder, så du har styr på headsettet.

Ulemperne

Nu hvor vi har været forbi fordelene ved et trådløs gaming headset, så skal vi selvfølgelig også omkring ulemperne. Til en start er der selvfølgelig prisen, som typisk er højere for de trådløse versioner, hvilket naturligvis er en ulempe.

En anden ulempe er, at et trådløs gamer headset også kræver opladning. Dog kan mange af de bedste trådløse gaming headset holde strøm i meget lang tid, hvilket selvfølgelig er godt.

Hvis du overvejer at købe en trådløs model, så skal du også være opmærksom på, at der er risiko for at der kommer signal forstyrrelser. Dette forekommer typisk ikke så tit, da teknologien er blevet forbedret meget. Dertil vil du typisk også opleve en lydkvalitet på næsten samme niveau som et headset med ledning. Dog er der stadig en lille forskel, som er noget de fleste ikke bemærker.

Typer af forbindelse i trådløs gaming headset

Ved et trådløs gaming headset findes der forskellige måder, hvorpå det bliver forbundet. Hovedsageligt skelner man mellem to forskellige muligheder:

  • Wi-Fi
  • Bluetooth

Typisk vil Wi-Fi-forbindelsen være anbefalet til brug af headsettet i forbindelse med gaming. Det skyldes nemlig, at selve lydkvaliteten vil være højere og at rækkeviden er længere. Det vil sige, du sammenlignet med Bluetooth kan være længere væk fra enheden.

På den anden side har Bluetooth en fordel, når det kommer til prisen. Denne er nemlig lavere, hvis du vælger en Bluetooth forbindelse. Dog går du så her på kompromis med rækkeviden og også selve lydkvaliteten.

Åbent vs lukket headset vs høretelefoner

Nu er vi kommet til spørgsmålet om, hvorvidt de såkaldte “kopper” skal være åbne eller lukket. Faktisk skal vi også se på, om du skal vælge høretelefoner eller headset.

Hvis du ønsker åbne kopper, så isolere du dig ikke på samme måde, som du ville med lukkede kopper. Der er nemlig noget af lyden, som faktisk slipper ud af headsettet. Dertil vil åbne også komme til at få en smule lyd udefra.

Derimod vil de lukkede give dig en mere isoleret spiloplevelse, da disse udelukker lyden udefra i højere grad. Dertil vil der ikke slippe lyd ud fra det trådløse gamer headset. Det er altså en fordel at have lukkede kopper, hvis du ikke ønsker baggrundsstøjen.

Hvad så med høretelefoner? Grundlæggende vil vi anbefale et trådløs gaming headset fremfor at vælge høretelefoner. Et headset vil typisk være overlegen i mange aspekter. Dog er der et aspekt, hvor høretelefoner kunne være en fordel – dette er grundlæggende på prisen.

Lyden i trådløs gaming headset

Et af de vigtigste – hvis ikke det vigtigste – ved de trådløse gaming headset er selvfølgelig lyden. Normalt skelner man mellem stereo og surround sound – faktisk findes der også virtuel surround sound.

Normalt vil man foretrække et trådløst gamer headset med surround sound, da man herved kan høre, når modstanderen sniger sig ind på en fra flere vinkler. Dette giver altså en klar fordel, som kan øge din performance i spillet. Dertil er det også med til at forbedre spiloplevelsen og gøre det mere virkelighedsnært.

Ved stereo vil de fleste gøre brug af det man kender som “virtuel surround sound”. Her får man altså også effekten af surround sound i de trådløse gamer headset, men lyden vil typisk være mere upræcis og autentisk.

Konkret vil vi anbefale stereo til dem som lytter til musik og spiller f.eks. strategispil, hvorimod surround sound vil anbefales til dem, som spiller first person shooters såsom CS:GO.

Bedste trådløse gamer headset

Når du er i færd med at kigge efter det bedste trådløse headset til gaming, så er alle de ovenstående elementer altså vigtige. Der er dog også andre elementer, som er vigtige hvilket bl.a. er selve designet. Selvfølgelig skal de grundlæggende være komfortable at have på, men designet hjælper også. Nogle har f.eks. præferencer for belysning.

Det bedste trådløse gaming headset kommer derfor an på dine præferencer og behov. Som vi nævnte før, skal du f.eks. tage højde for den spiltype, du foretrækker. De bedste trådløse gamer headset vil typisk også være lavet af gode og lette materialer. Det skal blandet andet være slidstærk og holdbar, men samtidig også fleksibelt og let.

Derfor er det bedste gaming headset svært at påpege – der er nemlig mange forskellige ting, som ændre sig fra person til person. Nogle foretrækker f.eks. at headsettet sidder på ørene, hvorimod andre foretrækker at de sidder over ørene.

Billig trådløs gaming headset

Et billigt trådløst headset til gaming kan sagtens være et godt headset. Du skal dog være klar over, at man desværre ofte går ned i forhold til specifikationer, når man ønsker en lavere pris. Med det sagt så kan du naturligvis godt finde en billig trådløs gaming headset, som imødekommer dine behov!

Nogle gange kan der være en sammenhæng mellem kvalitet og prisen på headsettet, selvom du kan være heldig at finde en billig version. Et dyre trådløst headset vil som nævnt ofte også have lidt bedre specifikationer f.eks. ved at have surround sound i stedet for virtuel surround sound. Dog kommer det igen an på præferencer og behov.

FAQ-sektion

🎮 Bør jeg vælge med eller uden ledning?

Spørgsmålet om med eller uden ledning er typisk et spørgsmål om præferencer. Nogle af fordelene ved at vælge et trådløs gaming headset er at du får en øget bevægefrihed og ikke behøver at sidde tæt på skærmen. På den anden side er en ulempe, at du måske kan opleve signalforstyrrelser eller delay.

Når det kommer til selve lydkvaliteten, så er dem med ledning en smule bedre, men vi er her nede i marginalerne. Faktisk har den teknologiske udvikling på netop dette område gjort, at de trådløse versioner næsten er oppe på par!

🎮 Hvad koster et trådløst gaming headset?

Priserne for et trådløst gamer headset ligger typisk i intervallet fra 800 kr. og op til 2.500 kr. Hvilket er et vidt spænd. Det spænder en del, da det kommer an på de forskellige features headsettet har. Generelt er lydkvaliteten også utrolig god, og vi kan klart anbefale at anskaffe sig et godt par – hvad enten det er et trådløst gaming headset eller et med ledning.

Det skal dog også nævnes, at du godt kan finde billigere versioner derude – det kommer alt sammen an på præferencer og ønsker. Dertil kan du også finde nogle dyrere versioner.

🎮 Skal jeg vælge trådløs gaming headset eller høretelefoner?

Når det kommer til valget mellem et headset eller høretelefoner, så har vi en klar anbefaling. Til gaming vil vi anbefale at bruge et rigtigt headset i stedet for høretelefoner. Det skyldes at headsettet typisk tilbyder en masse fordele frem for høretelefonerne.

Hvis du er meget prisbevidst, så kan du naturligvis godt finde nogle gode høretelefoner, men det er kun af denne grund at høretelefoner bør vælges.

🎮 Hvad er det bedste trådløs gamer headset?

Valget af det bedste trådløse gaming headset kan være vanskeligt, og det bedste til dit behov kommer an på præferencer. Skal det have åbne eller lukkede ørekopper? Skal det være stereo eller surround sound? Hvilket materiale ønsker du? Dette er blot få af de mange spørgsmål du bør stille.

Her på siden har vi samlet en masse kandidater til titlen som “bedste trådløs gamer headset” – tag et kig og se om der er nogle, som fanger din interesse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.