Bedste gaming mikrofon

Kristian

reklamelinks
Hvis du snakker meget med din holdkammerater, når du spiller, vil en gaming mikrofon være en central del af dit set-up. En god gamer mikrofon vil sørge for, at du kan høres klart og tydeligt. Hvad end du gamer eller streamer, vil din lydkvalitet være i top!

Typisk vil dit gaming headset også have en mikrofon, men det er dog ikke altid, at denne er tilstrækkelig. Der findes dog mange forskellige muligheder derude. Hvis du har svært ved at finde den bedste gaming mikrofon til dit behov, så følg med her.

Vi har samlet toppen af poppen og giver dig de bedste gamer mikrofoner i 2024. Vi har sørget for, at der er noget til enhver smag og prisklasse.

1. Blue Yeti gaming mikrofon

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Blue Yeti gaming mikrofonBlue Yeti gaming mikrofon 2Blue Yeti gaming mikrofon 3

Den først gaming mikrofon på listen er Blue Yeti. Med denne får du en kanon lyd – hvad enten det gælder gaming eller streaming. En Blue Yeti mikrofon er af flere større medier blevet anderkendt for at være blandt de bedste, når det netop kommer til gaming, streaming, voice over til YouTube videoer, podcast eller sågar andre ikke professionelle optagelser.

Som du kan se, er denne mikrofon velegnet til en masse forskellige ting. Det altså både en meget fleksibel og alsidig mikrofon, som du ikke går galt i byen med. Det skyldes blandt andet, at den kan bruges til en masse forskellige gøremål, men samtidig er utrolig nem at sætte op og tilslutte. Ikke desto mindre så har denne mikrofon også et meget lækkert og kompakt design, men er samtidig relativ let.

Lad os se lidt nærmere på de forskellige specifikationer, hvor vi først og fremmest har frekvensrespons. Netop denne er meget bred nemlig fra 20 Hz op til 20.000 Hz, hvilket er rigtigt godt for lydbilledet. Når det kommer til mikrofonens “pickup pattern”, så er dette skiftbart. Faktisk kan du vælge mellem både Cardioid, Omnidirectional og Bidirectional. Du kan læse mere om de forskellige typer her i guiden klik blot her for at komme til sektionen.

Alt i alt er dette altså en anbefalingsværdig mikrofon til gaming.

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 20 – 20.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Cardioid / Omnidirectional / Bidirectional (skiftbar)
➡️ Tilslutning: USB og 3,5 mm mini jack


2. Arozzi Colonna

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Arozzi ColonnaArozzi Colonna 2Arozzi Colonna 3

Det næste stop på listen er en mikrofon fra mærket Arozzi. Helt konkret er der tale om gamer mikrofon, som går under navnet Arozzi Colonna. Dette er endnu en god mulighed for dig, som gerne vil have en god lydkvalitet, når du gamer. Denne klassiske skrivebordsmikrofon levere nemlig studio-kvalitet lyd.

Det er blandt andet derfor, at Arozzi Colonna både bruges til gaming, streaming og voice over til YouTube videoer og meget mere. Yderligere er det en utrolig let mikrofon at bruge, da det blot tilsluttes med USB og et 3,5 mm mini jack. Hertil er den altså kompatible med diverse enheder.

Hvad angår andre specifikationer, så har denne mikrofon en frekvensrespons på 20 – 20.000 Hz. Yderligere tilbyder den tre forskellige pickup-patterns nemlig Omnidirectional, Cardioid og Bidirectional, som du kan skifte mellem. Du får altså mulighed for at tilpasse den til netop det du skal bruge. Arozzi Colonna er altså et godt bud på en god gaming mikrofon.

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 20 – 20.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Omnidirectional / Cardioid / Bidirectional (skiftbar)
➡️ Tilslutning: USB og 3,5 mm mini jack


3. Kingston HyperX QuadCast

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Kingston HyperX QuadCastKingston HyperX QuadCast 2Kingston HyperX QuadCast 3

Hvad angår Kingston HyperX QuadCast taler vi altså om en såkaldt “hardhitter”, når det gælder mikrofoner. Prisen er også lidt højere sammenlignet med de to tidligere på listen. Kingston er generelt et meget anderkendt mærke, når det kommer til hardware.

Kingston HyperX QuadCast giver dig en både klar og skarp lyd, når du benytter denne, hvilket blandt andet skyldes mikrofonens frekvensrespons på 20 – 20.000 Hz. Som bekendt er dette vigtigt, hvad end du benytter den til gaming, streaming eller lign. Du får endvidere også mulighed for at skifte mellem forskellige pickup patterns nemlig Bidirectional, Cardioid og Omnidirectional, hvilket øger fleksibiliteten.

Sidst, men ikke mindst, så er denne mikrofon også meget nem at komme i gang med at benytte. Du skal blot tilslutte den med USB og 3,5 mm mini jack, og så er du i gang! Igen er det et rigtigt godt valg af gamer mikrofon.

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 20 – 20.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Bidirectional / Cardioid / Omnidirectional (skiftbar)
➡️ Tilslutning: USB og 3,5 mm mini jack


4. Razer Seirēn X gamer mikrofon

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Razer Seirēn X gamer mikrofonRazer Seirēn X gamer mikrofon 2Razer Seirēn X gamer mikrofon 3

Du kender sikker Razer for at lave andet gamer udstyr såsom tastatur eller mus, men de laver også mikrofoner. Faktisk er de ret gode til dette, hvorfor vi nu skal se nærmere på Razer Seirēn X. Det er først og fremmest en mikrofon med et lækkert design, og som ikke fylder meget mere end en sodavand på dit skrivebord – dette gør den super nem at tage med rundt omkring.

Med en frekvensrespons på 20 – 20.000 Hz, så er har denne mikrofon et rigtig godt grundlag for at give en skarp og god lyd. Dertil er den nem at sætte op og komme i gang med. Den tilsluttes blot gennem USB. Hvad angår pickup pattern, så benytter mikrofonen det man kalder for Supercardioid, hvilke denne mikrofon får til at fungere fint.

Med dette er Razer Seirēn X et godt bud på en gaming mikrofon. Du kan naturligvis også bruge den til andet såsom streaming eller voice over, hvis du ønsker dette.

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 20 – 20.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Supercardioid
➡️ Tilslutning: USB


5. Røde NT-USB

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Røde NT-USBRøde NT-USB 2Røde NT-USB 3

Turen er nu kommet til en mikrofon fra mærket Røde, som er endnu et anderkendt brand – især inden for mikrofoner. Derfor skal vi selvfølgelig også forbi deres Røde NT-USB. Vi ligger igen et lille stykker over de “almindelige” priser for en gaming mikrofon, men her får du også høj kvalitet for pengene.

Vi har her at gøre med en meget professionel mikrofon, som klart er blandt nogle af de bedste gaming mikrofoner. Den har faktisk være nævnt i en række store medier, som roser den. Ikke nok med at Røde NT-USB kan bruges til gaming, så kan den også bruges til streaming, YouTube videoer, podcast, og hvad du nu ellers kunne finde på.

Den har en frekvensrespons på 20- 20.000 Hz, hvilket sørger for en kanon lyd. Yderligere har den et Cardioid pickup pattern. Det er dog lidt ærgerligt, at den kun har ét, men man kan jo ikke få det hele. Den er dog utrolig nem at sætte op med USB og 3,5 mm mini jack tilslutning.

Der er ikke mange mikrofoner, som kan hamle op med Røde NT-USB, hvorfor den uden tvivl er på listen over de bedste gamer mikrofoner og er dertil et rigtig godt bud.

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 20 – 20.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Cardioid
➡️ Tilslutning: USB og 3,5 mm mini jack


6. Arozzi Sfera Pro

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Arozzi Sfera ProArozzi Sfera Pro 2Arozzi Sfera Pro 3

Arozzi Sfera Pro mikrofon har et anderledes design end de mikrofoner vi tidligere har haft på listen, dog er designet stadig meget stilrent. Dertil er denne mikrofon designet til at give en rigtig god lydoplevelse, hvad enten du gamer eller streamer. Arozzi Sfera Pro vil bestemt være god til dig, som ønsker at forbedre dit nuværende set-up, men ikke ønsker at bruge store summer på en mikrofon, da dette nemlig er en relativ billig gamer mikrofon.

Du får her en bred frekvensrespons på 20 – 20.000 Hz, hvilket sørger for en god lyd. Yderligere har du mulighed for at skifte mellem to pickup patterns: Cardioid og Omnidirectional. Dertil kan du blot tilsluttet mikrofonen via USB og 3,5 mm mini jack, hvorefter du er i gang.

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 20 – 20.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Cardioid / Omnidirectional (skiftbar)
➡️ Tilslutning: USB og 3,5 mm mini jack


7. Trust GXT 232

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Trust GXT 232Trust GXT 232 2Trust GXT 232 3

Hvis du er på udkig efter en billig gaming mikrofon, så er vi lande det rette sted med Trust GXT 232. Her befinder vi os klart mellem nogle af de billige gamer mikrofoner, men det er dog stadig et udemærket bud. Lad os se lidt nærmere på, hvad netop denne kan tilbyde.

Først og fremmest har Trust GXT 232 en frekvensrespons på 50 – 16.000 Hz, hvilket faktisk er udemærket, selvom du godt kan finde en mikrofon med større frekvensrespons. Derudover har denne mikrofon et Omnidirectional pickup pattern og er super nemt at tilslutte gennem USB.

Til prisen er denne mikrofon altså også at finde på listen blandt de bedste, da du får en del value for money.

https://youtu.be/fAqNCqurvNk

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 50 – 16.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Omnidirectional
➡️ Tilslutning: USB


8. Blue Snowball gaming mikrofon

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Blue Snowball gaming mikrofonBlue Snowball gaming mikrofon 2Blue Snowball gaming mikrofon 3

Endnu en relativ billig gaming mikrofon er Blue Snowball, som også har dette runde design, hvilket adskiller sig fra andre her på listen. Med Blue Snowball vil du få en mikrofon, som tidligere har fået en masse anderkendelse fra store medier inden for hardware og gaming verdenen, men til en overkommelig pris.

Du vil stadig få en ganske god lydkvalitet med en frekvensrespons på 40 – 18.000 Hz, hvilket er ganske udemærket. Du vil både kunne bruge denne mikrofon til gaming, streaming, podcast og meget mere. Blue Snowball har to pickup patterns, hvilket er Cardioid og Omnidirectional.

Når det kommer til designet, er dette meget kompakt, men man skal kunne lide den runde facon. Mikrofonen kan dog nemt tilsættes med USB. Med alt det ovenstående taget i betragtning er det et ganske godt bud og blandt nogle af de bedste gamer mikrofoner.

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 40 – 18.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Cardioid / Omnidirectional
➡️ Tilslutning: USB


9. Razer Seiren Elite

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Razer Seiren EliteRazer Seiren Elite 2Razer Seiren Elite 3

Listen over nogle af de allerbedste mikrofoner til gaming ville ikke være komplet, hvis vi ikke også kom omkring Razer Seiren Elite, da denne også er et utrolig godt bud.

Når du benytter Razer Seiren Elite, så vil du opleve en rigtig høj, professionel og klar lydkvalitet. Dette gøres ved hjælp af et indbygget filter som fjerner eventuel støj og gennem sin frekvensrespons på 50 – 20.000 Hz. Du vil med andre ord få en lydoplevelse i højeste klasse. Der er dog blot ét pickup pattern, hvilket er Cardioid.

Vedrørende designet er dette meget stilrent, og vil passe ind i de fleste gaming set-ups. Her arbejder Razer både med et meget kompakt og minimalistisk design, hvilket er super fedt efter vores mening. Yderligere har du også mulighed for at tilpasse mikrofonens stilling.

Sidst men ikke mindst er den nem at få op at køre med en simpel USB-tilslutning. Selvom prisniveauet er lidt højere, så vil du klart få en masse value for money. Det er også af denne grund, at du netop finder Razer Seiren Elite her på listen over de bedste gaming mikrofoner.

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 50 – 20.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Cardioid
➡️ Tilslutning: USB


10. Audio-Technica AT2020 USB+

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Audio-Technica AT2020 USB+Audio-Technica AT2020 USB+ 2Audio-Technica AT2020 USB+ 3

Den sidste blandt de bedste gaming mikrofoner, vi har her på listen, er Audio-Technica AT2020 USB+. Denne er både blevet rost og har faktisk også vundet priser. Det er dog ikke alene derfor, at du finder den her på listen over mikrofoner til gaming eller streaming.

Audio-Technica AT2020 USB+ er en ægte “all-around mikrofon”, som tilbyder dig stor fleksibilitet og en kanon lydkvalitet! Ser vi på frekvensrespons, så er denne bred nemlig fra 20 – 20.000 Hz. Dertil er mikrofonen god til at filtrere eventuel støj fra, hvorfor den er god til flere forskellige ting såsom gaming, streaming, podcast og YouTube videoer.

Mikrofonen er bygget meget robust med et Cardioid pickup pattern. Dertil er den utrolig let at sætte op, og skal blot tilsluttes med USB og 3,5 mm mini jack. Sammenliget med andre gamer mikrofoner får du her en del for pengene, hvorfor den selvfølgelig skulle være med på listen.

Specifikationer
➡️ Frekvensrespons: 20 – 20.000 Hz
➡️ Pickup pattern: Cardioid
➡️ Tilslutning: USB og 3,5 mm mini jack


Mikrofon til gaming – alt du skal vide

En mikrofon til gaming kan være kritisk for kommunikationen for dig og dit hold. Faktisk kan det forskellen mellem liv og død i intense spilsituationer. Vil du være sikker på at gå klart og tydeligt igennem til dine holdkammerater, så er ovenstående nogle gode bud på gaming mikrofoner.

Er du interesseret i at vide endnu mere om gamer mikrofoner? Så har vi selvfølgelig sørget for dig! Du kan. læse meget mere om de forskellige elementer, som er væsentlige, når du vælger en mikrofon til pc gaming. Eller andre konsoller for den sags skyld.

Lad os komme i gang!

Det såkaldte “pickup pattern”

Det første element vi skal omkring er mikrofonens pickup pattern. Det vil sige, hvordan selve mikrofonen opfanger lyden. Her taler man mest om retningen – altså hvor lyden kommer fra. Der findes grundlæggende fire forskellige typer, som vi kommer ind på her. Disse er:

  • Omnidirectional
  • Cardioid
  • Hypercardioid og supercardioid
  • Bidirectional

Omnidirectional

En omnidirectional pickup pattern er faktisk ganske simpel at forstå. Omni henviser til “alle” og i denne forstand alle retninger – og heraf navnet. En omnidirectional mikrofon vil opfange lyden fra alle retninger, hvilket er en fordel, hvis du ønsker at optage i grupper. Det skal dog nævnes, at selvom den er designet til at opfange lyd fra alle retninger, så variere det i helhold til lydniveauet.

En ting du skal være opmærksom på ved en omnidirectional mikrofon er, at det ikke kan blive rettet mod dig og kun dig. Dette skyldes ovenstående, nemlig at den opfanger lyd fra alle retninger. Der findes nogle gamere, som benytter sig af denne mikrofon-type, men det er måske ikke det mest optimale valg.

Cardioid – en god type gamer mikrofon

Nu bevæger vi os nærmere de mikrofoner, som kan rettes i en specifik retning – f.eks. mod dig. Faktisk er den cardioid mikrofon designet til at opfange lyd fra fronten af mikrofonen og samtidig ignorere og afvise lyden som kommer bagved mikrofonen. Faktisk bliver lyd fra siden af mikrofonen også ignoreret.

For dig som gamer vil vi mene at en mikrofon med et såkaldt cardioid pickup pattern er ideelt. Denne type bruges allerede af rigtig mange både gamere og streamere. Det er en stor fordel, når mikrofonen fokuserer på dig og din stemme, hvorimod eventuel baggrundsstøj bliver filtreret fra. Kig derfor efter en cardioid gaming mikrofon.

Hypercardioid og supercardioid

Typerne hypercardioid og supercardioid pickup patterns er en mere retningsbestemt type af cardioid mikrofoner. Typisk fokusere disse mikrofon-typer også udelukkende på forsiden af mikrofonen, men i et mere begrænset område. Altså vil lyd fra siderne blive begrænset, hvor lyden direkte bag mikrofonen er mere følsom for lyden. Faktisk er supercardioid en mere ekstrem version af hypercardioid, som kræver en endnu mere præcis retning for lyden.

Disse pickup patterns er også udemærket for gaming, men anvendes mest, når der optages på en længere distance og en mere koncentreret retning.

Bidirectional

En bidirectional mikrofon fungerer som navnet antyder. Denne mikrofon type opfanger nemlig lyd i to retninger: foran mikrofonen og bag mikrofonen. Derved afviser den altså lyd, som kommer fra siderne. Derved kan den altså rettes til dig, hvilket er en stor fordel, når du gamer. Faktisk er denne type også en god streaming mikrofon.

Hvis du vil vide mere om de forskellige pickup patterns, så kan du med fordel se denne video. Her bliver de forskellige elementer uddybet yderligere.

Mikrofon-typer: USB vs kondensator (XLR)

Lige som der findes forskellige pickup patterns, så er der også forskellige mikrofon-typer. I denne guide skelner vi mellem USB og en såkaldt kondensator mikrofon, som benytter et XLR stik.

USB

Når man nævner typisk gaming mikrofon i daglig tale, så refererer man oftest til en USB-mikrofon. Faktisk benyttes USB-mikrofoner generelt til ting såsom streaming, voice-over og andre amatøroptagelser, fordi det er ganske hurtigt og nemt.

Først og fremmest er en USB-mikrofon både nem og billig, hvilket er klart en fordel. Du kan hurtigt benytte den på dine forskellige enheder og samtidig få en rigtig god lydkvalitet. Yderligere vil en USB gaming mikrofon også være relativ let og kompakt, hvilket gør dem meget lette at pakke ned og transporterer rundt omkring.

Hvis du benytter dig af en USB-mikrofon, så slipper du også for at tilkøbe diverse mikrofon-udstyr udover selve gamer mikrofonen. Derved kan du spare en masse penge, uden du går sønderligt meget ned på kvaliteten.

Ved at benytte en USB-mikrofon er du klart til at optage eller game, så snart den er tilsluttet via USB-kablet til din enhed. Grundlæggende er det faktisk blot “plug and play”! Derfor er den helt ideel for gaming og streaming.

Kondensator

I bund og grund er en USB-mikrofon faktisk også en kondensator-mikrofon. Forskellen ligger derimod i, hvordan selve mikrofonen tilsluttes. I modsætning til en USB-mikrofon, så bliver en kondensator-mikrofon tilsluttet ved hjælp af et såkaldt XLR-kabel. Denne type er en smule mere besværlig at benytte.

Faktisk er kondensator-mikrofoner ikke særlig udbredt blandt de forskellige gamere, men mere populært brugt blandt diverse musikere og sangere. De fokuserer nemlig i højere grad på den bedste kvalitet af lyd, som man typisk finder i den bedste musikstudier rundt omkring.

Når alt kommer til alt, så vil en kondensator-mikrofon levere en bedre lyd sammenlignet med USB-mikrofonen. Dog er det de færreste der bruger denne type grundet både besværet, men også en højere pris for mikrofon-typen. Du kan selvfølgelig godt støde på denne type, hvis du høre de veletableret podcasts eller lign.

Gaming mikrofon med stativ

Med både mikrofon-typen og dens pickup pattern på plads, så kan vi begynde at se på andre elementer, såsom om du skal have en gaming mikrofon med stativ.

Oftest når du køber en gamer mikrofon, så vil denne komme med en form for “fod”, som den kan stå på. Mange gange er denne fod faktisk indbygget i selve mikrofonen. Når vi taler om en gaming mikrofon med stativ eller arm, så mener vi derfor muligheden for at fastsætte den et sted. Derved får du muligheden for at flytte med den og justere ting såsom højden.

Dette vil være en fordel, hvis du godt kan lide at skifte position, når du spiller, og gerne vil have en øget bevægefrihed. Det er nemlig ikke alle steder du blot kan stille din gaming mirkofon, hvis den blot har en fod at stå på. Hvis du derimod blot sidder ved skrivebordet i samme position, så vil en mikrofon på en almindelig fod være tilstrækkelig.

Mikrofonens form

Angående mikrofonens form skal denne selvfølgelig matche dine udseendemæssige præferencer! Desuden er det også vigtigt, at din gamer mikrofon ikke er distraherende og fjerne fokus, når du spiller. Hvis du streamer samtidig med at du gamer, så vil en æstetisk mikrofon også være at foretrække, da dine følgere vil se dig og dit set-up.

Når vi er omkring set-up’et, så er noget af det mest essentielle at den passer ind. Dette er både i forhold til udseende, men også selve pladsen. Igen kunne et stativ være en fordel, hvis pladsen ikke er til at have en mikrofon stående på en fod.

Tilpasningsevne

Når vi taler om mikrofonen tilpasningsevne, så hænger dette lidt sammen med pickup pattern. Da der er forskellige set-ups rundt omkring, og da man også selv skifter set-up af og til (eller blot ændre det), så er det væsentlig at mikrofonen kan tilpasse sig.

Derfor at det vigtigt at overveje hele dit set up, når du vælger mikrofonen. Også i forbindelse med pickup pattern! Du skal nemlig vælge en gaming mikrofon, som har en vis alsidighed, i tilfælde af at du ændre noget ved dit set-up. På den måde undgår du at gå ned på lydkvaliteten og kommunikationen, når du spiller.

Den bedste gaming mikrofon

Hvilken mikrofon er så den bedste mikrofon til gaming? Det spørgsmål er meget svært at svare på, da vi alle er forskellige og har forskellige præferencer. Dog har vi i guiden ovenfor gennemgået nogle af de mest væsentlige elemeter, når du står over for valget ad den bedste gaming mikrofon til dine behov.

Du skal blandt andet se på pickup pattern, hvor vi vil anbefale enten cardioid, omnidirectional eller bidirectional. Dertil skal du se på selve mikrofon-typen – hvor en USB-mikrofon som regel vil være det bedste valg for en gamer mikrofon.

Yderligere er der nogle andre elementer som skal tages højde for herunder: med eller uden stativ, formen på mikrofonerne, dens udseende og tilpasningsevne. Den bedste gaming mikrofon kan altså være forskellige fra person til person, men vi har samelet en masse gode kandidater på denne side.

Konsekvenser ved en billig gamer mikrofon

Du har fundet en billig gaming mikrofon er er bekymret for, om der i så fald vil være nogle konsekvenser. Vi har alle stået der, måske ikke med mikrofoner, men i hvert fald et andet produkt. Og sammen med så mange andre produkter, så ser man ofte at pris og kvalitet kan følges ad – dog ikke altid!

Hvis du har fundet en billig gaming mikrofon, så skal du dog ikke være bekymret, da den sagtens kan være god. Når man skal vælge gamer mikrofon, så skal man også huske, hvilket niveau man er på. Er man lige begyndt at game eller er man på udkig efter “toppen af poppen”? Hvis man lige er begyndt, så kan en billig gamer mikrofon nemlig være fin som en start.

FAQ-sektion

🎮 Hvad koster en gaming mikrofon?

Når du kigger efter en gamer mikrofon, så vil priserne typisk ligge mellem 500 til 1.500 kr. Det kommer dog an på, hvilken type du er på udkig efter. Typisk vil en lille mikrofon, du kan sætte fast til tøjet, som blot er tilsluttet en ledning, koste mindre end andre mikrofoner i mere traditionel forstand.

Det skal samtidig siges, at du godt kan finde en billig gaming mikrofon, som koster mindre end 500 kr. Dertil kan du selvfølgelig også finde en væsentlig dyrere mikrofon, som måske har nogle forbedret features m.v. Som en tommelfingerregel, så ligger de gængse priser mellem 500 – 1.500 kr. alt efter typen.

🎮 Skal jeg vælge USB eller kondensator?

Hvis du ønsker at det skal være let og billigt at benytte din gamer mikrofon, så vil vi anbefale en USB-mikrofon. Denne er både relativ billig, vejer ikke så meget og super nem at benytte. Samtidig slipper du for en masse ekstra udstyr til dit mikrofon set-up.

🎮 Hvad er den bedste gaming mikrofon?

Du ønsker selvfølgelig at vælge den bedste gaming mikrofon. Dette kan dog være svært, da der ikke er en “one size fits all”. Valget af den bedste gamer mikrofon kommer nemlig an på netop dine behov og ønsker for denne mikrofon. Vi hjælper dig i denne guide til at finde den bedste mikrofon til gaming ved at kigge på en række forskellige elementer. Disse er blandt andet “pickup pattern” samt selve typen af mikrofonen. Dertil giver vi dig en masse gode konkrete forslag!

🎮 Skal min mikrofon til gaming have stativ?

Hvorvidt du behøver en gaming mikrofon med stativ, kommer an på dit behov for bevægefrihed samt dit gaming set-up. Da en almindelig gaming mikrofon med blot en fod ikke kan stilles hvor som helst og stadig give en god og klar kommunikation, kan det nogle gange være en fordel med stativ. Dette er især, hvis du skifter position eller lign.

🎮 Hvilke pickup pattern bør jeg vælge?

Der findes en del forskellige typer af pickup pattern, men når du skal købe en gaming mikrofon, så vil vi anbefale, at du kigger efter en mikrofon med et cardioid pickup pattern. En gamer mikrofon med cardioid pickup pattern vil nemlig kunne fokusere på den retning, hvor din stemme kommer fra. Desuden er retningen ikke alt for snæver, hvilket kør du ikke behøver at sidde direkte i retningen mikrofonen peger, for at blive hørt klart og tydeligt. Når dette er sagt, så kan du også benytte en omnidirectional eller bidirectional mikrofon, hvis der ikke er så meget støj omkring dig.

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.