Din vej til det rigtige gaming udstyr!

Bedste gaming mikrofon (2020)

Bedste gaming mikrofon (2020)


Hvis du snakker meget med din holdkammerater, når du spiller, vil en gaming mikrofon være en central del af dit set-up. En god gamer mikrofon vil sørge for, at du kan høres klart og tydeligt. Hvad end du gamer eller streamer, vil din lydkvalitet være i top!

Typisk vil dit gaming headset også have en mikrofon, men det er dog ikke altid, at denne er tilstrækkelig. Der findes dog mange forskellige muligheder derude. Hvis du har svært ved at finde den bedste gaming mikrofon til dit behov, så følg med her.

Vi har samlet toppen af poppen og giver dig de bedste gamer mikrofoner i 2020. Vi har sørget for, at der er noget til enhver smag og prisklasse.

Mikrofon til gaming – alt du skal vide

En mikrofon til gaming kan være kritisk for kommunikationen for dig og dit hold. Faktisk kan det forskellen mellem liv og død i intense spilsituationer. Vil du være sikker på at gå klart og tydeligt igennem til dine holdkammerater, så er ovenstående nogle gode bud på gaming mikrofoner.

Er du interesseret i at vide endnu mere om gamer mikrofoner? Så har vi selvfølgelig sørget for dig! Du kan. læse meget mere om de forskellige elementer, som er væsentlige, når du vælger en mikrofon til pc gaming. Eller andre konsoller for den sags skyld.

Lad os komme i gang!

Det såkaldte “pickup pattern”

Det første element vi skal omkring er mikrofonens pickup pattern. Det vil sige, hvordan selve mikrofonen opfanger lyden. Her taler man mest om retningen – altså hvor lyden kommer fra. Der findes grundlæggende fire forskellige typer, som vi kommer ind på her. Disse er:

  • Omnidirectional
  • Cardioid
  • Hypercardioid og supercardioid
  • Bidirectional

Omnidirectional

En omnidirectional pickup pattern er faktisk ganske simpel at forstå. Omni henviser til “alle” og i denne forstand alle retninger – og heraf navnet. En omnidirectional mikrofon vil opfange lyden fra alle retninger, hvilket er en fordel, hvis du ønsker at optage i grupper. Det skal dog nævnes, at selvom den er designet til at opfange lyd fra alle retninger, så variere det i helhold til lydniveauet.

En ting du skal være opmærksom på ved en omnidirectional mikrofon er, at det ikke kan blive rettet mod dig og kun dig. Dette skyldes ovenstående, nemlig at den opfanger lyd fra alle retninger. Der findes nogle gamere, som benytter sig af denne mikrofon-type, men det er måske ikke det mest optimale valg.

Cardioid – en god type gamer mikrofon

Nu bevæger vi os nærmere de mikrofoner, som kan rettes i en specifik retning – f.eks. mod dig. Faktisk er den cardioid mikrofon designet til at opfange lyd fra fronten af mikrofonen og samtidig ignorere og afvise lyden som kommer bagved mikrofonen. Faktisk bliver lyd fra siden af mikrofonen også ignoreret.

For dig som gamer vil vi mene at en mikrofon med et såkaldt cardioid pickup pattern er ideelt. Denne type bruges allerede af rigtig mange både gamere og streamere. Det er en stor fordel, når mikrofonen fokuserer på dig og din stemme, hvorimod eventuel baggrundsstøj bliver filtreret fra. Kig derfor efter en cardioid gaming mikrofon.

Hypercardioid og supercardioid

Typerne hypercardioid og supercardioid pickup patterns er en mere retningsbestemt type af cardioid mikrofoner. Typisk fokusere disse mikrofon-typer også udelukkende på forsiden af mikrofonen, men i et mere begrænset område. Altså vil lyd fra siderne blive begrænset, hvor lyden direkte bag mikrofonen er mere følsom for lyden. Faktisk er supercardioid en mere ekstrem version af hypercardioid, som kræver en endnu mere præcis retning for lyden.

Disse pickup patterns er også udemærket for gaming, men anvendes mest, når der optages på en længere distance og en mere koncentreret retning.

Bidirectional

En bidirectional mikrofon fungerer som navnet antyder. Denne mikrofon type opfanger nemlig lyd i to retninger: foran mikrofonen og bag mikrofonen. Derved afviser den altså lyd, som kommer fra siderne. Derved kan den altså rettes til dig, hvilket er en stor fordel, når du gamer. Faktisk er denne type også en god streaming mikrofon.

Hvis du vil vide mere om de forskellige pickup patterns, så kan du med fordel se denne video. Her bliver de forskellige elementer uddybet yderligere.

Mikrofon-typer: USB vs kondensator (XLR)

Lige som der findes forskellige pickup patterns, så er der også forskellige mikrofon-typer. I denne guide skelner vi mellem USB og en såkaldt kondensator mikrofon, som benytter et XLR stik.

USB

Når man nævner typisk gaming mikrofon i daglig tale, så refererer man oftest til en USB-mikrofon. Faktisk benyttes USB-mikrofoner generelt til ting såsom streaming, voice-over og andre amatøroptagelser, fordi det er ganske hurtigt og nemt.

Først og fremmest er en USB-mikrofon både nem og billig, hvilket er klart en fordel. Du kan hurtigt benytte den på dine forskellige enheder og samtidig få en rigtig god lydkvalitet. Yderligere vil en USB gaming mikrofon også være relativ let og kompakt, hvilket gør dem meget lette at pakke ned og transporterer rundt omkring.

Hvis du benytter dig af en USB-mikrofon, så slipper du også for at tilkøbe diverse mikrofon-udstyr udover selve gamer mikrofonen. Derved kan du spare en masse penge, uden du går sønderligt meget ned på kvaliteten.

Ved at benytte en USB-mikrofon er du klart til at optage eller game, så snart den er tilsluttet via USB-kablet til din enhed. Grundlæggende er det faktisk blot “plug and play”! Derfor er den helt ideel for gaming og streaming.

Kondensator

I bund og grund er en USB-mikrofon faktisk også en kondensator-mikrofon. Forskellen ligger derimod i, hvordan selve mikrofonen tilsluttes. I modsætning til en USB-mikrofon, så bliver en kondensator-mikrofon tilsluttet ved hjælp af et såkaldt XLR-kabel. Denne type er en smule mere besværlig at benytte.

Faktisk er kondensator-mikrofoner ikke særlig udbredt blandt de forskellige gamere, men mere populært brugt blandt diverse musikere og sangere. De fokuserer nemlig i højere grad på den bedste kvalitet af lyd, som man typisk finder i den bedste musikstudier rundt omkring.

Når alt kommer til alt, så vil en kondensator-mikrofon levere en bedre lyd sammenlignet med USB-mikrofonen. Dog er det de færreste der bruger denne type grundet både besværet, men også en højere pris for mikrofon-typen. Du kan selvfølgelig godt støde på denne type, hvis du høre de veletableret podcasts eller lign.

Gaming mikrofon med stativ

Med både mikrofon-typen og dens pickup pattern på plads, så kan vi begynde at se på andre elementer, såsom om du skal have en gaming mikrofon med stativ.

Oftest når du køber en gamer mikrofon, så vil denne komme med en form for “fod”, som den kan stå på. Mange gange er denne fod faktisk indbygget i selve mikrofonen. Når vi taler om en gaming mikrofon med stativ eller arm, så mener vi derfor muligheden for at fastsætte den et sted. Derved får du muligheden for at flytte med den og justere ting såsom højden.

Dette vil være en fordel, hvis du godt kan lide at skifte position, når du spiller, og gerne vil have en øget bevægefrihed. Det er nemlig ikke alle steder du blot kan stille din gaming mirkofon, hvis den blot har en fod at stå på. Hvis du derimod blot sidder ved skrivebordet i samme position, så vil en mikrofon på en almindelig fod være tilstrækkelig.

Mikrofonens form

Angående mikrofonens form skal denne selvfølgelig matche dine udseendemæssige præferencer! Desuden er det også vigtigt, at din gamer mikrofon ikke er distraherende og fjerne fokus, når du spiller. Hvis du streamer samtidig med at du gamer, så vil en æstetisk mikrofon også være at foretrække, da dine følgere vil se dig og dit set-up.

Når vi er omkring set-up’et, så er noget af det mest essentielle at den passer ind. Dette er både i forhold til udseende, men også selve pladsen. Igen kunne et stativ være en fordel, hvis pladsen ikke er til at have en mikrofon stående på en fod.

Tilpasningsevne

Når vi taler om mikrofonen tilpasningsevne, så hænger dette lidt sammen med pickup pattern. Da der er forskellige set-ups rundt omkring, og da man også selv skifter set-up af og til (eller blot ændre det), så er det væsentlig at mikrofonen kan tilpasse sig.

Derfor at det vigtigt at overveje hele dit set up, når du vælger mikrofonen. Også i forbindelse med pickup pattern! Du skal nemlig vælge en gaming mikrofon, som har en vis alsidighed, i tilfælde af at du ændre noget ved dit set-up. På den måde undgår du at gå ned på lydkvaliteten og kommunikationen, når du spiller.

Den bedste gaming mikrofon

Hvilken mikrofon er så den bedste mikrofon til gaming? Det spørgsmål er meget svært at svare på, da vi alle er forskellige og har forskellige præferencer. Dog har vi i guiden ovenfor gennemgået nogle af de mest væsentlige elemeter, når du står over for valget ad den bedste gaming mikrofon til dine behov.

Du skal blandt andet se på pickup pattern, hvor vi vil anbefale enten cardioid, omnidirectional eller bidirectional. Dertil skal du se på selve mikrofon-typen – hvor en USB-mikrofon som regel vil være det bedste valg for en gamer mikrofon.

Yderligere er der nogle andre elementer som skal tages højde for herunder: med eller uden stativ, formen på mikrofonerne, dens udseende og tilpasningsevne. Den bedste gaming mikrofon kan altså være forskellige fra person til person, men vi har samelet en masse gode kandidater på denne side.

Konsekvenser ved en billig gamer mikrofon

Du har fundet en billig gaming mikrofon er er bekymret for, om der i så fald vil være nogle konsekvenser. Vi har alle stået der, måske ikke med mikrofoner, men i hvert fald et andet produkt. Og sammen med så mange andre produkter, så ser man ofte at pris og kvalitet kan følges ad – dog ikke altid!

Hvis du har fundet en billig gaming mikrofon, så skal du dog ikke være bekymret, da den sagtens kan være god. Når man skal vælge gamer mikrofon, så skal man også huske, hvilket niveau man er på. Er man lige begyndt at game eller er man på udkig efter “toppen af poppen”? Hvis man lige er begyndt, så kan en billig gamer mikrofon nemlig være fin som en start.

FAQ-sektion

🎮 Hvad koster en gaming mikrofon?

Når du kigger efter en gamer mikrofon, så vil priserne typisk ligge mellem 500 til 1.500 kr. Det kommer dog an på, hvilken type du er på udkig efter. Typisk vil en lille mikrofon, du kan sætte fast til tøjet, som blot er tilsluttet en ledning, koste mindre end andre mikrofoner i mere traditionel forstand.

Det skal samtidig siges, at du godt kan finde en billig gaming mikrofon, som koster mindre end 500 kr. Dertil kan du selvfølgelig også finde en væsentlig dyrere mikrofon, som måske har nogle forbedret features m.v. Som en tommelfingerregel, så ligger de gængse priser mellem 500 – 1.500 kr. alt efter typen.

🎮 Skal jeg vælge USB eller kondensator?

Hvis du ønsker at det skal være let og billigt at benytte din gamer mikrofon, så vil vi anbefale en USB-mikrofon. Denne er både relativ billig, vejer ikke så meget og super nem at benytte. Samtidig slipper du for en masse ekstra udstyr til dit mikrofon set-up.

🎮 Hvad er den bedste gaming mikrofon?

Du ønsker selvfølgelig at vælge den bedste gaming mikrofon. Dette kan dog være svært, da der ikke er en “one size fits all”. Valget af den bedste gamer mikrofon kommer nemlig an på netop dine behov og ønsker for denne mikrofon. Vi hjælper dig i denne guide til at finde den bedste mikrofon til gaming ved at kigge på en række forskellige elementer. Disse er blandt andet “pickup pattern” samt selve typen af mikrofonen. Dertil giver vi dig en masse gode konkrete forslag!

🎮 Skal min mikrofon til gaming have stativ?

Hvorvidt du behøver en gaming mikrofon med stativ, kommer an på dit behov for bevægefrihed samt dit gaming set-up. Da en almindelig gaming mikrofon med blot en fod ikke kan stilles hvor som helst og stadig give en god og klar kommunikation, kan det nogle gange være en fordel med stativ. Dette er især, hvis du skifter position eller lign.

🎮 Hvilke pickup pattern bør jeg vælge?

Der findes en del forskellige typer af pickup pattern, men når du skal købe en gaming mikrofon, så vil vi anbefale, at du kigger efter en mikrofon med et cardioid pickup pattern. En gamer mikrofon med cardioid pickup pattern vil nemlig kunne fokusere på den retning, hvor din stemme kommer fra. Desuden er retningen ikke alt for snæver, hvilket kør du ikke behøver at sidde direkte i retningen mikrofonen peger, for at blive hørt klart og tydeligt. Når dette er sagt, så kan du også benytte en omnidirectional eller bidirectional mikrofon, hvis der ikke er så meget støj omkring dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.