Bedste gamer briller

Kristian

reklamelinks
For mange af os gamere er det nødvendigt med gamer briller, da vores øjne let kan blive irriteret af det blå digitale lys. Faktisk er gaming briller ikke kun til for at beskytte vores øjne, men kan samtidig give os en fordel, når vi gamer!

Synet er en af de mest væsentlige sanser, når man taler om gaming. Derfor er det vigtigt at beskytte øjnene gennem gamer briller. Udover beskyttelsen, så giver det en fordel ved at reducere blåt lys fra din gamer skærm, sløring samt blænding.

For at tage din spiloplevelse til nye højder, har vi derfor samlet de bedste gamer briller i 2024 – du får dem alle lige her, hvor vi ovenikøbet har lavet en guide til valg af briller til gaming.


1. Arozzi Visione VX-200 – Gamer Briller

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

AZ035 1 pAZ035 4 pAZ035 5 p

Arozzi Visione’s VX-200 gamer brille er en af de mere subtile af sin slags. Der er sparet på unødvendig udsmykning, og de har valgt at vægte praktik over pragmatik.

Brillerne beskytter dig mod hovedpine og selvfølgelig også mod forværring af dit syn. Brillen vejer 20g og er altså let som en fjer, så tilvænningsperioden er kort inden at det slet ikke er at bemærke, når man har brillerne på. Brillerne er i en tonet lilla farve og filtrerer mod over 99% UV og er derfor ideel for dem som lider af DEF (Digital Eye Fatigue).

Så om du gamer eller arbejder giver brillerne dig længere liv foran skærmen og forbedre din produktivitet. Disse briller kan meget vel være de bedste gamer briller til sin pris.

Specifikationer
🕶️ Linse type: Tonet/Lilla
🕶️ Linse diameter: 35mm
🕶️ Linse dybde: 57mm
🕶️ Næsebro: 14mm
🕶️ Stel: 145mm
🕶️ Vægt: 20g

Box:
🕶️ Mål: 19 x 11 x 9cm
🕶️ Vægt: 400g


2. Arozzi Visione VX-400

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

AZ036 1 pAZ036 3 pAZ036 4 p

VX-400 gamer brillen er skridtet op fra deres Arozzi Visione’s VX-200 model og giver derfor lige det mere, når man har brug for briller til at beskytte øjnene mod det blå lys, der kommer fra computer og telefoner.

De små fødder på næsebroen, gør at de sidder godt fast på hovedet og ikke glider af. Brillen er designet efter de højeste standarder og er både CE certificeret og FDA registreret. Den filtreret over 99% af UV strålinger. Brillerne er i en lilla farve, så ømhed i øjnene bliver reduceret markant.

Specifikationer:
🕶️ Linse Type: Tonet/Lilla
🕶️ Linse Diameter: 37mm
🕶️ Linse Dybde: 57mm
🕶️ Næsebro: 15mm
🕶️ Stel: 140mm
🕶️ Vægt: 19g

Box:
🕶️ Mål: 19 x 11 x 9cm
🕶️ Vægt: 400g


3. GUNNAR Intercept – gaming briller

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

GN004 1 p

Hvis du bruger mange timer foran skærmen om det er arbejde, gaming eller noget helt tredje, er specialiseret gamer briller en rigtig god investering. Især hvis du også lider af tørre og/eller ømme øjne. GUNNAR’s intercept brille har et nedtonet look og kan let gå i incognito som en helt almindelig brille.

Glassene er brede og giver derfor ikke en klaustrofobisk følelse efter længere brug. De blokerer blåt lys fra skærmen og ligeledes 100% UV lys. Desuden er glasset belagt med antireflektive linser, så der ikke kommer genskin som på et par normale briller.

Specifikationer:
🕶️ Rammefarve: Ravgul
🕶️ Rammebredde: 133 mm
🕶️ Næsebro: 17 mm
🕶️ Tindingsarm: 135 mm


4. GUNNAR VAYPER – Gamer Briller

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

GN012 1 p

Endnu et par af de bedste gamer briller er GUNNAR’s VAYPER model, som har et stilet og chikt look, der meget vel kunne være en hverdagsbrille. Den er udstyret med justerbare fødder på næsen, så de næsten ikke er mærkbare, så snart de sidder på hovedet.

De her briller er måske en af de bedste briller for esportsgameren, der bruger de fleste af sine vågne timer foran computeren. Glasset i brillerne er store, så rammerne omkring ikke hindre det normale syns rækkevidde. Yderligere er glasset udstyret med antireflektive linser, så der ikke kommer genskin fra skærmen i brillerne. Linserne er også belagt med hårdt silikone, der forebygger ridser i glasset.

Specifikationer:
🕶️
Justerbare næsepuder
🕶️ Produktmateriale: Rustfrit stål
🕶️ Dimensioner (B x D x H): 13 cm
🕶️ Vægt: 23 g
🕶️ Farve: Ravgul


5. GUNNAR Menlo Gaming Briller – Onyx

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

GN038 1.jpeg pGN038 3 p

GUNNAR Menlo gaming brillen har et intellektuelt look, der skiller sig ud fra de klassiske firkantede briller. De runde glas giver et mere moderne look, som er i sync med tiden.

Udover det er glasset designet med en dobbeltlinse, der forbedre dine øjnes præstation, når man sidder lange timer ved skærmen. Brillernes arme er bygget med tre hængsler så holdbarheden er forbedret. De blokerer alt blå lys og beskytter 100% mod UV stråling, så de også er gode i mod sollys. Linserne har en nedtonet gul farve, men er ikke noget, der bemærkes efter kortvarig brug.

Specifikationer
🕶️ Linse bredde: 56 mm
🕶️ Næse: 18 mm
🕶️ Rammebredde: 134 mm
🕶️ Tempel: 145 mm
🕶️ Vægt: 28 gram (uden emballage)


6. OPTIK Gamer Briller – Sort

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

XX047 1 pXX047 2 p

De næste gamer briller på listen er fra OPTIK. Hvis du vil hæve dine øjnes præstering til et nyt niveau er briller, der beskytter mod blå lys fra computeren, et ideelt indkøb. Glasset et tonet i et gul farve, men det er intet, som bemærkes, når brillen blot har siddet på i kort tid.

Materialet er af plast, men selvom det umiddelbart virker som et dårligt stof, så er det med til at hive vægten helt ned på 16g, så det er svært at mærke at brillerne overhovedet sidder på næsen. Brillerne er en af de bedste briller på markedet, hvis du leder efter komfortabilitet, men også et gadget, der er umærkbar. 

Specifikationer
🕶️ Linse type: Tonet/Gul
🕶️ Stel bredde: 135mm
🕶️ Linse højde: 45mm
🕶️ Linse bredde: 52mm
🕶️ Næsebro: 15mm
🕶️ Vægt: 16g
🕶️ Materiale: Plast


7. GUNNAR RPG Gamer Briller – Razer

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

GN030 1 pGN030 2 p

GUNNAR er gået sammen med Razer for at lave den ultimative gamer brille (blandt de bedste gamer briller), der skelner casual gameren fra esportsudøveren – dette er GUNNER RPG. Den tager skridtet videre fra de normale ergonomiske konstruktioner ved at have et quad-core hængsel design der forbedrer holdbarheden ved længere brug.

Den er også udstyret med justerbare fødder på næsen og kan dermed tilpasse sig næsten hvilken som helst ansigtsform. Brillen sidder tungt fast på hovedet og er i et aluminium/magnesium design, så de ikke glider op og ned af næsen. Om det er sollys eller blåt lys er du sikker med GUNNAR RPG gamer brillen, da den også beskytter 100% mod UV stråling.

Specifikationer
🕶️ Templelængde: 12 cm
🕶️ Linsebredde: 6,1 cm
🕶️ Vægt: 25 gram


8. GUNNAR Enigma Gamer Briller – Void

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

GN033 1 p

GUNNAR Enigma gamer brillen har et subtilt med modigt look, når du tager dem på. De brede glas bibeholder det normale panoramiske look uden briller, og giver yderligere en høj opløsning gennem glasset.

Den buede næsebro bidrager med jævn vægtfordeling og eliminerer dermed trykpunker forskellige steder på ansigtet. Glasset er også belagt med hårdt silikone, der afværger små skrammer og ridser fra at sidde på glasset så udsynet bliver dårligere. Der er også antirefleksivt belægning på glasset foran og bagved så irritationen ved genskin i glas og skærm bliver formindsket.

Specifikationer
🕶️ Materiale: Nylon Polymer
🕶️ Linsebredde: 5,7cm
🕶️ Temple længde: 13,2cm
🕶️ Vægt: 35g


9. GUNNAR FPS Gaming Briller – Razer

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

GN034 1 pGN034 2 p

GUNNAR FPS gaming brillen er en blandt andre i den serie af briller GUNNAR og Razor er gået sammen om at lave. Den er designet til at være robust, så man kan sidde men dem på i lang tid uden at irritere omkring næse og øre.

Næsefødderne er justerbare, så de kan tilpasses som man ønsker og passer derfor til de fleste ansigtsformer. Rammerne omkring glasset er i rustfrit stål, som giver fleksibilitet, men ikke mindst stabilitet. Prislejet er i den høje ende, men hvis man leder efter de bedste af de bedste gamer briller på markedet er de her i hvert fald at finde omkring toppen.

Specifikationer
🕶️ Templelængde: 13,5 cm
🕶️ Linsebredde: 5,6 cm
🕶️ Vægt: 35 gram


10. Gunnar Atherton Gamer Briller – Onyx

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

GN040 1 pGN040 2 p

De sidste par briller på listen er GUNNAR Atherton, hvilket er gaming brillen er til personen, som vil have elegancen i top og design, der tilpasser sig moderne standarder. Et par flotte briller, der selv kan stå på lige fod med hverdagsbrillen.

Det forhindrer øjnene i at tørre ud fordi vind og vejr har sværere ved at trænge ind til øjnene for glasset. Fødderne, som sidder på næsen er let justerbare og giver et fleksibelt fit. Øjnene bliver mindre stresset når man bruger brillerne foran skærmen, da det forebygger det blå lys fra computeren, men yderligere også 100% fra UV stråling.

Specifikationer
🕶️ Linse bredde: 48 mm
🕶️ Næse: 24 mm
🕶️ Rammebredde: 131 mm
🕶️ Tempel: 145 mm
🕶️ Vægt: 24 gram (uden emballage)
🕶️ Medfølger pudseklud


Gamer briller guide – værd at vide

Vi håber nu, at du har fået en masse inspiration blandt de mange gode muligheder vedrørende gaming briller, som vi præsenterede ovenfor. Hvis du ønsker at vide mere om briller til gaming, så er du meget velkommen til at læse med i denne guide.

Nedenfor gennemgår vi yderligere elementer og gravere dybere ned i emnet, for at finde ud af, hvad du netop skal være opmærksom på, når du skal finde de bedste gamer briller til dine behov. Det kan være svært at holde styr på de mange elementer, derfor vil vi selvfølgelig hjælpe dig!

Hvad er gamer briller?

Til en start vil vi undersøge, hvad en gaming brille egentligt er. Helt grundlæggende, så er en gamer brille designet til dig, som har lange spilsessioner. Her er formålet nemlig, at du hverken får hovedpine, ondt i øjnene eller sågar at dine øjne blive beskadiget af det såkaldte blå lys fra skærmen.

På denne måde hjælper gaming briller med at forhindre eller i hvert fald lindre øjenbelastning, når du spiller. Dette resulterer i et sundere miljø for dine øjne, og at du undgår at opleve træthed i dine øjne. Du vil derved undgå øget risiko for øjenskader grundet det blå lys, hvis du bruger gamer briller.

Udover at forebygge øjenirritation og i værste fald øjenskader, så kan sådanne briller også hjælpe på din performance, når du spiller. Dette er blandt andet gennem bedre søvn, så du bliver mere veludhvilet, men også gennem reduceret sløring samt blænding.

Sådan fungerer gaming briller

Når det kommer til briller for gaming, så er der nogle forskellige komponenter, som giver en særlig effekt for dig, som har brillerne på. Hovedsagligt sidder det i linserne, men der er også nogle features ved brillestellet, som er værd at nævne.

Linserne

Der er flere måder, hvorpå linserne i gamer briller hjælper dig. Først og fremmest så hjælper de med at bortfiltrere ultraviolet lys. Dette er en stor fordel for eksempel din døgnrytme, som ikke vil blive påvirket at det sol lignede lys. Derved kan du blandt andet få en bedre søvn.

Endnu en væsentlig ting ved gaming briller er, at de også bortfiltrere det såkaldt blå lys, hvilket vi kommer ind på senere. Det vil altså sige at billedklarheden vil blive styrket, og at dit syn ikke vil virke sløret efter nogle lange spilsessioner.

For at uddybe vil brillerne give en mere levende kontrast af de farver, som du ser på selve skærmen. På den måde har du lettere ved at skelne mellem et hav af forskellige nuancer. Dog får mange ting en slags orange farve. Yderligere vil både blænding samt andre former for refleksioner blive hindret eller mindsket, så du visuelt får en større klarhed.

Brillestellet

Selvom linserne er klart det vigtigste, når det kommer til gamer briller, så er der som nævnt også nogle fordele ved selve brillestellet. Lad os se nærmere på disse her.

Selve rammen på dine gaming briller er designet til at være både lette og fleksible. På den måde vil de ligesom almindelige briller sidde behageligt på dit hoved. De fleste brillestellet på denne type briller er plast, hvilket ikke er lige så holdbart som metal, men en del lettere. Dertil har plast-brillerne faktisk også en ganske udemærket levetid.

Når det kommer til selve ramme designet, så er dette naturligvis også væsentligt – dette er nemlig i forbindelse med designet og selve udseendet. De fleste gamer briller er ikke just det smarteste design, men producenterne er blevet bedre og bedre til at imødekomme efterspørgslen efter flotte designs på gaming briller.

For at vide mere om gamer briller, så kan du med fordel se denne video:

Bør du anvende gaming briller?

Egentligt bør alle som sidder regelmæssigt foran en skærm – hvad enten det er for at game, arbejde eller studere – har en fordel i at anvende gamer briller. Som vi tideligere har været inde på, så er der en række sundhedsmæssige fordele for specielt øjnene, når det kommer til anvendelse af disse briller. Faktisk kan det sammenlignes med at have den bedste gamer stol for din ryg og generelt en komfortabel position for din krop.

Vi har yderligere samlet en række faktorer, som kan hjælpe dig, når du overvejer om du skal benytte dig af gamer briller:

  • Har du oplevet at selve skærmen bliver sløret efter en lang spilsession?
  • Har du nogle gange svært ved at følge med i spillet grundet trætte øjne?
  • Har du fået hovedpine eller ømhed ved øjnene efter en længere spilsession?
  • Har du oplevet søvnbesvær efter et spil?

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af disse, og det selvfølgelig ikke er på grund af, at du kun har sovet i 2 timer eller lign., så bør du overveje gaming briller.

Det skal selvfølgelig siges, at ikke alle har behov for gaming briller, da vores øjne er unikker og reagere forskellig overfor det blå lys. Hvis du gerne vil vide mere om netop dine øjne og deres sundhed, så vil vi selvfølgelig anbefale at gå til en øjenspecialist.

Forbedret spilevner

Det er ikke meget, men gamer briller kan faktisk godt påvirke din performance, når du spiller. Konkret vil det nemlig hjælpe på refleksionen af lys m.v., og dertil sørger for at dine øjne er friske. Dette er der dog delte meninger om, hvorfor vi selvfølgelig ikke kan love dig en spilforbedring.

For nogle vil disse også forbedre kontrasten på skærmen og gør elementerne mere skarpe. Det skal dog siges at til en start vil gamer briller klart kræve tilvendelse, men derefter kan det både forbedre din øjensundhed og performance.

Som nævnt er alles øjne forskellige, og der er også flere, som mener, at gaming briller blot hjælper med at forebygge hovedpine og lign., men ikke på selve din spilperformance.

Skærmens blå lys

Nu er vi endelig kommet til det blå lys, som faktisk kan være ganske skadeligt. Vidste du for eksempel at det blå lys kan skade dine øjne op til 19-22% hurtigere end din alder alene? Det viser en række studier, som er blevet udført gennem de seneste 10 år. Endda siden lanceringen af smartphones har der været fokus på dette blå lys.

Blå lys er derfor noget man skal tage alvorligt, hvis man er interesserede i at passe på sine øjne. Gamer briller vil hjælpe med at lindre eksponeringen af dette blå lys, når man spiller. Derfor er det altså en stor fordel, især hvis man spiller længe.

En af de typiske effekter ved det blå lys er søvnbesvær. Dog ser man også andre effekter, så som hovedpine eller irriterede øjne. Disse forskellige aspekter har vi været inde på, hvilket er noget som linserne på gaming briller hjælper med at lindre og forebygge. Derfor kan det ofte være en fordel at benytte sådanne briller, når man spiller.

Bedste gamer briller

Nu sidder vi med alt den vide, hvilke briller er så de bedste gamer briller, du kan få? Det kommer meget an på dit behov som gamer. Mange af produkterne ligner hinanden, når det kommer til selve funktionen, hvilket gør det svært at kåre de bedste gaming briller.

Derfor vil valget af de rette briller til dine behov falde mere på selve udseendet, brillestellet og den overordnet kvalitet. Dette er stadig meget individuelt, da nogle foretrækker en tykkere linse, hvorimod andre foretrækker en tynd linse. Derudover er der selvfølgelig vægten, hvilket også vil være forskellige fra person til person.

Vi håber dog, at du er kommet skridtet nærmere på at finde de bedste gamer briller til dine behov, ved at læse vores guide og samlingen af nogle af de bedste gaming briller i 2020.

Billige gamer briller

Prisen er endnu et element, som er væsentlig i forbindelse med at vælge den rette gaming brille. Et par billige gamer briller kan sagtens være gode og forhindre blandt andet hovedpine, når du spiller. Dog kan man samtidig også finde et par billige gaming briller, som ikke fungere optimal.

Du skal derfor være opmærksom, når du er på udkig efter de rette briller til gaming. Nogle gange kan prisen på brillerne og kvaliteten gå hånd i hånd. Dette er dog ikke altid sandheden, da du selvfølgelig også kan finde et par gode og billige gamer briller.

FAQ-sektion

🕶️ Hvad koster gaming briller?

Typisk vil prisen på gamer briller ligge mellem 250 – 750 kr. Dette kan dog variere alt efter, hvilken producent du ønsker. Du kan nemlig være heldige at finde nogle billige gamer briller til under 250 kr. – f.eks. hvis der er tilbud. På den anden side, vil du også kunne finde nogle dyrere briller, som koster over 750 kr. Derfor er dette interval altså blot, hvor det typiske priser ligger.

🕶️ Hvordan fungere gaming briller?

Gamer briller har til formål at sænke irritationen for dine øjne og forbedre din spiloplevelse – især ved længere spilsessioner. Dertil vil de sørge for en bedre nattesøvn og forebygge øjenskader. Vi har samlet kort overblik over, hvordan de fungere:
– De bortfiltrere ultraviolet lys og blå lys
– Brillerne give en mere levende kontrast
– Reducere blænding og andre refleksioner
Vi uddyber hvert af disse elementer i vores guide, og kommer også ind på fordelene ved selve brillestellet.

🕶️ Hvilke briller er de bedste gamer briller?

De bedste gaming briller svinger fra person til person. Der er nogle, som foretrækker at selve brillestellet er let, hvorimod andre foretrækker, når det vejer lidt mere. Det samme gælder for selve linse-tykkelsen, hvor nogle ønsker en bred linse og andre en tynd.
Når du skal finde de bedste gamer briller, er der altså flere ting, du skal tage højde for. Du kan her på siden finde en masse inspiration, da vi har samlet de bedste gaming briller i 2020. Faktisk har vi også lavet en guide til valg af de rette briller for gaming.

🕶️ Bør jeg anvende gaming briller?

Ganske kort bør alle som sidder foran en skærm i længere tid ad gangen benytte sig af gamer briller. Dette er især, hvis du har oplevet at skærmen bliver sløret efter lange spilsessioner. Det kunne også være, hvis du har svært ved at sove grundet gaming.
Det er dog ikke altid briller til gaming hjælper, da alles øjne er unikke og reagere forskelligt på de mange input fra skærmen.

🕶️ Kan jeg bære gamer briller uden på mine rigtige briller?

For nogle typer kan du faktisk godt bære dine gamer briller uden på dine rigtige briller. Dette skyldes at nogle decideret er designet til det, hvor andre er så fleksible at det godt kan lade sig gøre. Der findes også en mulighed for at købe linser, så de blot kan sættes på dine almindelige briller.

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.