Din vej til det rigtige gaming udstyr!

Bedste gamer briller (2021)

Bedste gamer briller (2021)


For mange af os gamere er det nødvendigt med gamer briller, da vores øjne let kan blive irriteret af det blå digitale lys. Faktisk er gaming briller ikke kun til for at beskytte vores øjne, men kan samtidig give os en fordel, når vi gamer!

Synet er en af de mest væsentlige sanser, når man taler om gaming. Derfor er det vigtigt at beskytte øjnene gennem gamer briller. Udover beskyttelsen, så giver det en fordel ved at reducere blåt lys fra din gamer skærm, sløring samt blænding.

For at tage din spiloplevelse til nye højder, har vi derfor samlet de bedste gamer briller i 2021 – du får dem alle lige her, hvor vi ovenikøbet har lavet en guide til valg af briller til gaming.


1. Arozzi Visione VX-200 – Gamer Briller

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 299 kr.

Specifikationer
🕶️ Linse type: Tonet/Lilla
🕶️ Linse diameter: 35mm
🕶️ Linse dybde: 57mm
🕶️ Næsebro: 14mm
🕶️ Stel: 145mm
🕶️ Vægt: 20g

Box:
🕶️ Mål: 19 x 11 x 9cm
🕶️ Vægt: 400g

→ SE PRODUKTET HER: 299 KR. ←


2. Arozzi Visione VX-400 Black – Gamer Briller

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 369 kr.

Specifikationer:
🕶️ Linse Type: Tonet/Lilla
🕶️ Linse Diameter: 37mm
🕶️ Linse Dybde: 57mm
🕶️ Næsebro: 15mm
🕶️ Stel: 140mm
🕶️ Vægt: 19g

Box:
🕶️ Mål: 19 x 11 x 9cm
🕶️ Vægt: 400g

→ SE PRODUKTET HER: 369 KR. ←


3. GUNNAR Intercept – Gamer Briller

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 479 kr.

→ SE PRODUKTET HER: 479 KR. ←


4. GUNNAR VAYPER – Gamer Briller

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 549 kr.

→ SE PRODUKTET HER: 549 KR. ←


5. GUNNAR Menlo Gaming Briller – Onyx

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 549 kr.

Specifikationer
🕶️ Linse bredde: 56 mm
🕶️ Næse: 18 mm
🕶️ Rammebredde: 134 mm
🕶️ Tempel: 145 mm
🕶️ Vægt: 28 gram (uden emballage)

→ SE PRODUKTET HER: 549 KR. ←


6. OPTIK Gamer Briller – Sort

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 249 kr.

Specifikationer
🕶️ Linse type: Tonet/Gul
🕶️ Stel bredde: 135mm
🕶️ Linse højde: 45mm
🕶️ Linse bredde: 52mm
🕶️ Næsebro: 15mm
🕶️ Vægt: 16g
🕶️ Materiale: Plast

→ SE PRODUKTET HER: 249 KR. ←


7. GUNNAR RPG Gamer Briller – Razer

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 699 kr.

Specifikationer
🕶️ Templelængde: 12 cm
🕶️ Linsebredde: 6,1 cm
🕶️ Vægt: 25 gram

→ SE PRODUKTET HER: 699 KR. ←


8. GUNNAR Enigma Gamer Briller – Void

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 389 kr.

Specifikationer
🕶️ Materiale: Nylon Polymer
🕶️ Linsebredde: 5,7cm
🕶️ Temple længde: 13,2cm
🕶️ Vægt: 35g

→ SE PRODUKTET HER: 389 KR. ←


9. GUNNAR FPS Gaming Briller – Razer

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 699 kr.

Specifikationer
🕶️ Templelængde: 13,5 cm
🕶️ Linsebredde: 5,6 cm
🕶️ Vægt: 35 gram

→ SE PRODUKTET HER: 699 KR. ←


10. Gunnar Atherton Gamer Briller – Onyx

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 749 kr.

Specifikationer
🕶️ Linse bredde: 48 mm
🕶️ Næse: 24 mm
🕶️ Rammebredde: 131 mm
🕶️ Tempel: 145 mm
🕶️ Vægt: 24 gram (uden emballage)
🕶️ Medfølger pudseklud

→ SE PRODUKTET HER: 749 KR. ←


Gamer briller guide – værd at vide

Vi håber nu, at du har fået en masse inspiration blandt de mange gode muligheder vedrørende gaming briller, som vi præsenterede ovenfor. Hvis du ønsker at vide mere om briller til gaming, så er du meget velkommen til at læse med i denne guide.

Nedenfor gennemgår vi yderligere elementer og gravere dybere ned i emnet, for at finde ud af, hvad du netop skal være opmærksom på, når du skal finde de bedste gamer briller til dine behov. Det kan være svært at holde styr på de mange elementer, derfor vil vi selvfølgelig hjælpe dig!

Hvad er gamer briller?

Til en start vil vi undersøge, hvad en gaming brille egentligt er. Helt grundlæggende, så er en gamer brille designet til dig, som har lange spilsessioner. Her er formålet nemlig, at du hverken får hovedpine, ondt i øjnene eller sågar at dine øjne blive beskadiget af det såkaldte blå lys fra skærmen.

På denne måde hjælper gaming briller med at forhindre eller i hvert fald lindre øjenbelastning, når du spiller. Dette resulterer i et sundere miljø for dine øjne, og at du undgår at opleve træthed i dine øjne. Du vil derved undgå øget risiko for øjenskader grundet det blå lys, hvis du bruger gamer briller.

Udover at forebygge øjenirritation og i værste fald øjenskader, så kan sådanne briller også hjælpe på din performance, når du spiller. Dette er blandt andet gennem bedre søvn, så du bliver mere veludhvilet, men også gennem reduceret sløring samt blænding.

Sådan fungerer gaming briller

Når det kommer til briller for gaming, så er der nogle forskellige komponenter, som giver en særlig effekt for dig, som har brillerne på. Hovedsagligt sidder det i linserne, men der er også nogle features ved brillestellet, som er værd at nævne.

Linserne

Der er flere måder, hvorpå linserne i gamer briller hjælper dig. Først og fremmest så hjælper de med at bortfiltrere ultraviolet lys. Dette er en stor fordel for eksempel din døgnrytme, som ikke vil blive påvirket at det sol lignede lys. Derved kan du blandt andet få en bedre søvn.

Endnu en væsentlig ting ved gaming briller er, at de også bortfiltrere det såkaldt blå lys, hvilket vi kommer ind på senere. Det vil altså sige at billedklarheden vil blive styrket, og at dit syn ikke vil virke sløret efter nogle lange spilsessioner.

For at uddybe vil brillerne give en mere levende kontrast af de farver, som du ser på selve skærmen. På den måde har du lettere ved at skelne mellem et hav af forskellige nuancer. Dog får mange ting en slags orange farve. Yderligere vil både blænding samt andre former for refleksioner blive hindret eller mindsket, så du visuelt får en større klarhed.

Brillestellet

Selvom linserne er klart det vigtigste, når det kommer til gamer briller, så er der som nævnt også nogle fordele ved selve brillestellet. Lad os se nærmere på disse her.

Selve rammen på dine gaming briller er designet til at være både lette og fleksible. På den måde vil de ligesom almindelige briller sidde behageligt på dit hoved. De fleste brillestellet på denne type briller er plast, hvilket ikke er lige så holdbart som metal, men en del lettere. Dertil har plast-brillerne faktisk også en ganske udemærket levetid.

Når det kommer til selve ramme designet, så er dette naturligvis også væsentligt – dette er nemlig i forbindelse med designet og selve udseendet. De fleste gamer briller er ikke just det smarteste design, men producenterne er blevet bedre og bedre til at imødekomme efterspørgslen efter flotte designs på gaming briller.

For at vide mere om gamer briller, så kan du med fordel se denne video:

Bør du anvende gaming briller?

Egentligt bør alle som sidder regelmæssigt foran en skærm – hvad enten det er for at game, arbejde eller studere – har en fordel i at anvende gamer briller. Som vi tideligere har været inde på, så er der en række sundhedsmæssige fordele for specielt øjnene, når det kommer til anvendelse af disse briller. Faktisk kan det sammenlignes med at have den bedste gamer stol for din ryg og generelt en komfortabel position for din krop.

Vi har yderligere samlet en række faktorer, som kan hjælpe dig, når du overvejer om du skal benytte dig af gamer briller:

  • Har du oplevet at selve skærmen bliver sløret efter en lang spilsession?
  • Har du nogle gange svært ved at følge med i spillet grundet trætte øjne?
  • Har du fået hovedpine eller ømhed ved øjnene efter en længere spilsession?
  • Har du oplevet søvnbesvær efter et spil?

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af disse, og det selvfølgelig ikke er på grund af, at du kun har sovet i 2 timer eller lign., så bør du overveje gaming briller.

Det skal selvfølgelig siges, at ikke alle har behov for gaming briller, da vores øjne er unikker og reagere forskellig overfor det blå lys. Hvis du gerne vil vide mere om netop dine øjne og deres sundhed, så vil vi selvfølgelig anbefale at gå til en øjenspecialist.

Forbedret spilevner

Det er ikke meget, men gamer briller kan faktisk godt påvirke din performance, når du spiller. Konkret vil det nemlig hjælpe på refleksionen af lys m.v., og dertil sørger for at dine øjne er friske. Dette er der dog delte meninger om, hvorfor vi selvfølgelig ikke kan love dig en spilforbedring.

For nogle vil disse også forbedre kontrasten på skærmen og gør elementerne mere skarpe. Det skal dog siges at til en start vil gamer briller klart kræve tilvendelse, men derefter kan det både forbedre din øjensundhed og performance.

Som nævnt er alles øjne forskellige, og der er også flere, som mener, at gaming briller blot hjælper med at forebygge hovedpine og lign., men ikke på selve din spilperformance.

Skærmens blå lys

Nu er vi endelig kommet til det blå lys, som faktisk kan være ganske skadeligt. Vidste du for eksempel at det blå lys kan skade dine øjne op til 19-22% hurtigere end din alder alene? Det viser en række studier, som er blevet udført gennem de seneste 10 år. Endda siden lanceringen af smartphones har der været fokus på dette blå lys.

Blå lys er derfor noget man skal tage alvorligt, hvis man er interesserede i at passe på sine øjne. Gamer briller vil hjælpe med at lindre eksponeringen af dette blå lys, når man spiller. Derfor er det altså en stor fordel, især hvis man spiller længe.

En af de typiske effekter ved det blå lys er søvnbesvær. Dog ser man også andre effekter, så som hovedpine eller irriterede øjne. Disse forskellige aspekter har vi været inde på, hvilket er noget som linserne på gaming briller hjælper med at lindre og forebygge. Derfor kan det ofte være en fordel at benytte sådanne briller, når man spiller.

Bedste gamer briller

Nu sidder vi med alt den vide, hvilke briller er så de bedste gamer briller, du kan få? Det kommer meget an på dit behov som gamer. Mange af produkterne ligner hinanden, når det kommer til selve funktionen, hvilket gør det svært at kåre de bedste gaming briller.

Derfor vil valget af de rette briller til dine behov falde mere på selve udseendet, brillestellet og den overordnet kvalitet. Dette er stadig meget individuelt, da nogle foretrækker en tykkere linse, hvorimod andre foretrækker en tynd linse. Derudover er der selvfølgelig vægten, hvilket også vil være forskellige fra person til person.

Vi håber dog, at du er kommet skridtet nærmere på at finde de bedste gamer briller til dine behov, ved at læse vores guide og samlingen af nogle af de bedste gaming briller i 2020.

Billige gamer briller

Prisen er endnu et element, som er væsentlig i forbindelse med at vælge den rette gaming brille. Et par billige gamer briller kan sagtens være gode og forhindre blandt andet hovedpine, når du spiller. Dog kan man samtidig også finde et par billige gaming briller, som ikke fungere optimal.

Du skal derfor være opmærksom, når du er på udkig efter de rette briller til gaming. Nogle gange kan prisen på brillerne og kvaliteten gå hånd i hånd. Dette er dog ikke altid sandheden, da du selvfølgelig også kan finde et par gode og billige gamer briller.

FAQ-sektion

🕶️ Hvad koster gaming briller?

Typisk vil prisen på gamer briller ligge mellem 250 – 750 kr. Dette kan dog variere alt efter, hvilken producent du ønsker. Du kan nemlig være heldige at finde nogle billige gamer briller til under 250 kr. – f.eks. hvis der er tilbud. På den anden side, vil du også kunne finde nogle dyrere briller, som koster over 750 kr. Derfor er dette interval altså blot, hvor det typiske priser ligger.

🕶️ Hvordan fungere brillerne?

Gamer briller har til formål at sænke irritationen for dine øjne og forbedre din spiloplevelse – især ved længere spilsessioner. Dertil vil de sørge for en bedre nattesøvn og forebygge øjenskader. Vi har samlet kort overblik over, hvordan de fungere:

  • De bortfiltrere ultraviolet lys og blå lys
  • Brillerne give en mere levende kontrast
  • Reducere blænding og andre refleksioner

Vi uddyber hvert af disse elementer i vores guide, og kommer også ind på fordelene ved selve brillestellet.

🕶️ Hvilke briller er de bedste gamer briller?

De bedste gaming briller svinger fra person til person. Der er nogle, som foretrækker at selve brillestellet er let, hvorimod andre foretrækker, når det vejer lidt mere. Det samme gælder for selve linse-tykkelsen, hvor nogle ønsker en bred linse og andre en tynd.

Når du skal finde de bedste gamer briller, er der altså flere ting, du skal tage højde for. Du kan her på siden finde en masse inspiration, da vi har samlet de bedste gaming briller i 2020. Faktisk har vi også lavet en guide til valg af de rette briller for gaming.

🕶️ Bør jeg anvende gaming briller?

Ganske kort bør alle som sidder foran en skærm i længere tid ad gangen benytte sig af gamer briller. Dette er især, hvis du har oplevet at skærmen bliver sløret efter lange spilsessioner. Det kunne også være, hvis du har svært ved at sove grundet gaming.

Det er dog ikke altid briller til gaming hjælper, da alles øjne er unikke og reagere forskelligt på de mange input fra skærmen.

🕶️ Kan jeg bære brillerne uden på mine rigtige briller?

For nogle typer kan du faktisk godt bære dine gamer briller uden på dine rigtige briller. Dette skyldes at nogle decideret er designet til det, hvor andre er så fleksible at det godt kan lade sig gøre. Der findes også en mulighed for at købe linser, så de blot kan sættes på dine almindelige briller.