Bedste processor til gaming “CPU”

Kristian

reklamelinks
Når det gælder din computer, så er det afgørende, at du har en af bedste processor til gaming, hvis du vil have mest ud af din spiloplevelse. Den er nemlig en god gaming CPU, som kan klare de tunge spilopgaver.

Der er dog en række elementer, som du skal have styr på, når du skal finde den bedste GPU/processor. Disse ting er blandt andet chipset, frekvens / clock samt kerner. Kender du dem? Hvis ikke kan du med fordel følge med her.

Du får på denne side et overblik over blandt de bedste processor til gaming i 2024 – en slags CPU test. Derudover har vi også samlet en masse nødvendig information om gaming processorer, så du ikke går galt i byen, når du vælger CPU.

1. AMD Ryzen 9 5900X gaming processor

Bedømmelse:

AMD Ryzen 9 5900X CPU

AMD’s 5900x processor i deres 5000-serie er et skud mod toppen for hvad angår CPU-performance. Der er vitterligt ingen spil, som den her maskine ikke kan trække og så gør den det desuden med elegance.

Hvad end du skal bruge en processor til, kan Ryzen 9 5900x meget vel være den bedste CPU til gaming og/eller kreativt arbejde med dens 12 kerner og 24 tråde. Modellen har fået et kæmpe boost på dens single-core, og det gør også yderligere at multi-core præstationen forbedres.

Hvis du er på rov efter en CPU, der siger sparto eller leder efter en opgradering, så er Ryzen 9 5900X ideel. Der er blevet sørget for at alt spiller, men det betyder også at prislejet er sat højt.

Specifikationer:

  • Kerner: 12
  • Tråde: 24
  • Clock-frekvens: 3.7 GHz

2. Intel Core i7-10700K blandt de bedste processor til gaming

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

intel core i7-10700k

Intel har været i CPU-gamet siden tidernes morgen, og man er på intet tidspunkt i tvivl om deres kvalitet. Deres Intel Core i7-10700K “Comet Lake” er udstyret med 8 kerner, 20 tråde, 5.3 GHz og en 20MB cache. Et ideelt værktøj for gameren, den kreative eller streameren, som vil være sikker på at starte med et godt fundament for ens CPU-oplevelse.

Der kommer på ikke noget tidspunkt til at være nogle problemer vdr. større filer og/eller spil. Det her er værktøjet man bør investere i, som laver alt det hårde arbejde i baggrunden, så du kan fokusere uafbrudt på din spiloplevelse.

Specifikationer:
➡️ Kerner: 8
➡️ Tråde: 16
➡️ Clock-frekvens: 3.8 GHz


3. AMD Ryzen 7 5800X

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

AMD ryzen 7 5800x

Processoren kan nemt blive negligeret, da der intet æstetisk er over den, men derimod arbejder i baggrunden, så man ikke lægger mærke til den. Det er faktisk dér en processor er bedst – når den ikke gør opmærksom på sig selv.

Det er AMD Ryzen 7 5800X et rigtigt godt eksempel på. Den har 8 CPU-kerner, 16 tråde og en base clock på 3.8GHz. Det skal siges at CPU’en er i den dyrere ende af spektret, men hvis der er plads til at spendere lidt mere, så kan 5800X-modellen være den bedste processor til gaming, hvis du skal opgradere fra en ældre CPU, og vil være sikker på at du kan spille selv de spil, som kræver meget CPU-energi.

Specifikationer:
➡️ Kerner: 8
➡️ Tråde: 16
➡️ Clock-frekvens: 3.8 GHz


4. Intel Core i9-10900K – en af de bedste processor til gaming

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

intel core i9-10900k comet lake CPU

Intel’s Comet Lake serie varierer meget i prisniveau, men også i præstation. Med Intel Core i9-10900K giver de deres bedste forsøg på at lave den ultimative high-performance processor set til dato.

Den er udstyret med 10 kerner, 20 tråde, base clock 3.7 GHz. En mærkbar konkurrent for AMD Ryzen 9 5900X processoren. Intel har været meget på banen vdr. bæredygtighed, men med denne CPU skal man komme langt efter bæredygtig energi.

Her er skruet op for alle knappper og det kan ses. Hvis man vil have alt hvad hjertet begærer, er den her muligvis den bedste processor til gaming på markedet. Intel’s super CPU eller AMD’s kommer an på loyalitet overfor branded og små bagateller.

Specifikationer:
➡️ Kerner: 10
➡️ Tråde: 20
➡️ Clock-frekvens: 3.7 GHz


5. Intel Core i5-10600K gamer processor

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

intel core i5 CPU

Hvis du er ude efter en processor, som er til at betale, men samtidigt har en rigtig effektiv multi-core udførelse og god termisk ydeevne, så er Intel’s Core i5-10600K Comet Lake sandsynligvis noget for dig.

Pris og kompetence taget i betragtning er den her blandt den bedste CPU til gaming. Den har 6 kerner og 12 tråde, så alt i mens der findes processorer derude med dobbelt så mange kerner og tråde, så er det langt det meste af tiden unødvendigt med så mange. Her mødes prisoverkommelighed og performance hinanden i perfekt balance.

Specifikationer:
➡️ Kerner: 6
➡️ Tråde: 12
➡️ Clock-frekvens: 4.1 GHz


6. AMD Ryzen 5 3600X

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

amd ryzen 5 3600

Den nye generation af processorer fra AMD er tydelig at skelne fra den gamle. Blandt andet AMD 3600X som har højere clocks og IPC en den gamle model og som med så meget andet, så betyder det også at prisen er et nøk højere.

Den her CPU passer perfekt ind i middelniveau- kategorien og har desuden udkonkurreret nogle af topmodellerne fra sidste generation i enkelte tests. Så selvom den “kun” har 6 tråde, 12 tråde og CPU speed på 3.8 GHz, så skal man ikke undervurderer det nye skud på stammen.

Specifikationer:
➡️ Kerner: 6
➡️ Tråde: 12
➡️ Clock-frekvens: 3.8 GHz


7. Intel Core i5-11600K

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

Intel Core i5-11600K

En gamer CPU, som falder midt ind i spektret fra de dårligste processorer i den ene ende til de aller bedste og dyreste i den anden er Intel’s Core i5-11600K.

Ligesom AMD’s mid-level model, så mærkes der også her et stort generationsskifte på tværs af Intel’s processorer. Den har 6 kerner, 12 tråde og er en sikker vinder for gaming samtidigt med at den sælges til en venlig pris.

Den bruger en masse energi og kan godt blive overophedet, hvis ikke den er udstyret med en god køler, så det er hver at holde i mente, hvis man ender ud i denne model.

Specifikationer:
➡️ Kerner: 6
➡️ Tråde: 12
➡️ Clock-frekvens: 3.9 GHz


8. AMD Ryzen 3 3300X gamer CPU

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

amd ryzen 3

Den her AMD-model – altså AMD Ryzen 3 3300X – er i den billigere ende for hvad angår processorer. Det er ikke ensbetydende med at den ikke har god gaming ydeevne eller effektivitet – tværtimod.

Den er udstyret med 4 kerner, 8 tråde og en 18MB cache. Den kommer også med en køler, men det skal siges, at alt imens det er belejligt at den er med i købet, så er det ikke den bedste køler på markedet for at sige det pænt. 3300X-modellen er perfekt for dig, som er ny på markedet og skal starte et sikkert sted uden at tømme pungen fuldstændigt.

Specifikationer:
➡️ Kerner: 4
➡️ Tråde: 8
➡️ Clock-frekvens: 3.8 GHz


9. AMD Ryzen 5 3400G

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

AMD Ryzen 5

AMD Ryzen 5 3400G er blandt den bedste processor til gaming, hvis man tænker faktorer ind som prisniveau. Her kan selv de, som er på et stramt budget være med og endda stadig få en rigtigt god CPU. Den har 4 kerner, 8 tråde og en 4MB cache.

Det behøver ikke kun være gaming, men hvis du bare er interesseret i ikke at skulle tænke på hvorfor din computer er langsom, så er den her vejen at gå. Den kan nemlig også bruges, hvis du laver kreativt arbejde på computeren.

Specifikationer:
➡️ Kerner: 4
➡️ Tråde: 8
➡️ Clock-frekvens: 3.7 GHz


10. Intel Core i5-10400F

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

intel core i5

Intel’s Comet Lake serie byder også på en prisvenlig budget-model. Selvom prisen er skudt helt i bund, så er den stadig udstyret med 6 kerner, 12 tråde og en 12MB cache. Man bør ikke undervurdere den her model, for den kan stadig trække en hel del spil i 4K.

Med det sagt må man også sige at det meget vel kan være den bedste processor til gaming, fordi Intel har formået at udstyre CPU med så meget, men for så lidt. Om du er helt ny i gamet eller leder efter en opgradering fra den gamle CPU, så er det svært at gå galt i byen med Intel Core i5-10400F.

Specifikationer:
➡️ Kerner: 6
➡️ Tråde: 12
➡️ Clock-frekvens: 2.9 GHz


Processor guide til den bedste processor til gaming

Efter vores lille CPU test, håber vi, at du har fundet den bedste processor til gaming og netop dine behov. Hvis du gerne vil have den bedste gamer PC, så er processoren en meget vigtig komponent, og kan i den grad påvirke din spiloplevelse. Derfor kan du med fordel læse videre her på siden.

I vores processor guide har vi nemlig samlet en række vigtige elementer, som du skal være kendt med, når du vælger CPU. Denne processor guide kommer nemlig in på elementer såsom:

  • Kerner og tråde
  • Frekvens / clock
  • chipset og bundtkort
  • Socket-typer
  • RAM
  • Integreret grafik
  • Intel VS AMD

Og meget mere!

Hvad er en processor?

Før vi går rigtig i gang med vores processor guide, så er det vigtigt at have en klar forståelse af, hvad er en processor. Grundlæggende er en processor og CPU det samme, hvilket blandet andet er derfor, at vi benytter begge betegnelser.

Forkortelsen “CPU” står for Central Processing Unit. Man kan sige, at processoren er hjernen i computeren andre kalder det også for motoren, men idéen er den samme. En processor er den del, som bestemmer, hvor mange processer der kan køre samtidigt, samt hvor hurtigt og effektivt disse processer udføres.

for at gøre det mere konkret, så kan disse forskellige processer være de forskellige ting, som du bruger computeren til – eksempelvis gaming, browsing på internettet og lign.

Det er desuden vigtigt, at du ikke forveksler CPU’en med en GPU. Du kan se et udvalg af de bedste grafikkort eller læse mere om netop grafikkort ved at følge linket.

Kerner og tråde på gaming CPU

Det første element vi skal se på i forbindelse med at vælge den bedste processor til gaming er antal kerner og tråde.

Kerner

Først og fremmest har vi antal kerner, hvilket faktisk viser antallet af såkaldte selvstændige procesenheder din CPU faktisk indeholder. Lad os tage et eksempel: Hvis din CPU har 8 kerner, vil det altså sige, at den har 8 selvstændige procesenheder – helt enkelt. 

Men hvad betyder det helt konkret, at din CPU har et bestemt antal kerner? Det betyder, at din CPU vil kunne arbejde på forskellige opgaver samtidigt. Hver af disse kerner eller selvstændige procesenheder kan nemlig arbejde på sin egen opgave, eller arbejde sammen, hvis softwaren understøtter dette.

Tråde

Nu har vi fået styr på kernerne, men hvad er tråde? For at sammenligne, så er kerner fysiske, hvorimod tråde er virtuelle kerner. Faktisk så opfatter dit styresystem på din computer også disse tråde som ekstra kerner, og det kan dertil også bruge dem som kerne – i hvert fald et stykke af vejen. Trådene er dog ikke helt så effektive som kerner, men det kan dog løfte din ydeevne, hvis man sammenligner med gaming CPU’er, som ikke har flere tråde.

Dette gør de:

Hvis vi ser lidt på det samlet set, så kan man sige, at selve gaming CPU’en sørger for, at opgaverne bliver fordelt internt til de forskellige kerner. Hvis du så har flere tråde, så har kernerne mulighed for at arbejde i to sport. Dette gør dem altså mere effektive, sammenlignet med hvis de kun havde ét spor.

Det vil derved også sige, at en kerne kan have flere tråde. Og her er der lidt forskel på terminologien, hvor Intel kalder det for “hyperthreading”, hvorimod AMD kalder det for “Simultaneous Multi-Threading”.

Hvis du er på udgik efter den bedste processor til gaming, hvor mange kerne og tråde, skal du så bruge? Det korte svar er, at langt de fleste vil kunne klare sig med 6 kerner og 12 tråde. Det kommer dog an på, om du også skal lave andre opgaver, f.eks. som at stream – her ville et par ekstra kerner være nyttigt. 

Vi har lavet nedenstående tabel, som gør det let for dig at se, hvad både kerner og tråde hjælper med:

KernerTråde
Øger mængden af opgaver udført ad gangenØger din kapacitet og beregningshastigheden
Er et “hardware” komponentEr et “virtuelt” komponent, som styrer opgaverne
Benytter såkaldt “content switching”Benytter flere CPU’er for at udfører adskillige processer
Har behov for kun én procesenhedKræver flere procesenheder

Frekvens / clockhastighed

Endnu et vigtigt element ved at finde den bedste CPU til gaming er frekvensen. Hvis du er i tvivl om, hvad frekvensen angiver, så er det faktisk hastigheden på selve CPU’en, hvilket angives i Gigahertz (GHz). Dette kaldes også clockhastigheden. Det vil altså sige, at desto flere GHz din CPU har, desto kan den arbejde, hvilket selvfølgelig er positivt, da CPU’en så kan løse dine opgaver hurtigere.

Som tommelfingerregel kan man sige, at 1 GHz svarer til 1 milliard “tik” i sekundet, hvor at GPU’en så kan ændre nogle af de bits, som udgør opgaverne for hvert “tik”. Dette kan også siges med 2,5 GHz, hvilke så ville være 2,5 milliard tik i sekundet. Dette vil give mulighed for flere ændringer af bits, og derved kan din gaming processor løse opgaverne hurtigere.

Når det gælder frekvens, så skal du desuden også have styr på ordet “clock”. Og der er grundlæggende to forskellige typer nemlig:

  • Core clock (eller base clock)
  • Boost clock

Core clock på din gaming processor

Først har vi core clock, hvilket viser den hastighed som din gaming CPU vil løse opgaver under. Dette er som regel lettere opgaver.

Boost clock på din gaming processor

I modsætning til core clock, så viser boost clock dig den maksimale clockhastighed på din gaming CPU. Dette er som regel tungere opgaver, og derved mere belastning for din processor. Det er typisk i forbindelse med gaming.

Overclocking af gaming CPU

Vi har nu set lidt på frekvens og clocking i vores processor guide, men inden vi hopper videre, så er der endnu et begreb, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge den bedste processor til gaming for dine behov – og det er begrebet “overclocking”.

Hvad er det nu lige, at overclocking er? Overclocking er en slags tuning eller en manuel indstilling af sin CPU, hvorved man får den til at køre endnu hurtigere end, hvad specifikationerne faktisk angiver. Det er altså en aktiv handling, man gør for at øge performance af sit system uden at skulle betale for denne ekstra performance.

Hvis det er noget, som du overvejer, så er der nogle elementer, som er vigtige at have styr på. Til en start bør du vide, om det overhovedet er muligt for din CPU. For Intel er det som regel deres K-CPU’er, hvor muligheden er tilgængelig. Hos AMD er det som regel deres Ryzen-CPU’er, hvor du kan gøre det.

Yderligere skal du også være opmærksom på, at det typisk er de gaming CPU’er, som er i den dyrere ende. Derfor skal man passe på, da det også kan blive dyrt at erstatte, hvis noget går galt. Sørg desuden for at der er ordentlig køling, da det selvfølgelig siger sig selv, at din gamer processor er blevet sat på overarbejde, og derfor bliver meget varm.

Kompatibilitet (chipset) og bundkort

Du skal også huske at tage højde for bundkortet og chipsettet, når du er på udgiv efter den bedste processor.

Selve chipsettet er en form for undersystem, som befinder sig i bundkortet. Faktisk arbejder det sammen med din gamer CPU og håndtere sammen flere forskellige funktioner. Der findes flere forskellige typer af chipset, som producenterne bruger til at skabe segmenter i markedet – f.eks. til dem som ønsker et billigere alternativ.

Derfor skal man også være opmærksom på, hvilket chipset der medfølger og om det har de nødvendige funktioner. Nogle af de elementer, som adskiller chipsets er f.eks.:

  • USB-muligheder,
  • Overclocking muligheder
  • SLI- eller Crossfire

Typisk kan det godt blive dyrt, hvis man gerne vil have mange funktionerne. Derfor er det værd at overveje, hvilket ting, som man har behov for, før man køber. Den bedste processor til gaming kommer nemlig an på dine behov. Så sørg for at du hverken ender med nogle funktioner du ikke bruger, eller uden specifikke funktioner, som du skal bruge.

Vær opmærksom på socket-typer

Det næste punkt i vores processor guide er socket-typer, hvilket er endnu et vigtigt aspekt at have styr på. Til en start kan vi lige fortælle, hvad en socket-type er. Den såkaldte socket-type er nemlig måden, hvorpå din CPU bliver forbundet til selve bundkortet. Derfor er det vigtigt, at disse to dele passer sammen.

Her er der f.eks. stor forskel på AMD og Intel, da to bundkort fra hver sin producent ikke passer i samme bundkort. Her er det desuden ikke nok blot at se, om din CPU og bundkort passer fysisk sammen via socket-typen, men faktisk også teknisk. Det er derfor vigtigt at holde tungen lige i munden, når man sammenligner. Ellers kan man risikere, at din gaming CPU og bundkortet ikke passer sammen.

RAM på din CPU

Turen er nu kommet til at se på RAM for din gaming processor. For at blive helt skarp på dette, så skal vi først forstå, hvordan RAM påvirker din CPU. Ganske kort forklaret, så angiver RAM hukommelsen for systemet, hvor de elementer man arbejder med midlertidigt, bliver lageret. PÅ den måde, så har systemet hurtig adgang til netop de elementer. Derfor kaldes det også den “hurtige hukommelse”.

Sammenlignet med almindelig lagering og endda også SSD’er, så er RAM meget hurtige! Det kan derfor påvirke systemets respons meget positivt, så det føles utrolig hurtigt, når man bruger det.

Når det kommer til RAM, så er der faktisk også flere typer. Typisk taler vi om DDR4 RAM, hvilket det fleste nyere computere benytter. Dog kan du godt støde ind i ældre modeller, som benytter DDR3 RAM.

Et af de meget populære spørgsmål er: “hvor mange RAM skal du bruge?”. Og vi kan desværre kun give dig det kedelige svar nemlig, at det kommer an på dine behov, og de opgaver du laver. Du kan som regel sagtens benytte 8 GB RAM til gaming, men nogle gange vil vi endda at du benytter 16 GB RAM – især, hvis man gerne vil være på den sikre side. Hvis du ovenikøbet også skal streame, så kan det måske være, at du bør anskaffe dig hele 32 GB RAM, men i så fald skulle du også være dækket godt ind.

Endnu en ting, som er vigtig i forbindelse med RAM, er selve hastigheden. Denne måles i MHz og viser – som du sikkert har gættet – hvor hurtigt dine RAM arbejder. Men skal man så vælge flere RAM eller hurtigere RAM? Her har vi endnu en tommelfingerregel som lyder: Typisk er det mere fordelagtigt at købe en større mængde RAM, som dog er lidt langsommere end en mindre mængde RAM, som er hurtigere.

Integreret grafik på din gaming processor

Vidste du, at du ved nogle CPU’er kan få integreret grafik? Faktisk kan du slutte din skærm til bundkortet uden at have et grafikkort til systemet, hvorved du kan køre det derigennem. Når dette er sagt, så skal du selvfølgelig ikke regne med, at du vil få den bedste grafiske oplevelse ved at benytte denne løsning. Derfor anbefaler vi også, at du køber et dedikeret grafikkort for at få den bedste gaming oplevelse.

Muligheden findes dog, hvorved du kan spille nogle af de mindre e-sports titler – igen vil det dog være ved lave indstillinger. Men hvis du ønsker at spare lidt penge, så kan dette være en mulighed.

Du skal dog være opmærksom på, om den CPU, som du ser på, tilbyder en såkaldt “integreret grafik” mulighed. Hvis ikke, så har du naturligvis ikke mulighed for denne løsning.

Intel VS AMD – hvem laver den bedste processor til gaming?

Som det sidste punkt i vores processor guide er en sammenligning af de to største virksomheder, som producerer gaming CPU’er – nemlig Intel og AMD. Mellem de to virksomheder er der noget underlæggende teknologi, som adskiller dem fra hinanden, men ellers mærker slutbrugeren ikke en væsentlig forskel på de to brands.

Som udgangspunkt kan gaming CPU’erne fra begge virksomheder nemlig bruges til de samme ting – og dertil har begge et ganske bredt spektrum, så du kan finde den bedste processor til gaming efter dine behov.

Intel

I første omgang skal vi se på Intel, som faktisk i en længere periode være dominerende inden for gaming CPU’er. Typisk ser vi også Intel være en smule dyrere end konkurrenten AMD, hvilket muligvis tidligere har været afspejlet i kvaliteten.

Når det gælder processorer, så har Intel flere forskellige serier, men de mest udbredte er følgende:

  • Intel i3
  • Intel i5
  • Intel i7
  • Intel i9

Her skal man selvfølgelig vide, at hver af disse serier opfylder specifikke behov. Dertil er det værd at nævne, at desto højere man går, desto bedre vil CPU’en også være. Derfor anbefaler vi, at du ser efter en processer, som er en del af de højere Intel serier. Dog skal man altid huske at se på den enkelte CPUs specifikationer og andre elementer, som vi tidligere har nævnt i denne processor guide.

AMD

Nu er turen kommet til AMD, som er det seneste par år kommet meget godt efter Intel – specielt med deres Ryzen gaming CPU’er. Typisk ser vi dog stadig, at flere af deres CPU’er er billigere end alternativet fra Intel.

Ligesom Intel, så har AMD også nogle forskellige serier, som egner sig til forskellige behov. De mest genkendte serier inkluderer følgende:

  • AMD Ryzen 3
  • AMD Ryzen 5
  • AMD Ryzen 7
  • AMD Ryzen 9

Igen gælder det, at desto højere du går, desto kraftigere CPU vil du få. Derfor er det som med Intel også anbefalet af de efter processorer, som er en del af de højere AMD serier, hvis du skal benytte den til gaming.

Bedste gaming CPU

At finde den bedste gaming CPU kan være kompliceret, men vi håber, at vi med vores processor guide har hjulpet dig lidt på vej. Vi har i hvert fald være omkring nogle af de vigtigste aspekter, du skal holde øje med, når du vælger processor.

Som nævnt tideligere, så kan det være meget individuelt at finde den bedste processor til gaming. Dette skyldes, at vi gamere alle har meget forskellige behov, hvorfor det er vigtigt, at du finder ud af, hvad netop du har behov for. Nogle ting som er relevante at spørger dig selv om, inden du vælger den bedste gaming processor er blandt andet:

  • Hvilke spil spiller du?
  • Har du behov for overclocking?
  • Hvor mange RAM skal du bruge?
  • Har du præference for Intel eller AMD?
  • Hvad er dit behov for kerner og tråde?
  • Hvilken socket-type og bundkort har du?

Dette var selvfølgelig blot et lille udvalg af spørgsmål, som du bør overveje, når du skal vælge den bedste gaming processor til netop dine behov. Der findes dog mange andre relevante, men det er i den grad vigtigt at gøre sit hjemmearbejde, før man blot køber.

FAQ-sektion

Hvad er en CPU?

En CPU er et andet ord for din computers processor – og den er vigtig i forbindelse med gaming. Selve forkortelsen “CPU” står for Central Processing Unit, og er den del af computeren, som egentligt udfører opgaverne.
Mange kalder CPU’en for computerens motor eller maskinrum, da det er her, hvor opgaverne bliver udført, og det er også den, der bestemmer hvor hurtigt opgaverne bliver løst. Egentligt er det også denne, som bestemmer, hvor mange opgaver der kan blive udført samtidigt. Med andre ord sørger CPU’en for, at dataen bliver sendt de rigtige steder hen og de rigtige processer bliver udført.

Hvilke elementer er vigtigst i en CPU?

Når det kommer til at finde den bedste processor til gaming, så er der er flere forskellige ting som er vigtige. Mange mener, at antallet af kerner på gaming CPU’en er noget af det vigtigste. Derudover er frekvensen/hastigheden på din processor også utrolig vigtig! Dog skal du selvfølgelig sørge for, at socket-typen på dit bundkort og CPU naturligvis passer sammen. Dette gælder også for chipset – altså om de muligheder et bestemt chipset har stemmer overens med de ting, som man skal bruge systemet til.

Hvad koster de bedste processor til gaming?

Prisen på en processor til gaming kan variere meget! Dog ser vi typisk priser mellem 1.000 kr. og 5.000 kr. Dette er dog kun det typiske prisinterval, men som nævnt kan det variere meget. Faktisk har vi før set, at en gaming CPU har kostet over 15.000 kr., hvilket er helt vanvittigt.

Hvilke brands producere gaming processor?

Når det kommer til den underliggende teknologi, adskiller disse to brands sig fra hinanden, men det er ikke noget, som du vil mærke meget til som bruger. Historisk set har Intel haft førertrøjen, men AMD er efterhånden ved at være på niveau med Intel, hvorfor der på nuværende tidspunkt heller ikke er den store forskel mellem de to producenter. De leverer begge nogle CPU’er af høj kvalitet.

Kategorier CPU

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.