Bedste grafikkort

Kristian

reklamelinks
En afgørende komponent for din spiloplevelse er dit grafikkort. For at du kan game med høje settings og bibeholde en høj FPS, så er blandt de bedste grafikkort til gaming vigtigt. Vidste du, at grafikkortet er lige så vigtigt som processoren?

Når det kommer til GPU’en – altså grafikkortet – så er der en del forskellige elementer, som du skal holde styr på. Dette er blandt andet afkøling, clock hastigheden, din gamer skærm, størrelsen samt tilslutningen. Bare rolig, vi hjælper dig med at holde styr på alle disse elementer.

Hvis du mangler et overblik over gode grafikkort, så er du havnet det rette sted. Vi har samlet de bedste grafikkort i 2024 her på siden! Desuden har vi samlet alle de nødvendige informationer, du skal bruge, når du skal vælge grafikkort. Følg med – så vil vi sørge for, at du er klædt godt på.

1. AMD Radeon RX 6600 XT grafikkort

Bedømmelse

1. AMD Radeon RX 6600 XT grafikkort

Det første grafikkort er AMD Radeon 6600, hvilket bestemt er blandt de bedste grafikkort, som kan forbedre dig spiloplevelse.

Først og fremmest er det et meget kraftigt grafikkort, som kan tilbyde dig at spille på relativ høje settings. Faktisk er dette grafikkort super til dig, som spiller på 1440p opløsning. Du kan også spille på en 4k opløsning, men her vil kortet komme på overarbejde.

Mere konkret vil du med et AMD Radeon RX 6600 få en kerne clock på 1.730 MHz, hvilket er den hastighed som GPU’en operere med. Dertil er der en boost clock på op til 1.980 MHz, som gør det muligt at øge din clock hastighed. Ikke desto mindre vil dette gode grafikkort komme med 8 GB hukommelse, hvilket også er ganske fint for grafikkortet.

Design-mæssigt er kortet også ganske fornuftigt, hvor du faktisk får muligheden for belysning, hvilket mange foretrækker. Ved designet er det yderligere værd at næve det gode luftindtag, som denne model har. Dette hjælper både på støjen, men også på at modarbejde overophedning.

Sidst skal vi omkring strømprocessor / stream processor / GUAD kerner – ja, kært barn har mange navne. For dette kort har vi en strømprocessor på 2.560, hvilket er rigtig godt, da det blandt andet hjælper med at behandle billeder, videoer osv. effektivt.

Alt i alt er dette blandt de bedste grafikkort, hvor prisniveauet stadig er på et tilstrækkeligt niveau – specielt sammenlignet med mange af de andre dyre modeller på markedet.

Specifikationer

 • ➡️ Hukommelse: 8 GB GDDR6
 • ➡️ Boost clock: 1.980 MHz
 • ➡️ Kerne clock: 1.730 MHz
 • ➡️ Strømprocessor: 2.560
 • ➡️ PCI Express 4.0 x16

2. Nvidia GeForce RTX 2060 blandt de bedste grafikkort

Bedømmelse

2. Nvidia GeForce RTX 2060 blandt de bedste grafikkort

Det næste produkt vi skal se på, er fra AMDs konkurrent, nemlig Nvidia. Vi skal nemlig se på Nvidia GeForce RTX 2060, hvilket bestemt også er et godt grafikkort!

Når man taler om grafikkort, så kommer man sjældent uden om Nvidia, da de er så dominerede på market. Faktisk brandet kendt for at lave nogle af de bedste grafikkort, hvorfor vi selvfølgelig også har en del af deres grafikkort på denne liste – og her er Nvidia GeForce RTX 2060 selvfølgelig ingen undtagelse.

Noget af det gode ved dette kort er, at det passer til utrolig mange gamere, da det har en god ydeevne, men også kan konkurrere med de dyre modeller. Vi ser ved denne model en kerne clock på 1.365 MHz, hvilket er ganske godt, og noget som mange sagtens kan benytte i deres set-up. Dertil er der en boost clock på 1.725 MHz, hvilket også er helt fint.

Dette grafikkort er for mange en favorit til en 1440p opløsning og 144 Hz-displays. Her skal det også nævne, at mange også benytter det til 1080p gaming, hvor det selvfølgelig også performer optimalt. Det kan desuden bruges på en 4k opløsning, hvor du f.eks. kan spille med 30 frames i sekundet. Dertil tilbyder Nvidia GeForce RTX 2060 dig også en 6 GB hukommelse.

Når det kommer til CUDA-kerner, så har dette kort 1.920, hvilket er ganske godt for at behandle billeder m.v. Det er et godt valg, hvis du går meget op i gaming og leder efter en rigtig god oplevelse, når du spiller, uden at gå på kompromis.

Generelt sørger dette grafikkort for en kanon god ydeevne, hvor du er sikker på at få en god kvalitet grafisk, som bestemt vil forbedre din spiloplevelse. Dette får du desuden til en overkommelig pris, specielt når man sammenligner med de andre dyre modeller på markedet.

Specifikationer

 • ➡️ Hukommelse: 6 GB GDDR6
 • ➡️ Boost clock: 1.725 MHz
 • ➡️ Kerne clock: 1.365 MHz
 • ➡️ CUDA-kerner: 1.920
 • ➡️ PCI Express 3.0 x16

3. AMD Radeon RX 5500

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 1.805 kr.

Vi vender nu blikket mod AMD Radeon RX 5500, som har en masse gode features til en skarp pris.

Hvis du spiller med 1080p, så er dette blandt de bedste grafikkort, hvilket du bestemt bør kende til. Det skyldes, at AMD Radeon RX 5500 er en solid kandidat, som kan forbedre din spiloplevelse.

Dykker vi ned i specifikationerne, ses det, at kortet tilbyder 8 GB hukommelse og brugbare features såsom deres AMD Radeon Anti-Lag, Boost og meget mere. Ifølge producenten, kan det levere 60 frames i sekundet på nogle udvalgte såkaldte “AAA-spil” – det vil sige større producenter af spil, som har et relativt stort budget og høj kvalitet. Faktisk kan det også levere op til 90 frames i sekundet på nogle af de store eSports-titler.

Grafikkortet har en strømprocessor på 1.408, hvilket er ganske udemærket for at behandle grafikken godt. Dertil har AMD Radeon RX 5500 en kerne clock på 1.408 MHz samt en boost clock på op til 1.980 MHz, hvilket også er en god hastighed for kortet.

Nu kender du lidt mere til AMD Radeon RX 5500, som mange benytter til gaming på 1080p med gode FPS, da det leverer en rigtig god kvalitet af grafikken.

Specifikationer
➡️ Hukommelse: 8 GB GDDR6
➡️ Boost clock: 1.845 MHz
➡️ Kerne clock: 1.408 MHz
➡️ Strømprocessor: 1.408
➡️ PCI Express 4.0

→ SE PRODUKTET HER: 1.805 KR. ←


4. Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 1660

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 2.299 kr.

Næste stop er ved Nvidia GeForce GTX 1660, som er til dig der ønsker et meget enkelt, men utrolig godt grafikkort, som kan tilbyde en høj ydeevne, når du spiller dine favorit spil.

Er du lige begyndt at spille for alvor, men vil du stadig gerne have et grafikkort, som kan løfte diverse performance opgaver uden du går på kompromis? så er Nvidia GeForce GTX 1660 muligvis grafikkortet for dig! Dette kort er nemlig super populært og kan dække langt de fleste behov du har til et grafikkort.

Kortet egner sig meget godt til gaming på 1080p opløsning, men kan selvfølgelig også bruges til andet. Når dette er sagt, vil vi dog ikke anbefale det til at spille i en 4k opløsning. Anvisningerne viser desuden at du faktisk kan benytte dette kort til hele 4 monitorer!

Nvidia GeForce GTX 1660 tilbyder 6 GB hukommelse, et godt kølesystem og selvfølgelig NVIDIA G-Sync, som sørger for en kanon performance, når du spiller. Ikke desto mindre har det en kerne clock på 1.530 MHz og en boost clock på 1.860 MHz, hvilket er ganske godt.

Dertil kan kortet også sørger for en effektiv behandling af grafik og andet data med sine 1.408 CUDA-kerner, hvilket skulle sørger for en høj ydeevne. Med disse forskellige specifikationer kan Nvidia GeForce GTX 1660 sagtens konkurrere med andre gode grafikkort – bestemt med en konkurrencedygtig pris.

Specifikationer
➡️ Hukommelse: 6 GB GDDR6
➡️ Boost clock: 1.860 MHz
➡️ Kerne clock: 1.530 MHz
➡️ CUDA-kerner: 1.408
➡️ PCI Express 3.0 x16

→ SE PRODUKTET HER: 2.299 KR. ←


5. Nvidia GeForce RTX 3060

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 3.899 kr.

Endnu et Nvidia grafikkort er Nvidia GeForce RTX 3060, hvilket måske er det bedste grafikkort, når man ser på forholdet mellem ydelse og pris. Med andre ord får du altså et kanon godt kort til prisen!

Først og fremmest så vil Nvidia GeForce RTX 3060 tilbyde en fremragende performance, hvis du gamer på 1080p, men dertil er det også godt til andre opløsninger. Dertil er dette kort også udstyret med et effektivt kølingssystem, som sørger for, at det ikke bliver for varmt.

Faktisk har dette grafikkort en god ray tracing, hvilket vil sige, at de formår at spore lysets “stier” og derved give et utrolig realstik billede af de digitale elementer, så det fremstår meget virkelighedsnært. Og det er blandt andet dette, som vi gamere gerne vil have.

Med Nvidia GeForce RTX 3060 får du desuden hele 12 GB hukommelse, hvilket er en rigelig mængde. Derudover er det udstyret med hele 3.584 CUDA-kerner, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt GPU’en kan udføre de opgaver og behandle data input effektivt – for det kan det helt bestemt.

Yderligere så har dette grafikkort også en kerne clock på 1.320 MHz og dertil også mulighed for boost clock på 1.807 MHz. Dette betyder at du har en ganske hurtig driftsfrekvens for GPU’en, som i den grad er en fordel.

Alt i alt kan vi altså sige, at med GeForce RTX 3060 vil du opleve en utrolig høj ydeevne, når du spiller. Dertil vi du bestemt mærke en forskel, når det gælder din spiloplevelse.

Specifikationer
➡️ Hukommelse: 12 GB GDDR6
➡️ Boost clock: 1.807 MHz
➡️ Kerne clock: 1.320 MHz
➡️ CUDA-kerner: 3.584
➡️ PCI Express 4.0 x16

→ SE PRODUKTET HER: 3.899 KR. ←


6. ASRock Radeon RX 5500 XT – et godt grafikkort

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 2.359 kr.

Vi skal nu se på det næste i rækken, nemlig ASRock Radeon RX 5500 XT, hvilket er endnu en god mulighed.

Ved at benytte et ASRock Radeon RX 5500 XT grafikkort får hele 8 GB hukommelse, strømprocessor på 1.408 og naturligvis FreeSync teknologien. Derudover får du også en kerne clock på 1.685 MHz samt en boost clock på 1.845 MHz.

Dette vil altså sige, at du med disse specifikationer vil få en rigtig god ydeevne, når du spiller. ASRock Radeon RX 5500 XT egner sig især godt, hvis du spiller på en skræm med 1080p opløsning. Det skal dog tilføjes, at du selvfølgelig kan bruge det på andre opløsninger også. Du vil desuden også have muligheden for at tilslutte hele 4 monitorer, da grafikkortet understøtter dette.

Når det gælder afkøling, så er kortet også udstyret med to faner, som vil sørge for, at kortet er afkølet, hvis du benytter høje settings, når du gamer.

Specifikationer
➡️ Hukommelse: 8 GB GDDR6
➡️ Boost clock: 1.845 MHz
➡️ Kerne clock: 1.685 MHz
➡️ Strømprocessor: 1.408
➡️ PCI Express 4.0 x8

→ SE PRODUKTET HER: 2.359 KR. ←


7. Gigabyte GeForce GTX 1660

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 2.099 kr.

Vi er nu kommet til Gigabyte GeForce GTX 1660, og lad os bare dykke ned i det!

Det er igen et af de gode grafikkort, som giver en rigtig god ydeevne sammenlignet med prisniveauet. Med Gigabyte GeForce GTX 1660 vil du nemlig få de forskellige specifikationer og egenskaber, som du skal bruge i et godt grafikkort – man lad os se nærmere på specifikationerne.

Du får først og fremmest 1.408 CUDA-kerner, hvilket for langt de fleste er rigeligt. Dertil får du også kerne clock på 1.830 MHz samt en hukommelse på 6 GB, dog af GDDR5. Hvad angår egenskaber, så får du naturligvis også G-Sync teknologien.

Med dette vil et sådant grafikkort egne sig godt til en 1080p opløsning, hvor du også har mulighed for en fin overclocking. Du samlet set opleve en rigtig god performance, når du spiller dine yndlingsspil, hvorfor Gigabyte GeForce GTX 1660 har sin plads på listen.

Specifikationer
➡️ Hukommelse: 6 GB GDDR5
➡️ Kerne clock: 1.830 MHz
➡️ CUDA-kerner: 1.408
➡️ PCI Express 3.0 x16

→ SE PRODUKTET HER: 2.099 KR. ←


8. AMD Radeon RX 6800

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 6.499 kr.

Næste stop er hos AMD Radeon RX 6800, og det er der en masse gode grunde til til trods for, at prisen er lidt høj.

Til en start kan vi f.eks. sætte fokus på, at AMD Radeon RX 6800 har strømprocessor på 3.840, hvilket er helt vildt. Dette vil selvfølglig sørger for en meget høj ydeevne. Ikke desto mindre så har dette grafikkort også en kerne clock på 1.700 MHz samt en boost clock: 2.155 MHz, som gør at driftsfrekvensen for GPU’en er virkelig god.

Det er blandt andet af disse årsager, at AMD Radeon RX 6800 benyttes f.eks. til 1440p og 4k gaming. Dertil har det også en virkelig god ray tracing, hvilket vi har været inde på tidligere. Kort fortalt giver det et super realistisk billede gennem lys m.v., som klart er at foretrække. Du vil desuden kunne understøtte 4 skræme med dette grafikkort. Dertil vil de 3 faner også afkøle kortet effektivt, når det bliver for varmt.

Hvis vi ser på hukommelsen, er denne også i top med hele 16 GB, hvilket er rigeligt for langt de fleste. Yderligere får du også Anti-Lag, FreeSync teknologi og mange andre egenskaber, som i den grad vil forbedre din spiloplevelse.

Specifikationer
➡️ Hukommelse: 16 GB GDDR6
➡️ Boost clock: 2.155 MHz
➡️ Kerne clock: 1.700 MHz
➡️ Strømprocessor: 3.840
➡️ PCI Express 4.0 x16

→ SE PRODUKTET HER: 6.499 KR. ←


9. Nvidia GeForce RTX 3080 grafikkortet

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 7.790 kr.

Det næstsidste grafikkort på vores liste er Nvidia GeForce RTX 3080. Dette er endnu en model, som er i den dyre ende, men det er der igen nogle grunde til.

Den første grund er, at Nvidia GeForce RTX 3080 er udstyret med helt utrolig mange CUDA-kerner. For at være helt konkret, så har kortet hele 8.704, hvorfor du i den grad ikke går ned på ydeevne! Det er bestemt et såkaldt “powerhouse” her på listen over de bedste grafikkort.

Ikke nok med de mange CUDA-kerner får du også en kerne clock på 1.440 MHz samt en boost clock på 1.740 MHz, hvilket i særdeleshed også er godt. Når det gælder hukommelse, så vil du også få en god del, nemlig hele 10 GB.

Dette grafikkort er også udstyret med et væld af forskellige egenskaber. Blot for at nævne et par stykker, så inkludere disse G-Sync teknologien, god ray tracing og NVIDIA Reflex.

Du vil med et Nvidia GeForce RTX 3080 kunne spille på meget høje settings samt på en høj opløsning. Faktisk er mange 4K-spil blevet gjort meget mere tilgængelige med Nvidia GeForce RTX 3080. Endnu et som klart er blandt de bedste grafikkort, og som kan tage din gaming til nye højder.

Specifikationer
➡️ Hukommelse: 10 GB GDDR6
➡️ Boost clock: 1.740 MHz
➡️ Kerne clock: 1.440 MHz
➡️ CUDA-kerner: 8.704
➡️ PCI Express 4.0

→ SE PRODUKTET HER: 7.790 KR. ←


10. Nvidia GeForce RTX 3070

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 5.990 kr.

Sidst, men ikke mindst har vi et Nvidia GeForce RTX 3070, som er endnu et utrolig godt grafikkort. Det ligger også i den dyre ende, men har nogle rigtig gode kvaliteter, som gør at det er værd at overveje.

Ser vi på antallet af CUDA-kerner til en start, så er dette utrolig højt. For at være helt konkret, så ligger det på 5.888, som betyder, at du har mere end rigelig ydeevne. Det er dog ikke nok med mange CUDA-kerner, for Nvidia GeForce RTX 3070 tilbyder også Kerne clock på hele 1.500 MHz og dertil en boost clock på 1.815 MHz, hvilket også er meget godt.

Yderligere har dette grafikkort også en stor hukommelse på 8 GB, hvilket for rigtig mange vil være tilstrækkeligt. Kortet har et effektivt kølingssystem, som sørger for, at det ikke bliver for varmt, når du er i færd med et godt game.

Hvad angår andre egenskaber, så kan vi nævne, at Nvidia GeForce RTX 3070 har G-Sync og en kanon ray tracking, som gør dit spil meget virklighedsnært. Det er altså et af de bedste grafikkort, og som kan forbedre din spiloplevelse. Desuden har det gjort dette muligt at spille i en opløsning på 4k samt meget høje indstillinger uden problemer, så du får et flot gameplay.

Specifikationer
➡️ Hukommelse: 8 GB GDDR6
➡️ Boost clock: 1.815 MHz
➡️ Kerne clock: 1.500 MHz
➡️ CUDA-kerner: 5.888
➡️ PCI Express 4.0 x16

→ SE PRODUKTET HER: 5.990 KR. ←


Grafikkort guide

Som du sikker ved, så er grafikkortet et meget vigtigt komponent, når det kommer til din gamer PC. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser, før du vælger, hvilken GPU du køber. Det skyldes naturligvis også, at netop denne komponent er en af de dyreste, hvorfor det ville være en skam at vælge forkert.

De forskellige kort varierer meget i deres specifikationer og især prisen. Derfor hjælper vi dig med at holde styr på de mange forskellige elementer, som spiller ind i valget.

Hvad er et grafikkort?

Til en start skal vi have afgjort hvad et grafikkort egentligt er. Grafikkortet bliver også kaldet GPU, hvilket står for “Graphics Processing Unit” – derfor bruges det altså til de såkaldte grafikberegninger. Hvad gør et grafikkort så? Jo, det som gøres, er egentligt at beregne de billeder, som vises på din skærm, når du gamer.

Grafikkortet er derfor en vigtig komponent, hvis du gerne vil spille med høje settings og have en visuel god spiloplevelse. Faktisk arbejder selve processoren og GPU’en sammen, hvilket er endnu en grund til at overveje nøje, hvilke muligheder der er bedst for dig. Læs mere om gaming CPU via linket.

Flere mener at et sådant kort faktsik er et af de mest vigtige hardware komponenter. Du kan læse mere om hvad er hardware ved at følge linket.

Størrelse samt tilslutning

Vedrørende størrelse er det selvfølgelig kanon vigtigt at dimensionerne passer. Derfor bør du altid kigger på størrelsen af grafikkortet. Det gælder både længden, højden og tykkelsen. Det er nemlig ikke alle kort, som passer ind i alle typer af kabinetter.

Udover selve størrelsen på grafikkortet, så skal du naturligvis også holde øje med tilslutningsformen. Faktisk skal du også være opmærksom på, at nogle faktisk kræver et højre forbrug af Watt.

Afkøling

Et meget vigtigt element for dit grafikkort er selve afkølingen, da grafikkortet typisk godt kan komme på arbejde – især hvis du har en skærm med høj opløsning og mange Hertz. Hvis du ønsker at forlænge levetiden på kortet, så vil det være en fordel med god afkøling.

Hvis du afkøler det effektivt, vil det typisk betyde at du oplever færre overophedninger af grafikkortet og derved øger levetiden. Faktisk vil det yderligere også formindske selve støjen der kommer fra dette. På den måde er der altså en del fordele ved at kigge på afkølingen.

Din skærm

Vedrørende skærmen, som du har i dit set-up, så er der altså også nogle overvejelser, du skal gøre dig. Du skal blandt andet have styr på din skærms refresh rate og Hertz samt opløsning. Hvis du f.eks. har en høj opløsning og en høj refresh rate, så sætter dette en del krav til grafikkortet.

Husk dog, at du selvfølgelig ikke nødvendigvis behøver at gøre med så høje Hertz, som din skærm har mulighed for. Når dette er sagt, så skal du dog huske, at du herved ikke udnytter det fulde potentiale, som du formodentligt har betalt ekstra for at få.

For at sammenlignet, så vil en skærm med lavere opløsning og lavere Hertz kræve en del mindre fra grafikkortet, end hvis du benytter en skærm med høj opløsning og mange Hertz. Et eksempel på netop denne sammenligning kunne være en skræm med FULL HD og 60 Hertz, hvor en 4K skærm med 144 Hertz vil levere flere pixels i sekundet og derved kræve væsentlig mere af grafikkortet.

Derfor er det altså vigtigt at få din skærm og grafikkortet til at passe nogenlunde sammen, hvis du ønsker at udnytte det fulde potentiale i dit set-up. Et eksempel kunne være first person shooters, hvor du ønsker en høj refresh rate, da der typisk er hurtige bevægelser. Her vil de mange Hertz kræve et godt grafikkort.

Hvilke spil spiller du?

I forbindelse med valg af grafikkort, så er den type spil, du spiller også uhyre vigtigt, da det vil være spild at købe et dyrt grafikkort, som du i bund og grund ikke har behov for. Lad og tage nogle konkrete eksempler.

Spiller du f.eks. de mest kendte eSports titler som f.eks. CS:GO, Fortnite eller sågar League of Legends, så kræver disse altså ikke synderligt meget ydeevne grafikmæssigt. Hvis du er i den anden ende af spektret og spiller f.eks. Assassin’s Creed eller andre lign. titler, så vil det kræve noget mere af den grafiske ydeevne – især, hvis du ønsker de høje settings.

Hvis du er helt på bar bund, så kan du selvfølgelig kigge efter kravene for de forskellige titler, og så hvad de anbefaler af grafikkort for, at du får en god spiloplevelse.

Overclocking og clock-hastighed

Overclocking betyder egentligt, at din GPU laver flere beregninger hurtigere end, hvad der er specificeret. Dette giver dig en bedre grafik, end ventet. Du skal dog passe meget på med det, da det kommer med nogle ulemper. Det er blandt andet, at dine komponenter – i dette tilfælde GPU’en – bliver ustabil og overophedede, hvilket kan ødelægge selve grafikkortet.

Når du laver overclocking vil du typisk se mere stabile framerates og andre elementer af grafikkortet vil performance bedre end specificeret. Der er flere måder, hvorpå du kan gøre dette på. Du skal dog også i den forbindelse være opmærksom på selve garantien af dit grafikkort.

Vedrørende clock-hastigheden er der generelt ikke en særlig stor forskel på de grafikkort, som har en lav hastighed og dem som har en høj hastighed. Derfor vil du normalt heller ikke se en kæmpe ændring i din spiloplevelse eller performance.

RAM og hukommelse

RAM i grafikkort bruges, når der er nogle billeder i en høj opløsning, som skal lagres. Hvis du spiller med meget høje settings, som stiller højere krav til hukommelsen, så vil det typisk kræve flere RAM i grafikkortet. Hvis du omvendt ikke spiller med de højeste settings og en lav opløsning, så vil du ikke have brug for nær så mange RAM.

Typisk vil et grafikkort med 4 GB RAM være udemækret, men i flere tilfælde vil det også være en fordel, hvis du øgede dette til omkring 8 GM RAM. Dette er dog ikke et krav og du vil mange gange stadig have en god spiloplevelse med blot 4 GB RAM.

Brands: Nvidia vs AMD

Når der kommer til producenterne af grafikkort, så er der grundlæggende to dominerende virksomheder. Dette er:

 • Nvidia
 • AMD

Faktisk laver Intel også grafikkort, dog vil vi fokusere på de to ovenstående på denne side. Nvidia bliver typisk set som markedslederen i branchen, hvorimod AMD indtager udfordrer rollen. Lad os dog grave lidt dybere ned i de to virksomheder.

Nvidia grafikkort

Hvis du er på udkig efter et såkaldt “high-end” grafikkort, så vil Nvidia typisk være overlegen. Typisk vil Nvidia være bedre på elementer så som strømforbruget, selvom AMD er begyndt at indhente dem på netop dette område. Generelt er ydelsesniveau hos Nvidia også blot bedre, når vi er i de høje klasser

Forskellen på de to producenter ligger også i deres “sync”-teknologier, hvor Nvidia har deres såkaldte Nvidia G-Sync. Disse “sync”-teknologier har til formål at forhindre skærmsplitning ved at synkronisere refresh raten mellem video-kortet og dit display. Dog kommer det også an på din skærm, som skal understøtte denne teknologi.

AMD grafikkort

Kigger du i stedet på de mere “low-end” grafikkort, så vil AMD ofte være et godt valg. Når det kommer til de lidt billige grafikkort, så er konkurrencen mere ligeligt fordelt. Det skal dog også siges, at Nvidia også tilbyder nogle gode muligheder, når det kommer til de billigere versioner.

AMD har selvfølgelig også en “sync”-teknologi, hvilket hedder AMD FreeSync. Grundlæggende gør teknologien det samme som beskrevet ovenfor vedrørende skærmsplitning. Igen skal du være opmærksom på, om din skærm understøtter FreeSync-teknologien.

Bedste grafikkort til gaming

Det store spørgsmål er så, hvilket er det bedste grafikkort. Et godt gamer grafikkort kommer an på mange ting, hvorfor det er svært at bedømme, hvilket et der er det bedste. Derfor har vi her på siden samlet en udvalg af gode muligheder, som alle er gode kandidater til at være det bedste grafikkort.

Grunden til at det er svært at krone det bedste grafikkort, er blandt andet på grund af den store prisforskel, som findes på de forskellige muligheder. Derudover kommer det også meget an på den individuelle gamers behov. Hvilken skærm har du? Hvilke settings spiller du med? Hvilke typer spil spiller du?

Dette er blot nogle af de spørgsmål der skal besvares, før vi kan finde det bedste grafikkort til netop dine behov.

Billige grafikkort

Bør du kigge efter de billige grafikkort eller de lidt dyrere? Dette spørgsmål handler i høj grad om dine behov og dit eget budget. Typisk vil de billige grafikkort ligge på omkring 1.500 kr. og nedefter. Som regel vil de allerbilligste ligge på omkring 1.200 kr.

Selvom de typiske kort ligger på omkring dette niveau, så kan du godt være heldig at finde et godt og billig grafikkort til en endnu lavere pris. Som regel når du går ned i pris, så vil du typisk også gå på kompromis med specifikationerne. Dette er selvfølgelig helt fint som dig der blot ønsker billige grafikkort og ikke har de store krav til den grafiske ydeevne.

Du skal naturligvis også have in mente, at det som regel er bedre at købe en grafikkort, som kan tilbyde lidt for meget end lidt for lidt. På den måde er du nemlig sikker på, at dit behov bliver dækket, og så har du selvfølgelig mere ydelse til lidt længere hen i fremtiden.

Det handler dog samtidigt om at få mest “ydeevne for pengene” især hvis du er på et stramt budget, hvorfor et billig grafikkort også kan være en fordel for dig.

Grafikkort tilbud

Du finder ofte de såkaldte “grafikkort tilbud” på diverse webshops rundt omkring og sågar også i de fysiske butikker. Du skal dog huske på, at nogle er bedre end andre! Som regel kan du spare penge gennem de forskellige grafikkort tilbud, men nogle gange ser vi, at de ikke kan betale sig.

Der er flere virksomheder, som er komme i klemme gennem diverse tilbud. Faktisk er der helt specifikke regler for, hvordan virksomhederne skal behandle tilbuddene. Der har blandt andet været sager om, at tilbudsprisen har været højere end den almindelige pris på produktet.

Når du ser de forskellige grafikkort tilbud, så skal du altså være opmærksom. Tilbuddene kommer naturligvis på forskellige tidspunkter, men som regel er de største tilbud omkring Black Friday, Cyber Monday og sågar også den såkaldte “Singles Day”, som ikke mange danskere kender. Desuden er julesalget typisk også fyldt med diverse tilbud.

FAQ-sektion

🎮 Hvilke elementer skal jeg holde øje med ved GPU?

Der er flere forskellige elementer, som du skal holde øje med, når du skal finde en ny GPU / grafikkort. Nogle af de vigtigste elementer er blandt andet, hvilken type spil du spiller og på hvilken skærm. En skærm med høj refresh rate og stor opløsning vil typisk kræve mere af dit grafikkort. Det er derfor meget vigtigt at matche disse.

Nogle andre elementer som er vigtige i forhold til GPU’en er elementer såsom overclocking, afkøling og tilslutning. Alle disse forskellige features er noget, som vi går mere i dybden med her på siden.

🎮 Hvad koster et gamer grafikkort?

Prisintervallet for et grafikkort er utrolig stort, men du vil typisk se priser på omkring 1.200 kr. og helt op til over 12.000 kr.! Faktisk har vi set priser for en GPU på op over de 50.000 kr., hvilket selvfølgelig er helt vanvittigt. Det gængse interval er dog mellem de 1.200 kr. og 12.000, hvilke selvfølgelig er et stort spring.

Du kan selvfølgelig være heldig at finde nogle billige grafikkort, som koster under 1.200 kr. På den anden side kan du faktisk også finde nogle dyrere versioner der koster mere end de svimlende 50.000 kr. – tro det eller lad være.

🎮 Bør jeg vælge Nvidia eller AMD?

Valget mellem Nvidia og AMD kommer sig ikke så nøje, da begge producenter tilbyder ganske gode produkter. Når dette er sagt, så har Nvidia en lille fordel. Som tommelfingerregel vil vi dog anbefale, at du vælger Nvidia, hvis du er på udkig efter “high-end” grafikkort. Derimod vil AMD være en fordel, hvis du ser efter “low-end”.

De to producenter har hver deres “sync”-teknologi, hvorfor det også er værd at holde øje med, hvilken type din skærm understøtter. Hvis din skærm ikke understøtter nogle af mulighederne, så er det selvfølgelig lige meget, hvilken producent du vælger.

🎮 Hvad er det bedste grafikkort til gaming?

Det er meget svært at kåre det bedste grafikkort til gaming. Dette er grundet de forskellige behov, vi har som gamere. Nogle har behov for det ene, hvorimod andre har behov for noget andet. Dette er for eksempel tydeligt, når man ser på, hvilket niveau, vi hver især er på.

Endnu et element, som gør det svært at vælge det bedste grafikkort er præferencerne og sågar prisen. Da prisen er meget svingende, kommer det i høj grad an på, hvilket budget man har. Der findes nemlig noget i alle prisklasser. Vi har her på siden gjort os umage med at finde en række af de bedste muligheder, hvor der er noget til enhver smag og behov.

🎮 Hvorfor er et grafikkort vigtigt?

Et godt grafikkort er vigtigt, da det blandt andet er dette som i høj grad kan forbedre din spiloplevelse. Dette sker nemlig gennem en forbedret visuel præsentation af spillet, hvor du i sandhed kan se, hvor flot grafikken i sandhed kan være.

Som regel vil det være en stor fordel at have et godt grafikkort, hvis du spiller meget open world spil såsom Assassin’s Creed, Red Dead Redemption eller GTA. I denne slags spil, er der nemlig fokus på miljøet omkring dig – hvor der i høj grad er kælet for detaljerne.

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.