Hvad er hardware?

Kristian

For de flest er ordet hardware noget, som bliver brugt i forbindelse med elektronik og computere, men hvad er hardware egentligt? Netop dette skal vi se nærmere på her på siden. Dertil ser vi også på, hvordan software og hardware samarbejder.

Hardware er ofte brugt som en betegnelse for diverse elektronikprodukter, computer komponenter og ofte gaming udstyr. Faktisk er hardware den fysiske del af dit såkaldte device. Det vil sige, at det som dit device er bygget af. Du kan derfor have det i hånden!

Er du stadig ikke helt med? Så går vi mere i dybden herunder.

Hvad er hardware?

Grundlæggende er hardware det omvendte af en software. Det er altså noget fysisk, som du kan holde i dine hænder. Det er ikke blot færdige produkter, men også dele af et device. Hvis du f.eks. skiller din telefon eller computer ad, så er disse fyldt med hardware.

Nogle forskellige eksempler på hardware kunne være din gamer skærm, din smartphone og tablet, dit gamer tastatur eller sågar din harddisk!

Vi håber, at du nu er blevet lidt klogere på spørgsmålet “hvad er hardware”. Dog kan snakken om hardware og software godt blive lidt forvirrende, så lad os forklare forskellen.

Her er forskellen på hardware of software

For at besvare spørgsmålet om hvad er hardware, brugte vi begrebet software. Disse to er modsætninger, hvor sidstnævnte ikke er noget fysisk. Derimod er det programmer på din computer, smartphone eller lign., som udfører de kommandoer, som du ønsker at få udført.

En anden forskel er, at hardware komponenter har generelt flere forskellige funktioner. En computer kan blandt andet bruges til gaming, streaming af film, serier og til at lytte musik samt at skrive eller regne på.

I modsætning til dette, så vil en software være udviklet til at løse én specifik opgave eller opgaver der minder om hinanden. Dette kunne f.eks. være at afspille musik eller diverse regneprogrammer.

Du kan læse mere om forskellen på software og hardware ved at følge linket.

Hardware i forbindelse med gaming

Det er ikke blot skræm og tastatur, som er hardware i forbindelse med gaming. Der er en hel række forskellige ting såsom selve gamer PC‘en og i denne dit grafikkort. Vi kunne blive ved og ved, med at nævne forskellige hardware komponenter.

Det korte og det lange er blot, at for du overhovedet kan game, så har du brug for hardware. Det er dog ikke det eneste du behøver!

Faktisk spiller både hardware og software en rolle, når det kommer til gaming udstyr. Endvidere er der ofte udbygget ekstra software med diverse indstillinger til dit gaming udstyr (altså dit hardware). Synergien snakker vi mere om nedenfor.

Samarbejde mellem hardware og software

Når alt kommer til alt, så er både hardware og software gensidig afhængige af hinanden. Hvad vil det sige? Jo, hvis din software ikke kunne blive benyttet via hardware, så havde den slet ingen nytte. Omvendt, hvis du havde et stykke hardware uden software, så ville dette stykke hardware heller ikke være særlig brugbart.

Et eksempel kunne være, at du havde købt en masse gaming udstyr og skulle til at spille. Men hvis der ikke var nogle, som havde udviklet en software, så kunne du slet ikke spille spillet. Hvis du derimod havde et spil, men slet ikke noget udstyr i form af hardware, så havde du heller ikke mulighed for at spille spillet.

Det er derfor ikke et spørgsmål om valg, men mere synergien mellem disse. I sandhed, hvad er hardware uden software? Man kunne naturligvis også vende spørgsmålet rundt, men pointen er, at de i samarbejde skaber funktionalitet.

Kendetegn

Efter al denne information vender vi tilbage til det oprindelige spørgsmål, hvad er hardware. For at opsummere har vi nemlig samlet følgende kendetegn:

  • Det er fysiske dele – typisk af elektronikprodukter og computer udstyr
  • Hardware virker typisk under kontrol af en software
  • En hardware bliver som regel ikke påvirket af virus (det vil en software derimod)

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.

Skriv en kommentar