Bedste mekanisk tastatur

Kristian

reklamelinks
Når det kommer til keyboards, så foretrækker de fleste et mekanisk tastatur. Dette skyldes blandt andet muligheden for hurtigere reaktioner samt en bedre tasteoplevelse. Disse er blandt andet noget som er med til at forbedre dig spiloplevelse og performance!

Hvad er så forskellen på et almindeligt gamer tastatur og et mekanisk tastatur? Det er faktisk meget simpelt, det handler nemlig om selve tasterne som har et specielt design. Hvis du er på udkig efter det bedste mekanisk keyboard i 2024, så har vi samlet en række kandidater her på siden.

Har du brug for mere information om mekanisk tastatur? Så hjælper vi dig også. Vi har ud over en liste med de bedste mekanisk tastaturer også lavet en guide omkring disse og samlet al den nyttige information du behøver.


1. ZOWIE by BenQ CELERITAS II Keyboard

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

ZO100 5 pZO100 1 p 1ZO100 6 p

BenQ er kommet med deres bud på verdens bedste keyword. Denne model har de super gode switches fra Flaratech. Disse Switches er bygget op som mange andre mekaniske keyboards. De optiske switches bruger infrarødt lys, som hjælper dig med at undgå dobbelt- og fejltryk. Med dette mekaniske gamer tastatus bliver du med sikkerhed en hurtigere og mere præcis gamer.

Specifikationer
➡️ Tilslutning: USB + PS/2
➡️ Plug & Play – Ingen drivers er behøvet
➡️ Rød LED belysning med justerbar lysstyrke
➡️ 100% N-Key Rollover
➡️ Polling rate: 1000Hz
➡️ RTR (Real Time Response, 1x 2x 4x 8x) via PS/2 interface


2. Havit KB435L Mekanisk Gamer Tastatur TKL (Nordic)

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

HV022 1 p 1HV022 2 pHV022 5 p

Du finder ikke et bedre mekanisk gamer tastatur til denne pris! Det kan kun lade sig gøre fordi HAVIT har skåret alt overflødigt væk. Men de har dog ikke gået på kompromis. HAVIT KB435L har bibeholdt deres Anti-ghosting og RBG lys i tastaturet. Vil du have value for money? Så prøv dette mekaniske gamer tastatur.

Specifikationer
➡️ Antal taster: 87
➡️ Switch type: Mekanisk
➡️ Switch levetid: 60.000.000 tast
➡️ Anti-ghosting: Ja
➡️ Tilslutning: USB
➡️ Dimensioner: 35,2 x 12,4 x 3,6 cm
➡️ Kabellængde: 1,75m
➡️ Lys: Ja


3. Corsair K63 Compact Mekanisk Gamer Tastatur

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

CR057 1 pCR057 2 pCR057 3 p

Dette mekaniske gamer tastatur fra Corsair er et kompakt, moderne og super tastatur. Modellen er udstyret med de anerkendte Cherry MX Red Switches. Her får du et komplet, samt flot tastatur til en god pris.

Tastaturet er udstyret med anti-ghosting og full key rollover, så uanset hvor hurtig du taster vil Corsair K63 altid kunne følge med. Du kan også nemt styrer din musik, lydstyrke og meget mere med dens medieknapper.

Specifikationer
➡️ Key Switches: Cherry® MX Red
➡️ Backlighting: Rød LED
➡️ Report Rate – Up to 1ms
➡️ Matrix – 100% anti-ghosting with full key rollover
➡️ Tastatur størrelse – Kompakt
➡️ Media Keys: Dedicated (MUTE, VOL DOWN/UP, STOP, PREV, PLAY/PAUSE, NEXT)
➡️ CUE Software: Aktiveret
➡️ Kabel type: Gummi
➡️ WIN Lock: Ja
➡️ Tastatur Layout: Nordic Layout
➡️ Dimensioner: 365mm x 171mm x 41mm
➡️ Vægt: 1,12kg


4. SteelSeries Apex 7 TKL – Red Switch

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

SP299 1 pSP299 2 pSP299 3 p

Med SteelSeries Apex 7 får det et kommandocenter, hvor du kan kontrollere alle tastaturets funktioner, her under; lys, musik, ingame stats, Discord beskeder og mange andre ting. Apex 7 bruger Qx2 Red Switches med et aktiveringspunkt på hele 2mm. Det er klart de mest populære switches i gaming verdenen. Vil du have et godt og multifunktionelt mekanisk gamer tastatur? Så prøv SteelSeries Apex 7 nu!

Specifikationer
➡️ Switch: SteelSeries Rød QX2 Mekanisk RGB Switch
➡️ Aktiveringsafstand: 2mm
➡️ Aktiveringskraft: 45cN
➡️ Total travel distance: 4mm
➡️ Holdbarhed: 50 millioner tast
➡️ Materiale: Aircraft grade aluminiumslegering
➡️ Antal taster: 84
➡️ Anti-Ghosting: 100 pct.
➡️ Kompatibilitet: Windows 7 og Mac OS X 10.11 eller nyere
➡️ Dimensioner: 35,5 x 13,9 x 4,0 cm
➡️ Vægt: 771g
➡️ Lys: Individuelt oplyste taster
➡️ Layout: Nordisk / Dansk


5. ROCCAT Vulcan 80 Mekanisk Gamer Tastatur

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

RC107 1 pRC107 2 pRC107 3 p

ROCCAT har designet dette mekaniske tastatur, som er bygget op omkring en innovativ teknologi. Vulcan er det første tastatur fra ROCCAT, som bruger de udviklede Titan Switches som gør enhver gamer hurtig, præcis og lydløs. Derudover er tasterne støvafvisende så du altid holder det pænt og rent. Prøv dette nye og innovative tastatur med fede effekter!

Specifikationer
➡️ 1.8mm actuation point (taktilt, lydløst)
➡️ 3.6mm switch travel distance
➡️ 512kb integreret macro- & indstillingshukommelse
➡️ Alle taster er remappable
➡️ ROCCAT® Easy-Shift[+]™ technologi
➡️ 32-bit ARM Cortex-M0 baseret processor
➡️ 1000Hz polling rate
➡️ ROCCAT® Swarm software suite
➡️ Kabel længde: 1.8m
➡️ Tilslutning: USB
➡️ Per-key illumination i ROCCAT blå
➡️ Vægt: 970g
➡️ Dimensioner: 462x160x32mm
➡️ Kompatibilitet: Windows® 8, Windows® 7, Windows® 10


6. Havit KB370L RGB

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

HV007 1 pHV007 5 pHV007 4 p

Havit har designet dette mekaniske tastatur, som står til en super skarp pris. Det er spækket med fede ting, som normalt sidder på tastaturer i en anden prisklasse. De mekaniske switches giver hurtig og nøjagtig registrering af hvert tast. Du kan selv indstille din bagbelysning, som giver en super levende oplevelse når du gamer.

Specifikationer
➡️ Tilslutning: USB
➡️ Switch holdbarhed: 50.000.000 tast
➡️ Lys: RGB backlight
➡️ 100 pct. Anti-ghosting
➡️ Window lock key: Ja
➡️ Kabellængde: 1,65m
➡️ Vægt: 1450
➡️ Dimensioner: 48,2 x 21 x 3,6 cm


7. HyperX Alloy FPS

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

KI006 6 pKI006 7 pKI006 1 p 1

Her får du et seriøst mekanisk gamer tastatur fra HyperX Alloy. Du får et holdbart, sikkert og nøjagtigt tastatur. Designet er komplet med en stålramme og bundsolide taster med deres Cherry MX Switches, som giver en øjeblikkelig respons. Vil du have hurtig responstid og et tastatur til en god pris? Så prøv HyperX Alloy FPS nu!

Specifikationer
➡️ Type: Mekanisk
➡️ Switch: Cherry MX
➡️ Lys: Rød
➡️ Lys Effekter: 6 LED Modes og 5 lysstyrke niveauer
➡️ Tilslutning: USB
➡️ Polling Rate: 1000Hz
➡️ 100 % Anti-ghosting
➡️ Aftageligt kabel
➡️ Kabellængde: 1,8m
➡️ Mål: 441,65 x 129,38 x 35,59mm
➡️ Vægt: 1049g


8. ROCCAT Suora

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

RC080 1 pRC080 3 pRC080 4 p

Her kommer Suora med et elegant design som også er unikt. Ingen forstyrrende elementer, men blot et super mekanisk gamer tastatur, som med sit rå design giver dig hvad du har brug for – intet mindre. Fuld Anti-ghosting og 11 forskellige lyseffekter. Prøv det i dag – du får det til en skarp pris!

Specifikationer
➡️ Fuld Antighosting
➡️ Rammeløs konstruktionBlå lyseffekter: 11 forskellige niveauer
➡️ Makrotaster: 6
➡️ Holdbarhed: 50 millioner tastetryk
➡️ Signalfrekvens: 1000 Hz


9. Corsair Gaming K95 RGB Platinum – Cherry MX Speed

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

CR051 1 pCR051 2 pCR051 5 p

Endnu en gang er Corsair kommet med et super tastatur. Med deres K95 får du et fedt layout med Cherry® MX RBG Speed Switches, som giver dig en præcis og hurtig tasteevne. Derudover får du en kombination af MANGE lyseffekter, som du selv kan styrer. Bemærk venstre side af tastaturet er udstyret med 6 dedikeret knapper, som du selv kan indstille til præcis det du ønsker – fedt ikke?

Specifikationer
➡️ Type: Mekanisk
➡️ Layout: Nordisk
➡️ Switch Type: Cherry® MX RGB Speed
➡️ Lys: Ja – 16.8 Millioner Farver
➡️ 100% Anti-ghosting
➡️ Tilslutning: USB
➡️ 6 dedikeret medietaster
➡️ Aftagelig håndledsstøtte
➡️ Corsair Utility Enginge
➡️ Mål: 465 x 171 x 36mm
➡️ Vægt: 1324g


10. Havit KB496L Mekanisk Gamer Tastatur Hvid

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐

HV047 1 pHV047 2 pHV047 5 p

Super flot, enkelt og lækkert tastatur fra Havit – endnu en gang. Her får du masse features. Justerbart lys med anti ghosting på tasterne. Du kan både tilslutte med ledning og bluetooth.

Specifikationer
➡️ Baggrundsbelysning: RGB
➡️ Tilslutning: USB og Bluetooth
➡️ Mekaniske taster
➡️ Anti-ghosting: Ja
➡️ Aftageligt kabel: Ja


Guide til mekanisk tastatur

Vi håber, at vi har præsenteret dig for en række forskellige muligheder, som du finder interessante. Det kan dog stadig være svært at finde det helt rette. Derfor har vi samlet alle de nødvendige informationer om et mekanisk tastatur herunder.

Der er en del forskellige aspekter, som du skal have styr på, når du vælger mekanisk keyboard. Der findes blandt andet en række forskellige typer af switch, hvilket er noget af det mest væsentlige.

Hvad er et mekanisk tastatur?

Hvis du endnu ikke er helt skarpt på, hvad et mekanisk tastatur er, og ikke kender forskellen fra de “almindelige” tastaturer, så forklare vi det her.

Forskellen på et mekanisk tastatur og et membran tastatur findes i, hvordan selve tastaturet registrere og sender et signal videre. Et mekanisk keyboard benytter, som navnet indikerer, mekanik. Der er under hver tast, fremstillet en form for knap, som faktisk registrere diverse inputs individuelt. Derved er der ikke nogen elektriske membrankredsløb.

Der er en del forskellige fordele ved at benytte et mekanisk tastatur. En af de mest væsentlige er, at måden hvorpå det er bygget, tillader dig at taste hurtigere. Dette skyldes at selve tastet bliver registreret hurtigere. Dette kan både hjælpe dig, når du skriver – men endnu vigtigere også i diverse spilsituationer.

En anden fordel som mange ikke tænker over er selve rengøringen af et mekanisk keyboard. Dette er typisk nemmere, da du faktisk kan fjerne tasterne. På den måde er det faktisk en del lettere at vedligeholde. Alene det er med til at forlænge levetiden på dit tastatur. Dog er de mekaniske versioner typisk også mere holdbare.

Det er dog ikke alt sammen fordele, der findes nemlig nogle ulemper. Dette er ting såsom prisen, der typisk er højere. Derudover er det også støjniveauet på tastaturet, hvilket er meget højere sammenlignet med et membran tastatur. Derudover kræver det også en smule tilvænning, når du skifter fra et almindeligt tastatur.

Fordele og ulemper ved mekanisk keyboard

For at gøre det lidt mere overskueligt for dig, så har vi samlet fordelene og ulemperne nedenfor, så du hurtigt kan danne dig et overblik over netop disse.

FordeleUlemper
✅ God kvalitet med lang levetid❌ Dyrere valgmulighed
✅ Øget fart på reaktion❌ Lydniveauet er højt
✅ Forbedret tasteoplevelse❌ Behøves tilvænning

Typer af switches

Vi kommer her ind på de tre forskellige typer design af switches på mekanisk keyboards.

“Lineær”-switch

Tastaturer med den lineære-switch foretrækkes typisk af de gamere, som værdsætter de typer spil, hvor det bare ikke kan gå for hurtigt på tasterne. Det skyldes, at de lineære taster faktisk ikke har noget modstand i selve inputtet. Derfor kan det gå rigtig stærkt!

Endnu en feature ved den lineære-switch, er at denne hverken giver feedback på elementer såsom lyden eller bumpet, når du klikker på tasten. Ganske kort er denne type switch faktisk bygget til, at hele dit tastetryk mærkes både konsistent og i en glat bevægelse.

Det er ikke kun gamere, som er galde for denne type switch. Faktisk er diverse former for skribenter også galde for denne type, da du undgår den taktile tilbagemelding, som man kender fra membran tastaturer.

“Taktil”-switch

Næste type af switch vi ser på, er den såkaldte taktil-switch. Denne type switch er konstrueret så den faktisk giver et lille bump, når du kommer til midten af din tastebevægelse. Som regel er det ved aktiveringspunktet.

Denne type af switch giver altså det man kalder for en “taktile tilbagemelding”. Denne kan godt have en lyd, men den er lavere end klik-switchen. I forhold til denne lyd så kan et mekanisk tastatur med taktil-switch varierer i lyd eller støjniveau, når man sammenligner dem. Nogle er højere end andre, men er det er ikke den samme form for lyd som ved en klik-switch.

De fleste der benytter sig af taktil-switch, vil også påpege at det giver en rigtig god tastefølelse, som kan virke meget tilfredsstillende. Det er igen ikke kun gamere, som nyder denne type switch, da skribenter også tit benytter sig af denne type.

“Klik”-switch

Den sidste type af switch i et mekanisk keyboard er klik-switchen – også kaldet “clicky”-switch. Og som navnet indikerer, så giver denne type en højere klik-lyd, når du benytter tastaturet. Typisk er det også denne form for switch man forminder med et mekanisk tastatur.

Denne switch-type er tiltalende for de gamere, som godt kan lide at få en “tilbagemelding” eller feedback, når de trykker på tasterne. Dertil henvender den sig også til gameren, som ønsker at få en lyd efter de har trykket på tasten.

Der er dog også andre, som ikke kan udstå klik-switchen, da den kan have et ret højt lydniveau. Dette kender du sikkert, hvis du ikke er den, som benytter tastaturet, men i stedet lytter til det bliver brugt.

Programmerbare taster

Vi bliver hængende lidt ved tasterne endnu, da vi også lige skal runde et vigtigt element. Dette er nemlig muligheden for programmerbare taster – hvilket er taster, som du kan udføre bestemte “kommandoer”.

Nogle kalder også disse taster for macro-taster, hvilket kan være utrolig hjælpsomme, når du gamer. Du kan faktisk få dem til at udfører en række forskellige handlinger og sågar kombinationer

Det er dog ikke alle mekaniske keyboards der har samme mængde af programmerbare taster. Dette er dog heller ikke nødvendigt for alle gamere. Hvis du spiller meget role playing games eller massively multiplayer online (MMO), så vil flere programmerbare taster være en stor hjælp. På den anden side, vil disse ikke være livsnødvendige, hvis du bruger mere til på first person shooters.

Et godt eksempel kunne blandt andet være spil så som Fortnite, hvor du har behov for at holde styr på en masse forskellige taster samtidig med, at du skal holde hovedet koldt.

Ledning: Med vs uden

Når debatten går på, om man bør vælge et tastatur med eller uden ledning, så vil de fleste argumentere for ledning. Dette er også at foretrække ved et mekanisk keyboard.

Fordelen ved at vælge med ledning er, at du undgår risikoen for små forsinkelser, efter du har trykket på tasterne. Derved kan det hjælpe din performance. Yderligere skal du ikke tænke på om tastaturet nu har nok batteritid. Det kunne nemlig være katastrofalt, hvis det gik ud midtvejs i et godt game.

Der er dog også noget, som taler for at vælge et trådløst, hvilket hovedsagligt er det udseendemæssige.

Belysning på mekanisk tastatur

Ligesom med mange andre gaming tastaturer, så har du også muligheden for at finde et mekanisk tastatur, som har RGB-belysning.

Typisk vil belysning hovedsagligt tilvælges grundet udseendet, da det ser super lækkert ud. Dertil kan man tilpasse sit gaming set-up, ved at tilføje andre komponenter, som har belysning. Der er dog også nogle som mener, at det kan hjælpe på din performance, hvis du ofte spiller i mørket. Ved hjælp af belysningen, kan du nemlig bedre holde styr på, hvilke taster du rammer.

Størrelse

Størrelsen er faktisk også noget, som du skal holde øje med, når du leder efter et mekanisk gaming tastatur. Der findes nemlig nogle forskellige størrelser.

Når vi snakker om størrelsen på det mekaniske keyboard, så bør man i denne sammenhæng se på den type spil man spiller. Hvis du f.eks. spiller first person shooters såsom CS:GO, så vil du sagtens kunne nøjes med et lille tastatur. Her er det mere kompakt og der er ikke så mange programmerbare taster.

Hvis du på den anden sider spiller Fortine eller endda World of Warcraft, så bør du overveje om et større tastatur ikke er bedst for dig. Det skyldes at der her ofte vil være flere programmerbare taster, hvilket kan være en stor hjælp til spil, hvor du skal holde styr på en masse elementer.

Justerbarhed og støtte

For at du får den bedste komfort, når du gamer, så de mekaniske keyboards (og også andre tastaturer) typisk justeringsmuligheder. Det foregår generelt ved hjælp af en stand, hvor du kan justere på, hvor højt det skal stå. Faktisk også hældningen.

Det kan ikke blot optimere din komfort og støtte på håndledet, men dertil også hjælpe dig i selve spillet. Hvis du har justeret tastaturet, så det passer perfekt til dine behov, så vil du som regel også være mere effektiv og præcis, når det gælder om at ramme tasterne. Selvfølgelig spiller tilvænning også en rolle, når det gælder om, hvor hurtig du er.

Bedste mekanisk tastatur

Alle gamere er naturligvis ude efter det bedste mekanisk tastatur – hvilket selvfølgelig er helt forstående! Sagen er dog den, at det faktisk kan være meget individuelt.

Nogle gamere er vilde med RBG-belysning, hvorimod andre hellere vil være fri. Det samme gælder spørgsmålet om ledning, hvor nogle foretrækker med og andre uden. Det bedste mekaniske tastatur kommer også an på, hvilken type spil du spiller.

Benytter du meget de programmerbare taster til gaming, så vil den bedste mulighed nok være et tastatur, som kan tilbyde dette. Derfor bør du i sådanne situationer nok ikke vælge et lille tastatur med få af disse macro-taster.

Ud over at give dig en masse gode bud på de bedste mekaniske tastaturer, så har vi i vores guide også beskrevet, hvilke overvejelser du skal gøre dig. Vi anbefaler derfor, at du tager et kig!

Billig mekanisk tastatur

Når du er i færd med at købe gaming udstyr, så kan det hurtigt blive en dyr omgang. Du skal nemlig bruge mere en blot et tastatur. Derfor går folk ofte på jagt efter et billig mekanisk tastatur.

Der er nemlig muligt at finde et mekanisk keyboard, som ikke koster det hvide ud af øjnene. Du skal dog være klar over, at når du netop kigger på et billigt mekanisk tastatur, så vil disse typisk ikke have de samme features. De dyrere versioner vil typisk kunne tilbyde dig flere programmerbare taster eller have belysning med videre.

Når dette er sagt, så kan du dog sagtens finde et godt mekanisk gaming tastatur, som leve op til dine krav og behov samt derved give en kanon spiloplevelse. Hvis du derfor ser på et billigt mekanisk tastatur, vil vi minde dig om at se på de komponenter, som du vægter højest – derved kan du op- og nedprioritere.

FAQ-sektion

Hvad koster et mekanisk tastatur?

Priserne på de mekaniske tastaturer, ligger på omkring 400 kr. til 1.700 kr. Det varierer selvfølgelig alt efter, hvilke specifikationer og features du ønsker. Som regel vil dem med lys og mange programmerbare taster koste noget mere sammenlignet med de tastaturer uden.
Du kan dog godt være heldig at finde et billigt mekanisk tastatur, som koster mindre end 400 kr. og som passer til dine behov og ønsker. På den anden side så kan du selvfølgelig også finde nogle, som er væsentligt dyrere.

Bør jeg vælge et mekanisk tastatur eller membran?

De fleste gamere vil foretrække et mekanisk tastatur, dog kan du også vælge en med membran. Begge muligheder har fordele og ulemper. Et c har fordelen i, at du har mulighed for at reagere hurtigere. Det skyldes nemlig den måde som selve tastaturet virker på. Når du rammer tasterne, så vil de mekaniske versioner typisk registrere det hurtigere og derved sende informationen videre.
Dertil er der nogle andre fordele herunder selve kvaliteten og levetiden, som typisk er højere. Yderligere vil din tasteoplevelse ofte følelse bedre. Du skal dog ikke vælge et mekanisk keyboard, hvis du bliver generet af en høj tastelyd.

Hvilket er det bedste mekanisk tastatur?

Når gælder om at finde det bedste mekaniske tastatur til netop dine behov, har vi samlet en række gode muligheder her på siden. Det er dog svært at nævne det bedste af det bedste, da dette kan være meget individuelt fra person til person.
Det bedste mekaniske tastatur finder du ved at kende dine ønsker. Skal det være med lys, ledning og mange programmerbare taster? Hvilket budget har du – skal det være et billigt mekanisk tastatur? Disse spørgsmål kan hjælpe dig med at indskrænke mulighederne.

Skal du vælge trådløst gamer tastatur eller med kabel?

Vi vil anbefale, at du vælger et tastatur med ledning. Dette skyldes, at et mekanisk gaming tastatur med ledning, som regel ikke oplever delay. Dette kan dog være tilfældet, hvis du benytter dig af et tastatur uden ledning. Det kommer dog også an på dine præferencer, da et tastatur uden ledning kan have nogle udseendemæssige præferencer.

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.