For at gøre din spiloplevelse bedre bør du anskaffe dig et gaming headset. Et godt gamer headset vil faktisk også give dig en konkurrencemæssig fordel, når du spiller mod dine modstandere.
Det kan være en sand skattejagt at finde det rigtige gaming headset! Selvom man selvfølgelig kigger efter både komfort og lydkvalitet, så er der en masse andre features, som du også skal tage højde for, når du vælger headset.
I denne guide vil vi hjælpe dig med at finde den bedste gaming headset til dine behov. I den forbindelse har vi samlet 10 af de bedste gamer headset i 2023 – så følg med og få overblikket!
1. SteelSeries Arctis Pro gaming headset
Først på listen har vi SteelSeries Arctis Pro, hvilket er et enormt godt gamer headset! Med dette headset, så får du både aktiv støjreducering samt indbygget mikrofon. Foruden det tilbyder dette sæt dig også “DTS Headphone:X 2.0 surround sound”. Her får du altså mulighed for at høre præcis, hvor dine fjender lusker rundt, hvilket er en stor fordel for dig, som spiller CS:GO eller andre first person shooter spil.
Ikke nok med at du med 360 graders lyd kan lokalisere fjenden, så er lydkvaliteten også i top. Frekvensbredden er stor, nemlig fra 10 – 40.000 Hz., hvorved du har rig mulighed for at lade dig opsluge af spillet og fordybe dig.
Fokusere vi på pasformen og designet, så er dette også helt i top – faktisk vil du sjældent mærke meget, selvom du har spillet i flere timer. Dette skyldes et lavt tryk samt “AirWeave-stof”, som findes på selve ørepuderne. Ikke nok med at det unikke stof sørger for høj komfort, så sørger det også for, at hovedet både er afkølet og tørt.
Endnu en feature er on-ear-betjening, hvor du kan både justere på volumen, men også mute din mikrofon. SteelSeries Arctis Pro har også RGB lys, hvorved du kan personligøre dine høretelefoner efter dine behov og give looket en ekstra dimension.
Specifikationer
LED-bagbelysning
DTS H:X 2.0 surround sound
Frekvensbredde: 10 – 40.000 Hz
2. Logitech G432
Det næste gamer headset vi skal se på er Logitech G432, hvilet nogle vil mene er de bedste af de billige og at du i den grad får “value for money”. Det er dertil også kanon i forbindelse med gaming.
Med dette headset får du 7.1-surround sound, hvilket gør dig i stand til at høre dine omgivelser omkring dig. På den måde får du ikke nok med en god lyd, også en meget realistisk spiloplevelse. Dette er, som nævnt tidligere, en fordel for dig som er til first person shooter spil. Hvis du er til disse spil, så er det også en fordel med en mikrofon, som du også får med Logitech G432.
Ikke desto mindre får du også mulighed for at benytte DTS Headphone:X 2.0 surround sound, hvis du installere “Logitech G HUB”.
Vedrørende komforten er dette gamer headset også yderst behagligt! De store og lette ørepuder har et lavt tryk på ørene, hvilket gør du kan have dem på i lang tid ad gangen. Faktisk kan de også drejes op til 90 grader, hvorved du kan finde den helt rette position for dine øre.
Specifikationer
DTS H:X 2.0 surround sound
Headsetmikrofon
Frekvensbredde: 20 – 20.000 Hz
3. HyperX Cloud 2
Hvis vi øger prisen fra vores forrige headset, så kommer vil til HyperX Cloud 2, som er et rigtigt godt gamer headset, som faktisk ikke koster det hvide ud af øjnene.
Når det kommer til HyperX Cloud 2, så får du et solidt headset til gaming. Disse er udstyret med virtuel surround sound, så du kan være opmærksom på dine omgivelser. Yderligere, så tilbyder de også en høj lydkvalitet med en relativ stor frekvensbredde.
De giver dig en både rigtig god og detaljeret lyd – hvilket ikke kun er en fordel når du gamer, men de kan sagtens også bruges til musik og andet.
Når det gælder designet på headsettet, så er det robust bygget med en stålramme. Samtidig er de også udstyret med et par utrolig komfortable ørekapsler, som sidder behageligt på hovedet. Faktisk har de hukommelsesskum, hvor tætheden er høj. Dette giver en super komfort – især hvis du bruger dem længe.
Specifikationer
Virtuel 7.1 Surround Sound
Aftagelig mikrofon
Frekvensbredde: 15 – 25.000 Hz
4. Razer Kraken gamer headset
Dette headset er endnu et godt valg til dig som går op i gaming og eventuelt konkurrerer. Razer Kraken har en god lydkvalitet, med 50 mm neodym-drivere, som gør det nemmere for dig at blive opslugt af spillet. Netop det bliver også forstærket grundet at de også er støjisolerende.
Dertil har dette headset også en mikrofon, hvilket er en fordel for dig, som ønsker at spille med dine venner og kommunikere i forbindelse med spillet. Hvis du ikke ønsker mikrofonen, så kan denne også blot trækkes tilbage, så du blot har lydoplevelsen.
Hvad angår designet, så hjælper Razer Kraken dig bogstaveligt talt med at holde hovedet kold, når du spiller. Dette skyldes nemlig at der er afkølingsgel i selve ørepuderne. Det er klart en fordel, hvis du spiller længere tid ad gangen. Ikke desto mindre, så har headsettet også et meget komfortabelt pandebånd, som er velpostret. Det er igen med til at gøre komforten, så du kan spille i timevis.
Specifikationer
Frekvensbredde: 100 – 10.000 Hz
Puder af afkølingsgel
Støjisolerende
5. Havit GAMENOTE HV-H2002U
Det næste stop på listen er et Havit Gamenote HV-H2002U gamer headset, som faktisk har alt det nødvendige til, når du skal spille. Først og fremmest er lydkvaliteten god, med en relativ bred frekvensbredde, og dertil får du også virtuel surround sound.
Når der gælder komfort, så er dette gaming headset udstyret med “memory foam”, hvilket er er et blødt materiale, der – som navnet indikere – former sig efter dine øre. Det gør dem yderest behageligt, når du spiller.
Materialet på Havit Gamenote HV-H2002U ørepuderne er PU-læder, som faktisk også virker som en slags isolation for udekommende lyd. Derved har du rig mulighed for at fordybe dig og præstere dit bedste, når du gamer.
Specifikationer
Frekvensbredde: 20 – 20.000 Hz
Virtuel 7.1 Surround Sound
Headsetmikrofon
6. Corsair Gaming HS35
Hvis du tit er på farten, så vil et Corsair HS35 gaming headset være helt ideelt for dig, da du nemt og hurtigt kan tage det med dig på farten. Mikrofonen på headsettet er aftagelig, hvilket igen hjælper på at tage dem med rundt omkring. Det gør det også muligt at gå rundt med dem og bruge dem til andet end blot gaming.
Ikke nok med det så er det faktisk også et glimrende gaming headset, som ikke koster en bondegård. Der er stereolyd i headsettet med 50 mm driverenheder. Dertil er frekvensbredden også ganske god. Du vil altså få en kanon lydoplevelse med dette Corsair HS35 gamer headset.
Flytter vi vores fokus til selve designet og komforten, så er Corsair HS35 faktisk et meget robust og komfortabelt headset. Du får f.eks. også muligheden for mange forskellige farvevariationer. Hvad angår ørepuderne er disse både bløde, men også ret fast på øret. Bøjlen er også blød, som er komfortabelt for hovedet.
Specifikationer
Frekvensbredde: 20 – 20.000 Hz
Stereolyd
Aftagelig mikrofon
7. Corsair Gaming Virtuoso RGB SE
Endnu et gaming headset, som er i den høje prisklasse, er Corsair Virtuoso RGB headset – og det er der en grund til. Netop dette headset er måske det bedste på markedet med en utrolig høj lydkvalitet og en yderst komfortabel komfort.
Med en meget stor frekvensbredde fra 20 – 40.000 Hz, 50 mm drivers og 7.1 virtuel surround sound, vil du få en helt fantastik lydoplevelse med Corsair Virtuoso RGB headset, som er velegnet til gaming. Som vi har talt om tidligere, gør surround sound at du f.eks. i FPS-spil kan høre præcis, hvor fjenden er. Dertil er lydkvaliteten også i top, så hver et skridt går klart igennem.
Vedrørende komforten så er både ørepuderne og hovedremmen lavet af skum, som former sig efter netop dit hoved, som gør, at du får den optimale komfort. Dertil er headsettet relativt let, hvilet også gør det meget komfortabelt.
Headsettet har desuden en aftagelig mikrofon, hvilket gør, at du let kan transporterer dem rundt omkring. Endnu et element, som gør dem lette at tage med på farten er at ørekopperne kan rotere. Du kan altså let bruge dette headset til andet end gaming. Dette er dets minimalistiske design også med til at påvise – du kan dog personalisere det med RGB-belysning.
Specifikationer
Frekvensbredde: 20 – 40.000 Hz
Trådløse
7.1 virtuel surround sound
8. Cougar Gaming IMMERSA TI Gaming Headset
Ved dette headset går vi ned i pris, men ser stadig på et solidt headset.
Til en start vil vi se på designet, da dette er meget unikt, og da det faktisk adskiller sig fra de andre her på siden. Her hos Progamer er vi stor fan af designet, da det er unikt. I selve “support-framen” er ledningerne også, som går ned til ørekopperne. De holder dertil hoved-støtten, som både er blød og let. Dertil er den meget medgørlig i forhold til din hovedform.
Hvad angår ørekopperne, så er disse også meget bløde og passer over hele øret, hvilket gør dem meget komfortable. Dog kan de godt blive en smule varme, hvilket et en lille ulempe.
Selve lydkvaliteten i headsettet er god, da Cougar Gaming IMMERSA TI er udstyret med 40 mm drivers samt en relativt stor frekvensbredde. Desuden er det stereolyd, som sørger for en rigtig god lydoplevelse, når du spiller. Der er desuden også en indbygget mikrofon, hvilket du kan trække frem eller skubbe ind, alt efter om du vil bruge den eller ej.
Specifikationer
Frekvensbredde: 20 – 20.000 Hz
Stereolyd
Omni-direktional mikrofon
9. Kingston HyperX Cloud Stinger
Næste stop er HyperX Cloud Stinger, hvilket er et rigtigt godt valg af gamer headset! Lad os fortælle, hvorfor.
Starter vi med lyden, så har HyperX Cloud Stinger først og fremmest en relativ stor frekvensbredde smat 50 mm drivers, som er med til at give en helt vildt god lydkvalitet. Faktisk er de også noise-cancelling. Alt dette er uden, at headsettet koster spidsen at en jetjager.
I forbindelse med komfort, så kan headsettets ørekopper faktisk drejsen i en 90-graders vinkel, hvilket gør, at du kan finde den bedste pasform. Ikke desto mindre er dette headset også utrolig let, som igen hjælper på komforten og gør, at du kan spille i timevis. Dertil er ørekopperne udstyret med “memory foam”, som vi har været inde på tidligere – altså endnu en ting, som øger komfort.
Headsettet er selvfølgelig også udstyret med en mikrofon, hvis du skal kommunikere, imens du spiller med dine holdkammerater.
Specifikationer
Frekvensbredde: 18 – 23.000 Hz
Mikrofon er noise-cancelling
50 mm drivers
10. Havit H2016D Gaming Headset
Sidst, men ikke mindst har vi et billigt, men godt gamer headset. Dette er nemlig Havit H2016D.
Med headsettet Havit H2016D, får du faktisk et godt gaming headset, som dækker en bred del af lydspektrummet med sin relative store frekvensbredde samt 50 mm drivers. Derved får du altså en rigtig god lydoplevelse, som også bliver forstærket af, at ørekopperne lukker udefrakommende lyd ude.
Lad os kort blive ved ørekopperne, da disse er godt polstret og komfortable. Faktisk er hele headsettet lavet af letvægt materialer, hvilket gør det meget let og komfortabelt at have på, hvis du har lange spilsessioner.
Når det kommer til kommunikation, så er headsettet også udstyret med en mikrofon til kommunikation.
Specifikationer
Frekvensbrede: 20 – 20.000 Hz
Stereolyd
50 mm drivers
Gaming headset guide
Som vi tidligere har nævnt, så går en god gaming oplevelse og et godt gaming headset hånd i hånd.
Det er på ingen måde lige meget, hvilket headset du får valgt. Vi håber selvfølgelig, at vi har givet dig en masse gode muligheder og hjulpet dig til at komme nærmere en afklaring med ovenstående produkter. Hvis ikke, så fortæller vi meget mere om de forskellige aspekter, som du skal være opmærksom på i denne guide.
Som det første vil vi selvfølgelig definere, hvad et gamer headset er, hvorefter vi dykker ned i de forskellige elementer, som du skal holde øje med.
Hvad er et gaming headset?
Et gamer headset er ikke blot et almindeligt headset, som mange bruger i f.eks. arbejdsforbindelse. Derimod er et sådant headset designet til at forbedre lydkvaliteten samt spiloplevelsen, når man gamer.
Mange tror at et gaming headset blot er et headset med en indbygget mikrofon, men grundet den hurtig udviklende teknologi bør man definere et gaming headset på anden vis. Vi definerer i stedet et gaming headset som værende designet til at sidde komfortabelt på dit hoved i længere spil-sessioner.
Dertil tilbyder et gamer headset eminent lydkvalitet, hvor mange indeholder surround sound som en væsentlig egenskab.
Både komforten og lyden skiller sig altså ud fra det almindelige headset. Hvis du gamer meget, er der desuden en lang række fordele som netop indebære lydkvalitet, muligheden for at tale med holdkammerater og selve komforten. Lad os undersøge de forskellige elementer af et sådant headset lidt nærmere.
Selve lyden – herunder frekvensbredde
For rigtig mange gamere er lyden af spillet nærmest lige så vigtig som en god grafik. Det er der flere gode grunde til, da lyden blandt andet forbedrer spiloplevelsen som nævnt tidligere, men faktisk også er med til at give dig en konkurrencemæssig fordel overfor dine modstandere.
Der er blandt andet fordi, du har bedre mulighed for at høre dine modstanderes placeringer i for eksempel first person shooter spil.
Nu kommer vi til frekvensen, som bliver målt i Hz. Normalt siger man desto bredder frekvensinterval desto bedre. Dette skyldes at hvis man har et bredt frekvensinterval, så undgår man det, der bliver kaldt for “skarpe kanter” i selve lyden.
Et frekvensinterval, som man ofte ser i specifikationerne, er 10-20.000 Hz. Hvilket jo angiver det interval, hvor headsettet kan gengive lyd. Man siger desuden at vi mennesker kan høre fra 20-20.000 Hz.
Nok om frekvensbredde! Når det kommer til valget af headset, så er der grundlæggende to forskellige typer, nemlig stereo og surround sound.
Surround sound
Først og fremmest vil surround sound give dig en mere komplet og realistisk lydoplevelse, når du spiller med et gaming headset. Det er specielt til gavn, hvis du spiller first person shooter, som tidligere nævnt. Dette skyldes, som navnet antyder, at lyden i et headset med surround sound bliver positioneret alt efter, hvor lyden realistisk ville komme fra.
En ulempe ved surround sound headset er dog, at de som regel kræver flere drivers. På grund af flere drivers, så kan du muligvis godt opleve at lyden sommetider vil skratte. Desuden vil du også ofre en smule på lydkvaliteten, hvis du vælger surround sound.
Der findes imidlertid også nogle headset, som bruger det man kalder for virtuel surround sound. Det minder om surround sound, da denne type også formår at positionerer lyden – derfor kan du høre når en modstander kommer snigende. Faktisk kan du eksempelvis booste den bagerste højtaler, så du bedre kan høre lyden fra denne vinkel.
Taget det ovenstående i betragtning, så vil vi anbefale et surround sound headset, hvis du spiller meget first person shooter spil.
Stereo
Nok snak om surround sound, lad os taler noget mere om stereo headset. Generelt er lydkvaliteten i et stereo gaming headset bedre. Hvis du ikke bruger lyden i spillet til så meget og i stedet nyder at lytte til musik, så bør du nok i stedet vælge et stereo headset.
Faktisk er det også værd at nævne at flere stereo headset benytter sig af virtuel surround sound, hvorfor man faktisk ikke går så meget på kompromis, hvis man vælger et stereo headset. Dog er denne surround sound ikke helt lige så god, hvis man sammenligner det to.
Derfor vil vi anbefale et stereo headset til dig, som kun spiller engang i mellem eller nyder at lytte til musik, imens du spiller. Dette kunne også være noget fordi som spiller real time strategy spil.
Forskellen mellem trådløs og med ledning
Fra et valg til et andet – nu handler det nemlig om man bør vælge et trådløs gaming headset eller et med ledning. Spørgsmålet kommer tit til at dreje sig om, hvorvidt der er en stor forskel i lydkvaliteten og “reaktionstiden” på, hvor hurtige lyden kommer – altså om der er et delay eller ej.
Til en start er det vigtigt at slå fast, at lydkvaliteten afhænger af mange andre ting end blot om headsettet har ledning eller ej. Vi har været inde på det lidt tidligere vedrørende stereo vs surround sound. En anden ting er blandt andet bithastighed. Bithastigheden er en betegnelse for, hvor meget data, som bliver overført i sekundet.
Generelt vil en forbindelse via ledning typisk understøtte en højere bithastighed sammenlignet med den trådløse forbindelse. Sagen er dog den, at lydkvaliteten i den digitale lyd skal være utrolig høj, før du vil kunne høre forskel på, om du bruger et trådløst headset eller et med ledning.
Dette skyldes blandt andet at nutidens teknologi har en meget lav signal-komprimering, som egentligt kun vil blive bedre med tiden. Derfor burde det trådløse muligheder også kunne håndtere en ordentlig lydkvalitet, når du gamer.
En ulempe ved den trådløse model er dog, at man kan risikere at der kommer noget interferens, som vil forstyrre signalet. Dette kan f.eks. ske, hvis du gamer med en ven eller veninde og i benytter det samme signal.
Nu til noget helt andet vedrørende valget mellem trådløs eller ikke: Selve ledningen. Denne kan godt være irriterende og forstyrrende for bevægefriheden, når du spiller med et gamer headset som har ledning. Hvis du vælger uden ledning, skal du modsætningsvis så tænke på batteritiden på høretelefonerne.
Sidst er selvfølgelig selve prisen på headsettet, som også er vigtigt at have in mente. Typisk vil du se, at de trådløse valgmuligheder er dyrere end de muligheder med ledning. Det er dog op til dig, om du mener fordelene opvejer ulemperne ved de trådløse teknologier. Typisk vil gamere dog foretrække et headset med ledning. Bare rolig vi hjælper dig på vej og har gjort det overskueligt lidt længere nede i guiden.
Trådløs forbindelse: De forskellige typer
Inden vi kommer til fordelene kontra ulemperne, så skal vi lige have en enkelt ting på plads. Det er faktisk ikke så enkelt blot at vælge mellem trådløs eller ej, vi skal også lige omkring de forskellige trådløse muligheder.
Som nævnt vil de fleste gamere vælge en løsning med ledning. Dette kan dog være problematisk, hvis du f.eks. spiller på konsol og tilslutter det til TV’et. Her bliver fleksibilitet nemlig et problem!
Derfor har de trådløse muligheder også sin plads. Dog er det ikke alle trådløse gaming headset som er lavet ens. Du har grundlæggende to teknologier du skal tage stilling til: WiFi eller Bluetooth. Desuden vil vi også anbefale at se på en headset holder, så du har et passende sted at opbevare dine høretelefoner.
WiFi gaming headset
En fordel ved WiFi tilslutning er en bedre lydkvalitet, når man sammenligner med Bluetooth alternativet. Igen, når man sammenligner med Bluetooth, så er din rækkevidde for lyden typisk også længere. Dog er dette efterhånden ikke ret meget.
Nogle ulemper kunne være at man skal bruge et trådløst device for at forbinde sit headset. Desuden er der også begrænse kompatibilitet, hvis man benytter WiFi
Bluetooth gaming headset
En af fordelene ved et Bluetooth gaming headset er, at det er kompatibel med andre enheder der har Bluetooth, hvilket kan være en stor fordel. Desuden er endnu en fordel, at priserne generelt er overkommelige og ikke alt for høje.
På den anden side har Bluetooth teknologien også sine ulemper. Dette er blandt andet en lavere lydkvalitet og at selve rækkevidden ikke er så stor. Dog er dette ikke et stort problem længere, da Bluetooth-teknologien bliver bedre og bedre i forbindelse med rækkevidden.
Fordele og ulemper for headset med ledning
Vi har kogt alt den snak ned til nedenstående, som hurtigt og nemt viser dig fordelene og ulemperne ved gaming headset med ledning. Du kan altid vende tilbage for at få en uddybelse.
Fordele | Ulemper |
---|---|
✅ Høj lydkvalitet | ❌ Begrænset bevægelsesfrihed |
✅ Intet lyd-delay | ❌ Udseende grundet ledning |
✅ Altid et stabilt og sikkert signal | ❌ Forstyrrende ledning |
✅ Ingen opladning | |
✅ Egner sig til computer / PC | |
✅ USB eller jackstick anvendelse |
Fordele og ulemper for headset uden ledning
Lige som for headset med ledning har vi kogt snakken tidligere ned til blot fordelene og ulemperne ved gamer headset uden ledning. Igen er du kan altid velkommen til at læse det fra tidligere for at få en uddybelse.
Fordele | Ulemper |
---|---|
✅ Høj bevægelsesfrihed | ❌ Eventuelle signal forstyrrelser |
✅ Mere komfortable for nogle | ❌ Kræver opladning |
✅ Udseendemæssige præferencer | ❌ Højere pris |
✅ Slipper for ledning | ❌ En smule lavere lydkvalitet |
Høretelefoner vs headset
Vi har indtil videre snakket meget om headset, men ikke så meget om gamer høretelefoner. Det skal vi lave om på nu. Der er dog en grund til, at vi kun har snakket om headset og ikke gamer høretelefoner, hvilket skyldes, at høretelefoner generelt ikke anbefales for gaming – når man sammenligner med et headset.
Det er selvfølgelig muligt at anvende gamer høretelefoner, dog går man på kompromis med en række elementer. Det er for eksempel vedrørende lydkvaliteten og især positionering af lyden.
Der findes dog også fordele ved høretelefoner, hvilket blandt andet er den lavere pris. Derudover er høretelefoner også en fordel at have med på farten, da de som regel er nemmere at transportere i og med, at de ikke fylder så meget.
Typer af headset
Udover blot at vælge headset frem for høretelefoner, findes der sågar også forskellige typer af headset. Vi gennemgår dem her. Først har vi “on-ear”-modellen og som navnet indikere sidder de på selve øret, men dækker ikke helt. Den anden type er “over-ear”-modellen, hvilket de fleste gaming headset er, som dækker hele øret.
Over-ear-modellen er typisk mere komfortabel end on-ear-modellen. Dette skyldes at ens øre ofte befinder sig i en klemt position med on-ear-modellen. Dette kan dog være en fordel for dem som ikke spiller i så lang tid ad gangen. Men vi anbefaler dog over-ear-modellen, da denne giver både den bedste lyd og spiloplevelse, men samtidig også er mest komfortabel.
Gamer headset med åbne vs lukkede “kopper”
Når vi taler om kopper på gaming headset, så mener vi selvfølgelig ørekopperne på headsettet. Disse kan både være åbne og lukkede. Forskellen ligger altså i selve konstruktionen af ørekoppen omkring højttalerenheden.
Som navnet antyder vil lukket ørekopper omslutter disse selve højttalerenheden, hvorved der ikke slipper nogen lyd ud af selve headsettet. Omvendt er det med åbne ørekopper, som ikke omslutter højttalerenheden fuldstændig. Dette skyldes at der ofte sidder små huller bagpå, så andre i lokalet kan høre lyden fra headsettet en smule.
Skal du så vælge åbne eller lukkede? Det kommer helt an på dine præferencer. De lukkede ørekopper giver dig en mere indelukket og individuel spiloplevelse samt er gode, hvis du vil lukke eksterne lyde ude. Omvendt gælder for de headset med åbne ørekopper.
Funktioner og teknologier ved gaming headset
Som du ved har nærmest alle headset både en volumenkontrol samt mute-funktion. Det er dog forskelligt, hvordan disse er placeret. En af de mest praktiske ting, er når det både sidder på selve koppen, men også på ledningen. Dette skyldes, at vi selvfølgelig foretrækker at kunne finde knappen hurtigt.
Der findes naturligvis også en række andre funktioner såsom noise cancelling. Til jer som ikke kender dette, vil det sige at headsettet aktivt forsøger at eliminerer støjen fra dine omgivelser.
Et eksempel kunne være fra en støvsuger der kører eller, hvis man sidder i en bil. Andre funktioner kunne sågar være en equalizer eller belysning i headsettet, så det kunne matche dit set-up.
Alt dette er foruden at nævne selve mikrofonen, som de fleste headset også kommer med. Hovedsagligt er der to typer: uni-directional og omni-directional. “Uni” vil sige der kun kommer lyd i en retning, hvor “omni” betyder at lyden kan komme fra mange forskellige retninger.
Uni-versionen er en fordel i first person shooter spil, da denne version er bygget til kun at fokusere på din stemme. Derfor er det altså lettere at tale med andre. Du kan læse mere om forskellige aspekter af gaming mikrofon ved at følge linket – faktisk kan du få dem adskilt fra headsettet.
Din foretrukne spil-platform
Nu vender vi lidt tilbage til vores diskussion om, hvorvidt du skal vælge et gamer headset med eller uden ledning. For når du skal vælge, bliver du også nødt til at inddrage, hvilken platform du benytter mest. Vælger du f.eks. gamer headset til PC, PS4 eller Xbox?
Heldigvis er mange gamer headset meget fleksibel – især de trådløse. Derfor behøver du ikke begrænse dig på den måde. Faktisk producere de store brands det, som de kalder for “multi-platform gaming headset”. Og som navnet indikere kan disse bruges til flere forskellige spil-platforme.
Det bedste gaming headset
Sikke en masse information at tage stilling til, men spørgsmålet går stadig på: Hvad er det bedste gaming headset? Svaret på dette kommer an på dig som person samt, hvad du foretrækker dit headset skulle kunne.
Desuden skal du også tage højde for, hvad du ønsker at bruge headsettet til og din nuværende position. Det bedste gaming headset for en begynder til gaming, er naturligvis ikke det bedste gaming headset for en som har spillet i mange år og er på udkig efter den ultimative spiloplevelse.
Vi gør selvfølgelig vores bedste for at hjælpe dig på rette vej, og har derfor samlet alle disse informationer, så du er bedre rustet til at tage denne beslutning. Dertil har vi samlet et væld af stærke kandidater i denne guide.
Billig gamer headset – skal jeg være på vagt?
Billige gaming headset er ikke altid lig med bekymringer og dårlige oplevelser. Faktisk kan man finde et billig gamer headset og være meget tilfreds med, den spiloplevelse, lydkvalitet og komfort tilbyder. Det handler nemlig om behov og forventninger.
Husk dog, at det ofte vil være mere værd at investere i et lidt dyre alternativ, som sidder bedre og har en højere lydkvalitet end nogle af de billige gaming headset. Selv de garvede gamere vil mene, der kan være en stor forskel. Med dette siger vi samtidig, at der også er plads til de billige gaming headset.
FAQ-sektion
Hvad koster et gaming headset?
Vedrørende prisen på et headset, så kommer dette meget an på, hvilke features du ønsker. Typisk kan et headset koste mellem omkring de 150 kr. og op til på den anden side af 2.000 kr. for de helt dyre. Der er altså en bredt spænd og det er muligt at finde noget som matcher alles behov. Du kan dog også finde væsentlige dyre versioner eller endda også være heldig at finde et meget billigt gaming headset, som koster mindre end de 150 kr. Er du i tvivl om, hvilket du skal vælge – så læs med i guiden, hvor vi hjælper dig!
Skal jeg vælge trådløs eller ej?
Skal du vælge mellem, om du ønsker et headset med ledning eller ikke, så skal du tage højde for ting såsom batteritid, ledningens irritation, lydkvalitet, udseende, pris og så videre. Vi har gennemgået alle i denne gaming headset guide og kommer ind på konkrete fordele og ulemper for begge muligheder.
Hvad er det bedste gamer headset?
Når det kommer til det bedste gaming headset, så er det meget svært at svare på, hvad der er bedst. Dette skyldes, at det bedste valg svinger fra person til person, bland andet fordi de har forskellige øre og derved passer headsettet forskelligt.
Yderligere har vi alle forskellige præferencer såsom om headsettet skal være trådløst eller ikke. Det bedste gamer headset for alle er altså svært at finde.
Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber gaming headset?
Der er flere forskellige elementer, du skal holde øje med, når du køber gamer headset. Noget af det vigtigste er dog selve lyden og komforten af dit headset. Når dette er sagt, så er der også en masse andre features, såsom om det er surround sound eller stereo, om dit headset er trådløst eller ej og meget mere.
Bør jeg vælge et gamer høretelefoner eller headset?
Når du står overfor valget mellem gamer høretelefoner eller et headset, så skal du først og fremmest gøre følgende klart: Vil du bruge høretelefonerne eller headsettet til andet end gaming? Hvilke præferencer har du for udseende?
Hvis du vil bruge høretelefonerne eller headsettet til andet, kan det måske være en fordel at vælge høretelefoner, som er lettilgængelige på farten. Hvis du udseendemæssigt også foretrækker gaming høretelefoner, så er valget også klart. Derimod anbefaler vi dog et gaming headset, hvis du skal bruge det til gaming, streaming eller lign.