Razer mus: Er det pengene værd?

Kristian

reklamelinks
De fleste i gaming verdenen kender til brandet Razer – især for deres meget kendte Razer mus i forskellige modeller. Dog laver de selvfølgelig også en masse andet udstyr til gaming. Faktisk ses Razer tit som værende frontløber i selve industrien, da de yderligere også investerer og videreudvikler på diverse udstyr.

Foruden at være frontløber ses Razer typisk også som dem, der sætter standarden, når det kommer til høj kvalitet og udstyr, der hjælper din performance. På denne side kommer vi ind på Razers prisvindende Razer DeathAdder mus, men også de andre modeller, som virksomheden producere.

Vi kommer omkring alle 8 Razer gamer mus og besvare spørgsmålet: Er de pengene værd? Dette gøres ved at beskrive de forskellige modeller og selvfølgelig give dig prisen. Hvis du gerne vil vide mere om mus til gaming generelt, så anbefaler vi, at du læser vores gaming mus test.


1. Razer DeathAdder Elite

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 484 kr.

Razer DeathAdder Elite RZ160 2 p 1 RZ160 5 p 1

Fantastisk, enkel og legendarisk gamer mus fra Razer. Det er musen, som man ser igen og igen hos enhver gamer. Da den udkom i sin første udgave var den banebrydende og tog gamer verdenen med storm – den bliver aldrig “for gammel”. Razer DeathAdder Elite er en komplet gamer mus som er en favorit blandt professionelle udøvere på eliteplan.

→ SE PRODUKTET HER: 484 KR. ←


2. Razer Basilisk FPS Gaming Mus

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 377 kr.

RZ217 1 p RZ217 2 p RZ217 5 p

Denne model fra Razer er udstyret med en kraftig sensor, scroll-wheel og lynhurtig DPI-clutch. Sensoren kaldes Razer 5G og leverer over 16.000 DPI. Razer Basilisk er en komplet gamer mus, som ligger fantastisk i hånden. Prøv den – du vil ikke fortryde det!

→ SE PRODUKTET HER: 377 KR. ←


3. Razer Lancehead Trådløs Gamer Mus

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 1099 kr.

RZ230 1 p RZ230 2 p RZ230 3 p

Hurtig, præcis og 100% stabil Gamer Mus (Selvom den er trådløs). Razer Lancehead er også udstyret med den nyeste Razer 5G senzor teknologi, som giver musen en DPI op til 16.000. Det giver dig en super fart og præcision når du gamer.

→ SE PRODUKTET HER: 1099 KR. ←


4. Razer Naga Trinity MOBA/MMO Gaming Mus

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 720 kr.

RZ239 1 p RZ239 2 1 p RZ239 5 1 p

Razer Naga Trinity er den perfekte mus til dig, som spiller MMO/MOBA spil, hvor du har mulighed for at udnytte alle knapperne på siden af musen. Hele 12 kommando knapper – nu kan du blive en rigtig in-game commander!

→ SE PRODUKTET HER: 720 KR. ←


5. Razer Mamba Elite

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 604 kr.

Razer Mamba Elite Razer Mamba Elite 2 Razer Mamba Elite 3

Razer’s Mamba Elite er en ikonisk gamermus, og med op til 20 forskellige chromalys topper den for modellen med flest farvenuancer. Razer har udviklet musens optiske sensor med 16000 DPI, hvilket giver en præcision på 99.4%, der sørger for, at du kan sigte ordentligt selv under intens krydsild.

Ergonomien er på plads, så der er mindre stress på håndfladen og yderligere er der ni programmerbare knapper. Razer Mamba Elite er toppen af toppen og kan meget vel være blandt de bedste gamer mus på markedet. Den er også i den dyre ende af spektret, men du får altså rigtig meget for pengene.

→ SE PRODUKTET HER: 604 KR. ←


6. Razer Mamba Wireless

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 799 kr.

Razer Mamba Wireless Razer Mamba Wireless 2 Razer Mamba Wireless 3

Trådløse mus får typisk et dårligt ry for at være dårligt reagerende in-game, men dette er ikke tilfældet med Razer Mamba Wireless. Razer har udviklet teknologien Adaptive Frequency Technology (AFT), der giver en ligeså pålidelig forbindelse til computeren som en mus med tråd.

Dertil har den også 50 timers batteriliv, så selv hvis du gamer til de lyse morgener, er det ikke noget problem for musens levetid. Den har syv programmerbare knapper og selv for den værste button masher kan musen klikke op til 50 millioner gange før, at der sætter sig tydelige brugsspor.

→ SE PRODUKTET HER: 799 KR. ←


7. Razer Viper

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 528 kr.

Razer Viper Razer Viper 2 Razer Viper 3

Viper er en lidt mere subtil model i Razer’s serie af gamer mus. Musen er let som en fjer og vejer blot 69 gram. Musens design gør ikke så meget af sig, men det er stadig meget værd at give den lidt opmærksomhed. Razer Viper har ved hvert et klik en reaktionstid sammenlignet med lysets hastighed.

Razer har udviklet et infrarødt lys, der registrerer klik på musen med en responstid på 0.2 millisekunder. Tråden i Viper modellen er også blevet designet således, at der er minimal drag, når du rykker frem og tilbage med musen og giver yderligere blødere bevægelse i hånden.

→ SE PRODUKTET HER: 528 KR. ←


8. Razer Abyssus Essential

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 349 kr.

Razer Abyssus Essential Razer Abyssus Essential 2 Razer Abyssus Essential 3

Hvis du er på markedet for en mus, hvor design er ligeså vigtigt som teknik, så er Razer Abyssus en ideel gamermus. Den har en unik glødende farve på undersiden af musen, der lyser din musemåtte perfekt op. Desuden har den over 16.8 millioner forskellige farvemuligheder, så det er stor sandsynlighed for, at du finder din rette farve.

Den har også 220 IPS, så den er mere præcis end de fleste gamer mus, der er på markedet. Razer har også gået ergonomisk til værks, med komfort formet efter håndfladen og en letvægts mus, så du kan game ud i de lange nattetimer uden at mærke irritation.

→ SE PRODUKTET HER: 349 KR. ←


9. Razer Atheris

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 436 kr.

Razer Atheris Razer Atheris 2 Razer Atheris 3

En mus, som er optimeret for gaming såvel som arbejde; der er trådløs, men har op til 350 kontinuerende timers batteriliv. Razer Atheris er i blandt de bedste gamer mus og ligeledes arbejdsmus på markedet. Den er mindre end de fleste normale mus, men det gør den blot letter portabel, hvis du typisk har din computer med i tasken.

Razer’s Adaptive Frequency Technology med 2.4 GHz giver en flydende transmission fra mus til computer; om du sidder derhjemme eller på café. Til slut har den seks programmerbare knapper og en 7200 DPI optisk sensor, som er en af de højeste for en mobil mus.

→ SE PRODUKTET HER: 436 KR. ←


Razer mus test

For at besvare spørgsmålet om, hvorvidt en Razer mus er pengene værd, så bliver vi naturligvis nødt til at holde prisen op mod de forskellige specifikationer modellen har. Derfor har vi som nævnt samlet modellerne, og fortæller meget mere om den enkelte samt giver dig prisen.

Med dette får du derved et meget bedre grundlag for at vurdere, om du mener en Razer gaming mus er pengene værd. Her hos Progamer mener vi klart, at en mus fra Razer vil være dine hårdt tjente penge værd. Modellerne er typisk spækket med en masse nyttige funktioner til en rimelig pris. Lad os dykke ned i de forskellige typer af mus fra Razer.

Mere information om gamer mus Razer

Gennem ovenstående håber vi nu, at du er blevet mere afklaret, om du mener de forskellige modeller fra Razer er dine penge værd. Razer har i hvert fald en masse gode bud på en mus til dit gaming behov, hvad enten du er begynder eller på vej til at blive pro.

I de følgende afsnit vil vi faktisk grave dybere om Razer mus, hvor vi til en start vil se nærmere på selve virksomheden. Derefter vil vi fortælle om nogle elementer, som du yderligere skal være opmærksom på, når du vælger en mus til gaming. Hvis du gerne vil have disse elementer uddybet, så anbefaler vi du ser nærmere på vores side om gamer mus.

Om Razer

Du kender sikkert allerede til Razer i forvejen, men hvis ikke, så er det på tide. Virksomheden er nemlig et af de største brands, når det kommer til gaming. Deres logo er dertil meget genkendelig og repræsenteret ved et utal af mange forskellige eSport events.

Udover blot mus, som vi taler om her på siden, så producere Razer også et utal af andre produkter inden for gaming branchen. Disse er blandt andet tastatur, bærbare, headset og meget andet!

Virksomheden har efterhånden også en del år på bagen, da den blev etableret i 2005 af Min-Liang Tan og Robert Krakoff. Siden da har virksomheden haft meget vokseværk i takt med at gaming industrien også har vokset sig større. I dag har Razer 16 forskellige kontorer på verdensplan med hovedsæde i Singapore samt Irvine i Californien.

I forhold til gamer udstyret så har Razer vundet en masse priser – ikke blot inden for mus. Dog siden dette er vores fokus her på siden, så vil vi lige nævne, hvilke disse forskellige priser inkludere:

  • Best Wireless Gaming Mouse
  • Best Mouse for Gaming
  • Most Popular Mouse
  • Best Overall Mouse

Dertil har Razer mus også fået en del “awards” fra diverse store gaming magasinger verden over. Der er altså en masse gode grunde til at vælge en mus fra Razer, selvom virksomheden selvfølgelig er i hård konkurrence fra andre brands såsom ZOWIE, SteelSeries, Havit med flere.

Andre vigtige elementer

Når det kommer til at vælge en mus til gaming og ikke blot fra Razer, så er der en række forskellige elementer, som du skal holde øje med. Disse forskellige ting vil vi komme ind på kort, på denne side, men som nævnt tidligere går vi mere i dybden på vores side om gamer mus generelt.

Trådløs eller ej?

En af de første ting, som du skal kigge på, når du vælger mus er, hvorvidt denne skal være med eller uden ledning. Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge muligheder, men det kommer grundlæggende ned til, om du ønsker mere bevægefrihed.

Du skal vurdere om denne ekstra bevægefrihed opvejer en tungere mus, som kan have en smule delay. Du kan dog være tryg ved at købe en trådløs Razer gamer mus, da virksomheden tidligere har været kåret, som dem der havde den trådløse mulighed.

En god trådløs version kunne f.eks. være Razer Lancehead, som bruges blandt en del forskellige eSport-atleter. Razer Lancehead er en af de trådløse versioner, som har den nyeste og bedste teknologi inden for trådløse mus. Du får både en kanon tracking samt muligheden for en hurtig og præcis reaktion.

Spiltype

Din favorit type af spil vil også påvirke dit valg af mus, da der er nogle som fungere bedre til udvalgte spil end andre. Det har blandt andet noget at gøre med, hvor mange knapper musen har.

Hvis du spiller first person shooter, herunder CS:GO, hvor du ønsker en hurtig reaktionstid, men ikke har behov for mange knapper, så vil en let mus være noget for dig. Dette kunne blandt andet være Razer Abyssus, som er utrolig let. En anden god mulighed til disse type spil, kunne være Razer Basilisk. Den har nemlig en form for “trigger”, så du DPI f.eks. når du benytter en sniper. På den måde kan den hjælpe til at ramme plet hver gang.

Hopper vi videre til typer såsom MMO og RPG, så må musen typisk godt være en smule tungere og med flere knapper. I den forbindelse vil Razer Naga Trinity være en kanon mulighed med dens mange knapper – faktisk er den lavet netop til MOBA/MMO.

Hvis du er en såkaldt “all-around” spiller, så vil du aldrig gå galt i byen med en Deathadder, som ligger kanon i hånden, har en del knapper til dine MOBA/MMO-spil samt en relativ lav vægt til dine FPS-spil.

DPI – følsomhed på din Razer gaming mus

Angående DPI – altså dots per inch / pixel per tomme – så vil en Razer mus kunne tilbyde dig lidt forskellige muligheder. Grundlæggende handler det om følsomheden på selve musen: Desto højere DPI, desto mere følsom er musen og bevæger sig længere over skærmen med små bevægelser.

Razer producere deres mus, så du faktisk selv kan indstille din ønskede DPI, hvilket klart er en fordel. Derved kan du nemlig skifte alt efter, hvilket spil du spiller.

Dit greb

Der findes hovedsageligt to forskellige typer greb, når du gamer: Palm grip og Claw grip. Dog er der nogle, som mener at en variation af Claw grip, nemlig det såkaldte “Fingertip greb” er endnu en type. Dit foretrukne greb, kan som regel være en fordel at have in mente, når du skal vælge en mus.

Der er flere forskellige Razer mus, som er designet til at fungere godt med de fleste greb. Disse er bl.a. DeathAdder og Lancehead. Dertil er der nogle mus, som er at foretrække over end andre, når det kommer til greb.

Razer Abyssus fungere f.eks. godt for dig, hvis du holder med Claw grip og meget med fingrespidserne. Dette skyldes naturligvis, at musen er meget let. Hvis du derimod benytter Palm grip, så vil det måske være bedre med Naga Trinity, da du lettere kan hvile hele hånden på musen og da denne er lidt tungere.

Grebet er dog ikke det første, du skal se på, hvilket nok nærmere er din spiltype og om den er trådløs eller ej.

FAQ-sektion

🎮 Er en Razer gaming mus pengene værd?

Sammenligner du en Razer gaming mus med andre typer af mus i markedet, så vil du hurtigt finde ud af, at du får en masse nyttige funktioner i en mus af høj kvalitet. Derfor vil du oftest komme til konklusionen, at de er pengene værd.

Der findes selvfølgelig typer af muse fra Razer, hvor mange af dem har et forskelligt prisskilt. Dertil har de naturligvis forskellige funktioner og udseende. Når den enkelte holder pris og funktioner op mod hinanden, vil det derfor være forskelligt om den enkelte mener at musen er prisen værd. Dette skyldes at vi alle er forskellige og har forskellige præferencer.

🎮 Hvad koster en Gamer mus fra Razer?

Prislejet for en gaming mus fra Razer ligger typisk mellem 350 kr. og op til 1.100 kr. alt efter, hvilken model du ønsker. De forskellige modeller har forskellige specifikationer og funktioner, hvorfor prisen variere. Typisk vil de dyre modeller også have flere funktioner eller bedre “specs”.

Du kan dog godt finde en billig Razer mus, hvis du f.eks. vælger at kigge efter en brugt version. For de helt nye, vil prisen dog normalt ligge i dette interval alt efter modellen.

🎮 Hvilken er den bedste Razer mus?

Den bedste Razer gamer mus for dig kommer meget an på dit behov – og mindst lige så meget dit budget. Ønsker du med eller uden ledning? Vil du have den højeste DPI? Hvor mange knapper ønsker du? Skal musen have lys eller ej?

Disse spørgsmål er noget, som du skal have styr på ved valget af mus. Der er selvfølgelig en række yderligere spørgsmål, som du bør stille, men ovenstående vil give dig en god start. Dernæst kan du finde de muligheder du har inden for dit budget.

🎮 Hvilke modeller findes af Razer gaming mus?

Der findes en del forskellige modeller – faktisk findes der 8 i skrivende stund. Disse er følgende: DeathAdder Elite, Abyssus Essential, Basilisk, Lancehead, Mamba Elite, Mamba Wireless, Naga Trinity og Viper. Blandt disse modeller er Deathadder KLART den mest kendte.

Du kan finde dem her på siden, hvor du finder en masse information om de forskellige modeller. Dertil giver vi selvfølgelig priserne, så du kan vurdere om Razer gaming mus er pengene værd.

Kategorier Mus

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.