Bedste gamer musemåtte

Kristian

reklamelinks
At finde den rette gamer musemåtte, kan være en besværlig affære. Selv de små og simple elementer af dit gaming set-up kan have stor betydning – og det er ingen undtagelse for en gaming musemåtte. 

Ikke nok med at beskytte både din gamer mus og dit bord, så hjælper en god musemåtte også på din performance, når du gamer. Det kan dog være svært at vælge den rette, da man både skal tage højde for materiale, størrelse, skridsikkerheden, udseendet og meget andet.

Derfor har vi i denne guide samlet de bedste gamer musemåtter i 2022! Der er noget i alle prisklasser og tager dig selvfølgelig i hånden og guider dig til den bedste gaming musemåtte for dit behov.

1. Razer Firefly Hard gamer musemåtte

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 428 kr.

Razer Firefly Hard Razer Firefly Hard 2 Razer Firefly Hard 3

Den første gamer musemåtte vi har på listen er Razer Firefly Hard, hvilket er en rigtig god mulighed for dig, som ønsker en hård overflade. Denne musemåtte har faktisk vundet en række priser samt blevet tildelt flotte topkarakterer i flere forskellige test og anmeldelser.

Selve musemåtten er 35,5 cm lang og 25,5 cm bred, hvilket giver en del plads at føre musen rundt på. Dertil er den meget tynd, nemlig kun 0,4 cm. Vægtmæssigt lander den på 380 gram. Når det gælder overfladen, så består denne af hård mikrotekstur af plast, hvilket vil give en meget høj nøjagtighed og en hel del kontrol. På denne overflade vil din mus kunne køre rundt helt uden besvær! Yderligere finder du også bunden meget skridsikker.

Vi må naturligvis ikke glemme RGB-belysningen, hvilket er en kanon feature for denne musemåtte, som i den grad gør en del for designet. Her har du mulighed for at foretage et hav af forskellige justeringer, så du kan tilpasse musemåttet præcis efter dit gamer set-up.

Af disse grunde vil vi klart anbefale Razer Firefly Hard. Den er nemlig både optimal, omend du har en laser eller optisk mus. Dertil fungere den på alle følsomheds-indstillinger.

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 35,5 cm x 25,5 cm
➡️ Vægt: 380 g
➡️ Egenskaber: RGB-belysning

→ SE PRODUKTET HER: 428 KR. ←


2. Corsair MM800 RGB Polaris

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 549 kr.

Corsair MM800 RGB Polaris Corsair MM800 RGB Polaris 2 Corsair MM800 RGB Polaris 3

Det næste stop på listen bliver hos endnu et kendt brand for mange gamere – nemlig Corsair. Gaming musemåtten, vi skal se på nu, er Corsair MM800 RGB Polaris.

Denne musemåtte er i modsætning til vores forrige en blød musemåtte. Vidste du desuden, at Corsair MM800 RGB Polaris faktisk har været kåret som bland de bedste gamer musemåtter med lys? Og det er der rigtig god grund til! Musemåtten er nemlig udstyret med kanon RBG-belysning, hvor du har et væld af muligheder og personliggørelse. Derved kan du få den præcis, som du ønsker det.

Foruden belysningen så er dette også blandt de bedste gaming musemåtter af andre grunde. Den er 35 cm lang, 26 cm bred og kun 0,5 cm tyk. Dertil vejer den lidt mere, nemlig 950 gram. Når det kommer til overfladen, så er denne lavet af stof, som tidligere nævnt. Det er endvidere en meget unik overflade – faktisk er det en lav-friktions overflade. Derved kan du både opnå utrolig høj hastighed, kontrol og sågar også en præcis tracking.

Vender vi musemåtten om og ser på bunden, så vil du også finde ud af, at den faktisk er meget skridsikker. Den er nemlig udstyret med en “non-slip” gummibund, hvilket er en stor fordel for dig, når du gamer.

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 35 cm x 26 cm
➡️ Vægt: 950 g
➡️ Egenskaber: RGB-belysning

→ SE PRODUKTET HER: 549 KR. ←


3. Razer Goliathus Chroma

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 301 kr.

Razer Goliathus Chroma Razer Goliathus Chroma 2 Razer Goliathus Chroma 3

Vi har allerede nu endnu en Razer musemåtte på listen over nogle af de bedste gamer musemåtter. Turen er nemlig kommet til Razer Goliathus Chroma, hvilket er endnu en stærk kandidat.

Lad os hoppe direkte til dimensionerne. Musemåtten er 35,5 cm lang og 25,5 cm bred. Desuden er den 0,3 cm tyk og vejer 230 gram. Det vil altså sige, at der er ganske fin plads at føre musen rundt på. Hvad angår overfladen så er denne stof – faktisk er den vævet i Razers specielle mikrotekstur, hvilket er meget høj kvalitet. Derfor vil du med denne musemåtte få en rigtig god kontrol og kanon tracking. Yderligere vil du opleve, at det også tillader dig en høj hastighed.

Kombinationen af stof og RGB-belysning er heller ikke noget vi ser alle steder, hvilket også gør at denne gamer musemåtte skiller sig ud fra mængden. Derfor er det heller ikke svært at forstå, hvorfor netop denne musemåtte er blandt de mest solgte fra Razer. Med sin RGB-belysning er det muligt at tilpasse farverne til dit set-up – du kan nemlig vælge mellem 16,8 millioner farver!

Inden vi går videre til den næste musemåtte, så skal vi selvfølgelig også se på bunden. Denne er nemlig lavet af gummi og designet til anti-slip, hvilket nærmest er et must. Alt i alt er Razer Goliathus Chroma et rigtigt godt valg, og klart blandt de bedste musemåtter derude.

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 35,5 cm x 25,5 cm
➡️ Vægt: 230 g
➡️ Egenskaber: RGB-belysning

→ SE PRODUKTET HER: 301 KR. ←


4. SteelSeries QcK Prism XL gaming musemåtte

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 490 kr.

SteelSeries QcK Prism XL gaming musemåtte SteelSeries QcK Prism XL gaming musemåtte 2 SteelSeries QcK Prism XL gaming musemåtte 3

Turen er nu kommet til en musemåtte fra SteelSeries – nemlig deres SteelSeries QcK Prism XL. Dette er en musemåtte, som er større end dem vi har haft på listen indtil videre. Dimensionerne er som følger: Hele 90 cm lang og 30 cm bred. Yderligere er den kun 0,4 cm tyk samt vejer 602 gram. Du får altså en gaming musemåtte, som fylder en del, men samtidig giver dig nok plads til diverse spil, som du spiller. Yderligere er der også flere, som har en præference for disse store musemåtter, og gør dem til en del af deres set-up style.

Overfladen er stof – for at være mere konkret, så er der tale om QcK mikrovæv. Det giver dig en rigtig god kontrol samt præcision for musen. Dertil vil du også opleve at hastigheden bliver optimeret, hvorfor den også er optimal for gaming. Du har både mulighed for at benytte denne musemåtte med en laser eller optisk mus.

Ser vi på bunden, så er dette endnu en “non-slip” gummibund, så musemåtten bliver der, hvor den skal under spilet. Den store musemåtte er yderligere meget holdbar, og den kan klart anbefales!

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 90 cm x 30 cm
➡️ Vægt: 602 g
➡️ Egenskaber: RGB-belysning

→ SE PRODUKTET HER: 490 KR. ←


5. Havit Hydra 838

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 89 kr.

Havit Hydra 838

Har du ikke har behov for RGB-belysning og at din musemåtte skal være fra de største gaming brands? Så kan du sagtens finde en billig gamer musemåtte, som er et godt alternativ. Det er Havit Hydra 838 blandt andet en godt eksempel på! Denne koster nemlig kun 89 kr.!

Denne musemåtte er dog også lidt mindre end de tidligere. Den er nemlig 25 cm bred, 21 cm dyb og 0,2 cm tyk. Du får dog stadig en musemåtte i høj kvalitet – især sammenlignet med prisen. Overfladen er nemlig stadig glat og god til dig, som spiller med en høj sensitivitet på din mus. Dette gør nemlig også, at du ikke vil være ked af at miste den ekstra plads. Faktisk er den god til dig, som i forvejen ikke har særlig meget plads på skrivebordet.

Hvad angår bunden, så består denne af gummi, hvilket gør musemåtten skridsikker. Dette er altså en gaming musemåtte af relativ høj kvalitet, men til en væsentlig lavere pris, hvorfor denne på listen over de bedste gamer musemåtter.

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 25 cm x 21 cm
➡️ Egenskaber: Skridsikker bund

→ SE PRODUKTET HER: 89 KR. ←


6. ROCCAT Taito control gamer musemåtte

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 153 kr.

ROCCAT Taito control gamer musemåtte ROCCAT Taito control gamer musemåtte 2 ROCCAT Taito control gamer musemåtte 3

Næste stop på listen er ved ROCCAT Taito control, hvilket er endnu et godt bud på en god gamer musemåtte. Dette er faktisk en af ROCCATs bedst sælgende, som yderligere bliver anbefalet af større gaming magasiner.

Vi har her en stof-musemåtte, men ikke hvilken som helst stof-musemåtte. ROCCAT Taito control har en speciel overfladecoating, som består af mikrokrystaller. Kombineret med musemåttens neoprenbagside giver denne dig og din mus et helt perfekt og stabilt glideforhold. Du vil nemlig få en virkelig god kontrol gennem denne musemåtte.

Den har dertil også en ganske god størrelse, nemlig 40 cm lang og 32 cm bred. Hvad angår tykkelse, så er denne 0,35 cm og hele musemåtten vejer 500 gram. Der er altså ganske gode bevægemuligheder.

Du vil med denne musemåtte også gå glip af RGB-belysning, dog får du stadig et lækkert design. Her er der også den blå kant, som skaber kontrast og kan fungere godt ind i et gamer set-up.

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 40 cm x 32 cm
➡️ Vægt: 500 g
➡️ Egenskaber: Skridsikker bund

→ SE PRODUKTET HER: 153 KR. ←


7. Sandberg Gamer Mousepad XL

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 199 kr.

Sandberg Gamer Mousepad XL Sandberg Gamer Mousepad XL 2

Turen er nu kommet til Sandberg Gamer Mousepad XL, hvilket også er et godt bud på en gamer musemåtte i den relativ lave ende af prisskalaen. Med denne musemåtte, vil du få et ganske glimrende museunderlag. Dette vil sørger for, at du har en store overflade, hvilket vil sikre en høj præcision når du spiller.

Musemåtten er nemlig 45 cm lang, 40 cm bred og lavet af stof og gummiskum. Dette gør den også super nem at tage med rundt omkring, hvis du f.eks. går meget til lan-party eller lign. Når det gælder underlaget, så har Sandberg Gamer Mousepad XL også en skridsikker underside. Dette gør at musemåtten er fast, som er en kæmpe fordel og et must – dette gælder også ved hurtige musebevægelser.

Designet er meget minimalistisk og neutralt, hvilket gør, at denne musemåtte passer ind i de flestes gaming set-up. Du går desværre ikke mulighed for RGB-belysning, men denne musemåtte er stadig et godt valg.

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 45 cm x 40 cm
➡️ Egenskaber: Skridsikker bund

→ SE PRODUKTET HER: 199 KR. ←


8. SteelSeries QcK XXL musemåtte til gaming

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 289 kr.

SteelSeries QcK XXL musemåtte til gaming SteelSeries QcK XXL musemåtte til gaming 2 SteelSeries QcK XXL musemåtte til gaming 3

Nu skal vi tilbage til et brand, som allerede har været nævnt på listen, nemlig SteelSeries. De har nemlig endnu et godt bud på en af de bedste musemåtter, hvor der denne gang er tale om SteelSeries QcK XXL.

Dette er endnu en stor musemåtte, som er 90 cm lang og 40 cm bred. Den er dog stadig ret tynd, nemlig kun 0,4 cm og vejer 914 gram. Der er dermed en masse plads, hvilket mange gamere sætter pris på. Du skal dog også have plads i dit set-up til denne musemåtte.

Hvad angår overfladebetrækket, så er dette af stof og høj kvalitet. Dette sørge for, at du får en kontrolleret, stabil og hurtig bevægelse, når du spiller. Vender vi SteelSeries QcK XXL om, så vil vi se, at den har en non-slip gummibund, så du ikke skal bekymre dig om, at musemåtten flytter sig selv under hurtige bevægelser.

Når det gælder design, så er dette meget diskret, som gør, at du kan benytte den i de fleste set-ups.

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 90 cm x 40 cm
➡️ Vægt: 914 g
➡️ Egenskaber: Non-slip

→ SE PRODUKTET HER: 289 KR. ←


9. Havit Hydra Large

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 59 kr.

Havit Hydra Large Havit Hydra Large 2 Havit Hydra Large 3

Den næstsidste på listen er endnu en, som har en utrolig lav pris. Denne gang er den billige musemåtte i fokus en Havit Hydra Large – og som navnet indikere, så er dette også en stor musemåtte.

Dimensionerne siger 60 cm lang og 30 cm bred, hvorved den altså er lidt mindre end vi tidligere har set. Prisen er dog også en del lavere, men kvaliteten er stadig høj. Med denne får du en musemåtte af stof, som kan tilbyde god tracking, høj præcision og en masse bevægefrihed fra dens størrelse.

Havit Hydra Large vil fungere rigtigt godt til den minimalistiske gamer, da designet er super neutralt. Overfladen er desuden lavet i vandresistent neopren, hvilket vil sige, at hvis du spilder drikkevarer eller lign. så kan dette nemt tørres væk. Sidst er der selvfølgelig også underfladen, som er belagt med gummi – den rykker sig altså ikke, når du gamer.

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 60 cm x 30 cm
➡️ Egenskaber: Skridsikker

→ SE PRODUKTET HER: 59 KR. ←


10. SPEEDLINK FIERIS

Bedømmelse: ⭐⭐⭐⭐⭐ – Set her til 279 kr.

SPEEDLINK FIERIS SPEEDLINK FIERIS 2

Og nu til den sidste gamer musemåtte på vores liste. Vi skal nemlig forbi Speedlink Fieris, hvilket også er et godt bud.

Denne musemåtte har en tekstiloverflade for minimal friktion, som faktisk er designet for at opnår en utrolig høj nøjagtighed. Dertil er den optimeret til at kunne håndtere enhver indstilling og sensoropløsning, hvilket er gode nyheder for os gamere. Selvom musemåtten har tekstiloverflade, så er den relativ hård.

Lad os se på dimensionerne: Denne musemåtte er 35,5 cm lang, 25,5 cm dyb og 0,4 cm høj. Der er altså forholdsvist meget plads at gøre godt med, når man sammenligner med andre musemåtter, som ikke er de forskellige XL-versioner. Speedlink Fieris tilbyder naturligvis også skridsikre støtte, så du ikke skal bekymre dig om dette, når du gamer.

Når det kommer til designet, så er musemåtten også udstyret med belysning, som lyser rød. Dette er værd at tage højde for, hvis du gerne vil have det til at passe ind i dit gaming set-up. Ud fra alt det ovenstående er det altså en god valgmulighed for gamer musemåtte.

Specifikationer
➡️ Dimensioner: 35,5 cm x 25,5 cm
➡️ Egenskaber: LED-belysning

→ SE PRODUKTET HER: 279 KR. ←


Mere om gamer musemåtte

Ud fra de mange gode forslag på kvalitets gaming musemåtter, burde du nu være et skridt nærmere at vælge den bedste gamer musemåtte for dit behov.

Hvis du stadig ikke er helt i mål og har brug for mere generel viden vedrørende musemåtter, så sørger vi selvfølgelig også for at have dig dækket ind. I det følgende graver vi nemlig et spadestik dybere, så du nærmest bliver en ekspert på området!

Vi gennemgår om lidt, hvorfor du bør købe en musemåtte til gaming i stedet for blot en almindelig musemåtte. Her kommer vi ind på elementer såsom materiale, skridsikkerhed, størrelsen af musemåtten og meget mere.

Hvad er en gamer musemåtte?

Lad os starte med at forklare lidt nærmere om, hvad en gamer musemåtte egentligt er. Der er ikke mange, som tænker over det, men din musemåtte påvirker faktisk din performance, når du gamer. Dette skyldes at musemåtten påvirker både, hvordan du bevæger selve musen, men også hvordan musen tracker. Typisk vil en god musemåtte hjælpe dig til de hurtige bevægelser samt at holde musemarkøren stabil.

Det vil altså sige, at det langt fra er alle musemåtter, som er skabt ens. Du kan dog godt benytte dig af en almindelig musemåtte, hvis du ønsker en nem og hurtig løsning. Men det er samtidig ikke den mest optimale løsning – slet ikke for dig som vil til tops og yde dit bedste.

Forskellen på en gamer musemåtte og en almindelig version, vil typiske være at gaming musemåtten normalvis er større. Det skaber nemlig mere plads og bevægefrihed, når du spiller. Dertil er der selvfølgelig et væld af forskellige designes, og du kan endda få en gamer musemåtte med lys, så den kan passe ind i dit set-up, hvis du har andre elementer med lys.

Foruden designet og størrelsen har er de bløde gamer musemåtter typisk også mere holdbar end almindelige versioner. Dette skyldes kvaliteten på stoffet er højere. Faktisk er mange gaming musemåtter af stof meget tætvævet som øger både tracking af musen, men også bevægehastigheden, da overfladen vil være glat.

Som et sidste element vil en gamer musemåtte typisk også være en del mere skridsikker, sammenlignet med almindelige versioner. Dette skyldes at bunden på en sådan musemåtte er udstyret med gummi. På den måde sidder selve musemåtten bedre fast på underlaget, og du slipper for uønsket skred, som kan have en stor konsekvens, når du spiller.

Materiale

Et af de mest væsentlige spørgsmål at stille, når du skal vælge musemåtte, er hvilket materiale denne er lavet af. Der findes en del forskellige typer, som vi gennemgår her – dog har vi hovedagtigt fokus på valget mellem plast og stof.

Gamer musemåtte af stof

En blød musemåttet eller en musemåtte af stof er den mest almindelige musemåtte. Faktisk benytter de fleste professionelle streamere og gamere faktisk en musemåtte af stof. Det er der en masse gode grund til, da fordelene opvejer ulemperne.

Først og fremmest er en gaming musemåtte af stof mere komfortable at spille med. Dertil vil en musemåtte af stof ikke slide så meget på dine mouseskates. Helt basalt er mouseskates en slags tape som beskytte de originale musefødder samt musemåtten, når man bruger musen. Dertil gør de musen glatter og hurtigere samt mere præcis når du spiller.

Når du har en musemåtte af stof, så har du også mulighed for at tilpasse den ved at folde den, hvis den er for stor. Desuden kan du lægge den hen over nogle elementer på dit bord, hvis der er pladsmangel. På den måde bliver den meget alsidig og giver stor bevægefrihed. Yderligere er den super nem at transportere fordi den kan foldes eller rolles sammen.

Sidst, men ikke mindst, er en gamer musemåtte af stof også brugervenlig i den forstand, at det ikke kræver særlig meget tilvænning. Det er en stor fordel for jer nye gamere.

Hvis du bruger en lasermus, så skal du også være opmærksom på, hvordan den reagere på en stofoverflade. Grundet små huller i stoffet vil din dots per inch blive nedsat – faktisk helt op til 50% afhængig af musemåtten. Når dette er sagt, skal vi selvfølgelig også nævne, at mange producenter selvfølgelig har fundet løsninger på dette problem, det er dog ikke alle. Hvis du bruger en optisk mus, vil dette ikke finde sted.

Plastik gaming musemåtte

Sammenlignet med den gårde musemåtte af plast, så har musemåtten af stof også nogle ulemper. Ser man på musemåtten af plast, har denne nemlig en smule højere bevægehastighed. På den måde kan du f.eks. hurtigere se dig omkring, hvis du spiller first person shooter. Dine reaktioner bliver altså en smule hurtigere.

En anden ting, hvor plastik musemåtten er en smule bedre, er på levetiden. Typisk vil en musemåtte af plast holde længere end en af stof, grundet at stof typisk vil blive hurtigere slidt.

Dog findes der selvfølgelig også ulemper ved en plastik musemåtte, nemlig at denne både slider mere på dine mouseskates samt ikke er så komfortabel at spille på. Desuden kræver en musemåtte af plast faktisk lidt mere tilvænningstid.

Yderligere er det lidt svære at transportere en musemåtte af plastik da den ikke er lige så alsidig som en stof-musemåtte. Den kan nemlig ikke lige så let rulles sammen og transporteres, eller tilpasset til skrivebordet, hvis den er for stor.

Glas og metal

Der findes også andre typer af “hårde musemåtter” end blot plast. Vi har valgt at nævne to mere, nemlig glas og metal. Man ser dog typisk kun stof og plast musemåtter til gaming.

Glas musemåtter var meget populære en periode, hvor fordelen lå i den solide overflade som nærmest var umulig at lave ridser i eller på anden vis slide op. Desuden er overfladen relativ hurtig at bevæge musen henover, hvilket også var en fordel. Dog virkede ikke altid lige godt med den transparente overflade og en lasermus. Desuden er de også meget upraktiske at transportere rundt omkring.

Metal musemåtten er et andet bud på en hård musemåtte. Denne overflade er igen svær at slide op og hurtige at bevæge musen over. Som det også er med de andre hårde musemåtter, er denne svær at transportere og heller ikke så komfortabel at spille på. Faktisk kan en metal musemåtte være meget kold og slider især på dine mouseskates.

Fordele og ulemper ved en blød musemåtte

For at gøre det nemt og overskueligt for dig, har vi her samlet både fordele og ulemperne ved den bløde musemåtte.

Fordele Ulemper
✅ Komfortabel til gaming ❌ Bevægehastigheden er langsommere
✅ Slider ikke hårdt på mouseskates ❌ Kortere levetid (relativ)
✅ Stor bevægelighed og alsidig
✅ Nem at transportere
✅ Brugervenlig (kort tilvænningstid)

Fordele og ulemper ved en hård musemåtte

Lige som vi viste fordelene og ulemperne ved en blød musemåtte, så snydes du selvfølgelig ikke for samme overblik ved den hårde musemåtte.

Fordele Ulemper
✅ Hurtig bevægehastighed for musen ❌ Slider på mouseskates
✅ Lang levetid ❌ Svær at transportere (relativ)
✅ Mulighed for at “tilpasse” modstanden ❌ Mere ukomfortabel til gaming
❌ Ikke så alsidig
❌ Lang tilvænningstid

Skridsikkerhed på din gamer musemåtte

Som tidligere nævnt har de fleste gaming musemåtter en gummibund, hvilket øger skridsikkerheden. På den måde vil du slippe for uventet skrid, når du er i gang med et godt game. Det er ikke sikkert at alle musemåtter har det, så husk nu at tjekke om der er skridsikkerhed, før du køber!

Skridsikkerhed er en utrolig vigtig ting for din musemåtte at have. Hvis ikke din gamer musemåtte er skridsikker, så vil den skøjte rundt på bordet, når du gamer, hvilket gør den nærmest ubrugelig. I stedet ønsker du en stabil musemåtte, som beholder sin position.

Størrelse – lille vs stor gaming musemåtte

Der findes et hav af forskellige størrelser til musemåtter. Nogle er blot 25 x 21 cm, hvorimod andre er de såkaldte “gaming musemåtter XXL” som faktisk kan være helt op til 95 x 45 cm. Men hvordan vælger du så den rigtige?

Når du skal vælge mellem de forskellige størrelser, så er der grundlæggende to ting, som du skal vide:

  • Hvor meget plads har du på dit skrivebord?
  • Hvilket type spil spiller du mest?

Selve pladsen på dit skrivebord giver sig selv, men lad os uddybe typen af spil lidt mere. Det handler faktisk mere om dine bevægelser, men da nogle spil typer kræver store bevægelser og andre små hænger disse sammen.

Hvis du spiller spil, som kræver store bevægelser, så vil det være en fordel at købe en stor gamer musemåtte. Og omvendt, hvis du laver små bevægelser, så kan du nøjes med en mindre musemåtte. Dette gælder desuden også, hvis du spiller med høj sensitivity på din mus. Når det kommer til valget mellem en lille eller stor gamer musemåtte, så skal du også huske, at du godt kan bruge en stor gamer musemåtte til små bevægelser, men omvendt kan du ikke bruge en lille musemåtte til store bevægelser.

Gamer musemåtte med lys

Nu kommer vi til noget der kan tage din musemåtte til det næste niveau: en gamer musemåtte med lys. Der findes en masse forskellige designs af musemåtter, og du kan sågar finde nogle med lys. Dette er klart en fordel for dig som går op i æstetik, og vil have det gaming set-up der ser bedst ud.

Når vi taler om gaming musemåtte med lys, så dette det samme som RGB. Grundlæggende vil belysning ikke hjælpe dig i forbindelse med gaming, men det tilvælges udelukkende for udseendet. Hvis du f.eks. allerede har et gaming tastatur eller mus med belysning kunne en musemåtte der også lyser bestem fuldende looket.

Dog kan det også hjælpe dit set-up med at blive endnu mere interessant, hvis musemåtten er det enesete i dit set-up som har belysning. På den måde giver det fokus på denne, hvilket som regel er et element der bliver overset.

Hvad er det bedste gaming musemåtte?

Når det gælder det store spørgsmål om, hvad der er den bedste gaming musemåtte, så er det som med så mange andre ting. Hvis du f.eks. lige er begyndt at game og blot har brug for noget med hurtig tilvænning, så ville et bud på den bedste gamer musemåtte måske være en af stof. Derimod hvis du leder efter den hurtigste bevægehastighed, så vil en hård musemåtte måske være den bedste gamer musemåtte for dig.

Ligeledes handler det også om præferencer. Ønsker du lys eller ej? Hvilket design ønsker du på musemåtten? og lign. spørgsmål kunne være relevante at stille.

Sidst handler det også om, hvad du spiller eller, hvordan du bruger den. Som vi lige har været inde på, så vil den bedste gamer musemåtte være stor for en gamer der laver store bevægelser. Dette er måske ikke gældende for en som laver små bevægelser.

Med at dette sagt så håber vi, at du er blevet hjulpet lidt på vej med denne guide og gennemgang af de forskellige musemåtter.

Billig gamer musemåtte

Kan en billig gamer musemåtte også være en god musemåtte? Det korte svar er ja. Det skal dog også siges, at pris og kvalitet kan hænge sammen. Derfor skal man selvfølgelig huske på, at en billig gamer musemåtte, måske heller ikke har de bedste features.

Når du er på udkig efter en ny musemåtte, så er der således forskel på, om du blot lige begyndt at komme ind in gaming verdenen, eller om du har gamet i længere tid. Til den helt nye gamer, så kan en billig gaming musemåtte være ideelt. Derimod kan den mere garvede gamer, som har bruge for en smule ekstra for at tage sin spil-performance til det næste niveau, have stor gavn af en lidt dyrere, men også bedre musemåtte.

Netop i den forbindelse har vi samlet noget til ethvert behov i vores liste over de bedste gaming musemåtter. Du skulle derfor nu være klar til at finde den rette til dit behov.

FAQ-sektion

? Hvad koster en gamer musemåtte?

Priserne for en gaming musemåtte ligger typisk mellem omkring 60 kr. og helt op til 700 kr. Dette er dog et estimat og man kan selvfølgelig godt finde en billigere musemåtte. Ligeledes kan man også finde en dyrere musemåtte, hvis man ønsker yderligere funktioner. Prisspændet er altså ret stort, hvilket skyldes at der findes forskellige former for materialer, udseende og features.

? Behøver jeg en gamer musemåtte?

Hvis du står med valget om at anskaffe dig en gaming musemåtte eller ikke, så vil vi klart anbefale dig at gøre det. Grunden til dette er, at en god gaming musemåtte vil beskytte både din mus og dit bord, når du spiller. Hvis dette ikke er årsag nok, så vil de fleste musemåtter også forbedre dine færdigheder en smule, når du spiller. Det ses f.eks. hvis du spiller first person shooter på din præcision, når du sigter.

? Hvilken type materiale skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige materialer, som du kan vælge imellem, når du skal købe en musemåtte. Typisk taler man om stof eller plastik, men der findes faktisk også andre slags. Nogle eksempler på andre materialer kunne være glas eller metal.

Nogle fordele ved stof er at det både er behageligt og let at transportere. På den anden side er der også fordele ved plastik, nemlig at musen bevæger sig hurtigere. Du kan læse mere om fordelene og ulemperne i vores guide.

? Hvad er den bedste gamer musemåtte?

Den bedste gamer musemåtte er meget individuel og kommer an på dine ønsker. Desuden er der ikke rå mange specifikationer man kan sammenligne de forskellige musemåtter på, hvilket også gør det svært at kåre den bedste gaming musemåtte.

Vil du gerne have lys eller ej? Hvilket materiale ønsker du? Hvor stor skal musemåtten være? Dette er blot nogle af de spørgsmål du bør stille dig selv, når du skal finde den bedste gamer musemåtte. Men bare rolig – vi hjælper dig på vej i denne guide, så du er klar til at tage det rigtige valg.

? Hvor stor skal min gaming musemåtte være?

Størrelse på din musemåtte kommer an på dit behov. Du kan få alt fra helt små musemåtter til store musemåtter – sågar en “gamer musemåtte XXL”. Hvis du blot surfer på nettet og gamer lidt nogle gange er en standard musemåtte fin. Hvis du derimod laver store bevægelser med musen, når du spiller, så vil det være en stor fordel at have en større musemåtte, måske endda i XXL. Derved bliver du ikke begrænset på samme måde.

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.