eSports efterskoler i Nordjylland

Kristian

Ønsker du at jagte drømmen om eSport, og vil du kombinere det med dit efterskole-ophold? Så følg med her! Vi har i denne artikel samlet blandt de bedste eSports efterskoler i Nordjylland.

I takt med at gaming samt eSport er blevet mere og mere udbredt, så har efterskolerne også fulgt med udviklingen. Der er nemlig en lang række efterskoler, som tilbyder eSports linjer og fag, hvor blandt andet gaming står på skemaet.

Faktisk er der også flere elever, som har gået på disse linjer, der er blevet tilbudt en kontrakt af et eSports hold. Ikke nok med at du kan forbedre dine eSports færdigheder på efterskolerne, så har du selvfølgelig også muligheden for at danne venskaber for livet med andre unge.

Lad os se på de 3 bedste eSports efterskoler i Nordjylland, som vil være i tilfældig rækkefølge.

eSport på Ranum Efterskole College

Vi starter med at kigge på Ranum Efterskole College, som tilbyder eSport som et profilfag. Her bliver der sat fokus på en række forskellige aspekter, som er vigtig i forbindelse med gaming. Disse er blandt andet taktik / game plan, teamwork, udvikling og håndtering af intense situationer.

Målet er, at du udvikler både som individuel spiller, men også som et hold. Dette gøres blandt andet ved at finde dine styrker og svagheder inden for de forskellige områder af det pågældende spil og arbejde på netop disse.

Faciliteter

Ranum Efterskole College tilbyder nogle gode faciliteter – blandt andet i forbindelse med selve gaming udstyret. Her bliver der tilbudt en gamer PC, med gode specs! Du får her en god CPU samt en stor harddisk. Dertil er de udstyret med et fornuftigt grafikkort og en del RAM.

Alle deres 16 maskiner er udstyret ens. Du vil selv skulle medbringe tastatur og mus, men der er også mulighed for at låne noget udstyr af efterskolen.

Selve gamingen foregår i en slags kælderkulisse, hvor der er indrettet et super fedt gamer-univers. Det giver et råt look og binder gaming element godt sammen.

Undervisning

I undervisningen er der fokus på flere forskellige ting. Dette er udover selve gaming og træning i forbindelse med eSport, andre nærliggende elementer. Her kan kost og diæt nævnes, personlig udvikling samt sociale aspekter.

Dertil er der også elementer af fysioterapi, da det er vigtigt, at du blandt andet sidder godt i din gamer stol, og at du formår at holde en sund krop. Yderligere er der højt fokus på søvn! Disse elemeter arbejders der i høj grad med, for at se effekten på selve koncentrationen samt udholdenhed i forbindelse med eSport.

I forbindelse med spil, så er det eneste fastlagte CS:GO. Dog er det ikke kun dette, som der bliver undervist og trænet i. Faktisk er Ranum Efterskole College fleksibel og spiller også League of Legends samt andre eSports titler, som er populære.

Du vil lære, hvordan du skal placere dig strategisk, forsvare konkrete områder og elementer, samt hvordan du taktisk samarbejder med dit hold. Her får du desuden mulighed for at spille imod andre hold fra eSports efterskoler. Dertil er der også udflugter/rejser til LAN-parties i f.eks. Danmark, Sverige og Tyskland.

Praktisk information

Adresse: Seminarievej 23, 9681 Ranum
Telefon: +45 96 66 44 00
E-mail: info@ranumefterskole.dk
Hjemmeside: www.ranumefterskole.dk

 

Skrødstrup Efterskole

Nu er turen kommet til Skrødstrup Efterskole, som også tilbyder eSport som linjefag. Der er her vedhjælp af kommunikation og samarbejdsevne, at du vil forbedre dine gaming færdigheder. Om du er ny eller har spillet længe, så lægges der vægt på at hjælpe dig med at tage skridtet videre som gamer.

Der er dertil også fokus på at ændre fordommene om gaming, hvorfor der især lægges vægt på sundhed og kost. På den måde holdes du også toptunet, så du kan levere dit bedste.

Faciliteter

På Skrødstrup Efterskole finder du selvfølgelig også et veldesignet gamercenter. Disse lokaler er specialindrettet til netop eSport. Det er selvfølgelig også åbent, når du ikke har andre timer og vil forbedre dine færdigheder.

Undervisning

eSports-undervisning på Skrødstrup Efterskole kommer fra både ambitiøse og dygtige undervisere. De hjælper dig med at forstå de strategiske aspekter og forskellige roller i spil såsom CS:GO og FIFA. Du vil også få en bedre forståelse for diverse mechanics.

Du kommer igennem hele planlægningsprocessen i forbindelse med eSports-arrangementer. Dette er f.eks. elementer som sponsoransøgning, men også selve turneringsafholdelse. Faktisk bliver du også taget med til diverse events, hvor du ser, hvordan de professionelle varmer op, samt ser bag kulissen.

Ikke nok med det, så bliver du også en del af Team Skrødstrup, hvor du kan spille mod andre hold. Dette er bl.a. i EDU Cuppen eller Efterskole-Ligaen. Selvom der er masse træning foran computeren, så lægges der også vægt på træning i fitness lokalet, da den fysiske form også er vigtig.

Praktisk information

Adresse: Skrødstrupvej 26, 9550 Mariager
Telefon: +45 98 55 01 44
E-mail: skrodstrup@mail.tele.dk
Hjemmeside: www.skrodstrup.dk

 

Stidsholt Efterskole med eSport

På Stidsholt Efterskole vil du opleve et fokus på dig som person din færdigheder for eSport. Igen vil der være højt fokus på din personlige udvikling både fagligt og spil-mæssigt. Du vil forbedre dine kommunikationsevner, forståelse for strategi og lære, hvordan et eSports team samarbejder bedst.

Du vil også lære om, hvordan kroppen får de bedst mulige vilkår, så du kan præstere det bedste, når du gamer. Her lægges der stor vægt på fysisk træning og om at aflive myten om, at professionelle gamere lever af chips og cola. Ydermere, får du hjælp til at finde dine styrker og svagheder samt hjælp til at forbedre disse meget fokuseret.

Faciliteter

Hvis du vælger Stidsholt Efterskole, så vil du også finde ud af, at de har deres egen spilserver. Denne bruges både til undervisning og kampe. Udover faciliteterne på selve skolen, så vil der også i nogle weekends være deltagelse i events såsom diverse træningslejre.

Der er også andre events, hvor du som elev vil få indblik i, hvordan det er at være i den professionelle eSport scene.

Undervisning

Selve undervisningen i eSport vil bygge på dine styrke og svagheder. Her vil der blive tilrettelagt undervisning, så netop du formår at forbedre disse. Desuden vil der være fokus på holdelementet, hvorved der også undervises i, hvordan man bedst muligt kommunikere og agere på et hold. Dette vil du blive hjulpet af, med dygtige undervisere.

Ikke nok med dine spil-evner, så vil der også være fokus på koncentrationen og de fysiske aspekter. I den forbindelse vil sund kost og motion også være en del af hverdagen.

På Stidsholt Efterskole lægges der yderligere vægt på at tage gaming ud i det fysiske rum. Derfor vil du også komme til forskellige gaming events og forskellige tuneringer. På den måde vil du i høj grad mærke den ægte eSports atmosfære.

Praktisk information

Adresse: Ørtoftvej 152, 9300 Sæby
Telefon: +45 98 46 80 33
E-mail: info@stidsholt.dk
Hjemmeside: stidsholt.dk

 

eSports efterskoler i Nordjylland – hvordan vi fandt dem?

Måden hvorpå, vi har fundet disse efterskoler har været gennem desk-research. Vi har i den forbindelse set på en række forskellige elementer, som vi mener er med til at karakterisere en god eSports efterskole i Nordjylland.

Dette har bl.a. være elementer såsom:

  • Faciliteter
  • Undervisning samt talentsamarbejde
  • Events
  • Trænere

Dette er blot nogle få blandt en række andre elementer. Det vil altså sige vi både har set overordnet på efterskolen, samt på de mere specifikke elementer for eSports linjen.

Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at finde de rette eSports efterskoler i Nordjylland – så du både kan forbedre dine gaming evner, skabe en masse nye venskaber og forhåbentligt komme et skridt tættere på drømmen som professionel.

Nordjylland - Bedste eSports efterskoler 2021

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.

Skriv en kommentar