Hvor meget tjener man som professionel CS:GO spiller? Se statistikken her

Kristian

De fleste forældre til gamere ville nok indimellem ønske gamer PCen langt væk. Det er der dog ingen valid grund til, for hobbyen kan udvikle sig til en meget indbringende karriere. Det er nemlig ikke ualmindeligt i e-sport branchen, at de professionelle spillerne hiver store millionindtægter hjem årligt.

Og det er ikke kun udenlandske spillere, der kan leve godt bag skærmen. Flere og flere danskere gør også en karriere ud af deres CS:GO-spil og forsøger at følge i fodsporene på spillere som Andreas Højsleth, der har gjort det rigtig godt for Astralis.

Hvor meget tjener en professionel CS:GO spiller?

I statistikken nedenfor kan du se, hvad de førende CS:GO spillere har tjent samlet set i deres karriere.

Hvor meget tjener man som professionel CSGO spiller- Se statistikken her

kilde: statista.com

Peter Rasmussen kommer ind på en førsteplads med en samlet indtjening på 13.363.748 kr. ($ 1,94 mil. ) . Andreas Højsleth og Nicolai Reedtz har næsten lige så høje indtjeninger med henholdsvis 13.294.862 kr. ($ 1,93 mil. ) og 13.225.977 kr. ($ 1,92 mil.).

Den kun 26-årige Andreas Højsleth, der er på en andenplads i statistikken over bedst tjenende CS:GO spillere i verden, er dansker og kendt under sit online alias Xyp9x. Han spiller desuden for det anerkendte hold Astralis.

Vær opmærksom på, at ovenstående statistik udelukkende dækker over professionelle spillere af Counter Strike: Global Offensive. Esportspillere af andre spil kan have højere eller laver indkomster afhængigt af spillet.

Hvordan tjener man penge som CS:GO spiller?

Professionelle CS:GO spillere tjener fortrinsvis deres penge på én eller flere af følgende måder:

  • Pengepræmier fra deltagelse i konkurrencer og ligaer
  • Sponsorater
  • Løn fra anerkendte hold

Pengepræmier fra deltagelse i konkurrencer og ligaer består af officielle CS:GO-turneringer, men også mere lokalt og internationalt blandt forskellige hjemmesider og organisationer. Visse konkurrencer er udelukkende for anerkendte esporthold, mens andre er for alle.

Sponsorater er typisk kun undt spillere, der har vist sit værd tidligere, og som deltager i store og anerkendte konkurrencer. Der kan dog være tale om store beløb, afhængigt af spillernes niveau.

Anerkendte hold som Astralis udbetaler løn til deres spillere. Som spiller på et anerkendt hold, er man altså sikret en grundindkomst, hvilket ikke er tilfældet uden for holdene i branchen.

Indtjening via streaming

De fleste CS:GO spillere starter ud med at streame deres spil, hvilket giver den første indtjening. Twitch og Youtube er de mest benyttede platforme til formålet. Det er også via disse platforme at mange spillere bliver opdaget.

Mange professionelle spillere streamer fortsat, hvilket giver en god indtjening. Der er dog mange om gamet, så det er med at finde på noget, der skiller sig ud – eller være ekstraordinært god.

Hvor mange penge kan man vinde i CS:GO?

Der er mange penge på spil, når de professionelle CS:GO spillere deltager i konkurrencer og ligaer. Det er ikke ualmindeligt, at førstepræmien er på over 1 million kroner. I 2021 er der udbetalt pengepræmier for over 22 millioner dollars i alt til deltagere i CS:GO-turneringer.

Det er typisk de 20 bedste hold i verden, pengene fordeles imellem, så det er begrænset, hvor mange spillere, der reelt er om buddet.

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.

Skriv en kommentar