Sådan bliver du bedre til CS:GO – 13 effektive CS:GO tips

Kristian

CS:GO er en forkortelse for Counter Strike Global Offensive. Det er et af verdens mest populære computerspil. Der er flere millioner spillere over hele verden. Det er dog ikke en særlig stor procentdel, der kan blande sig blandt de bedste spillere. 

Det skyldes, at der er mange, som ikke aktivt spiller for at forbedre sig. Du kan nemt og hurtigt forbedre dig, hvis du bruger lidt tid på det. Det er lige meget, om du spiller for at blive den bedste i verden eller blot gerne vil slå dine venner. Så kan du med et par CS:GO tips og tricks hurtigt udvikle dig selv til en rigtig god CS:GO spiller.

1. Lær våbnene i spillet godt at kende

Et godt CS:GO tips er, at det er vigtigt, at du sørger for at lære våbnene godt at kende i spillet. Det gælder spray patterns og rate of fire. Det er faktorer, der spiller en stor rolle i forhold til, hvordan du klarer dig i spillet. 

Derudover så skal du også have godt styr på, hvor meget skade dit våben skader din modstander. Det er nemlig bedre, at du ved præcist, hvordan dit våben fungerer, når du spiller spillet. Det kan vise sig at være det, der giver dig den vigtige fordel i en 1v1 i et spil.

Du kan derfor med fordel øve dig med et våben og træne dine skud på forskellige distancer, inden du køber det.

Relateret: Få bedre aim med den rigtige gamer mus


2. Sørg for at lære maps udenad

Et andet CS:GO tips er, hvis du er villig til at lægge lidt mere arbejde i at forbedre dig, så vil det kunne hjælpe dig gevaldigt i spillet, hvis du kender spillets maps godt. Du skal kunne de forskellige maps udenad, sådan du kender de små smuthuller i de forskellige maps. 

Det giver dig også bedre muligheder i forhold til dine modstander. Hvis du kender et map ud og ind, så ved du også, hvordan du bedst kan bevæge dig rundt på det alt efter, hvorhenne du er placeret på det.


3. Undervurder ikke brugen af granater

Rigtig mange nybegyndere bruger ikke særlig meget granater i deres spil. De tænker simpelthen ikke over, at de har dem til rådighed. Det må dog aldrig undervurdere, hvor vigtige granater er i CS:GO.

Et af de bedste CS:GO tips, der kan gives til nybegyndere er, at de skal prøve at bruge deres granater oftere. Det må dog ikke blive sådan, at de blot bliver kastet. Du skal derimod tænke over, hvordan du bruger dem. 

De rigtige kast giver dig mange flere muligheder for at bevæge dig, da det kan holde fjenden hen blot et splitsekund ekstra, hvilket kan give dig mulighed for at komme i en bedre position. 


4. Skift taktik hver eneste runde

Det er vigtigt, at du hele tiden ændrer din spillestil. Det skal du gøre, da dine modstandere hurtigt vil komme til at kende dine bevægelsesmønstre og hele din måde at spille spillet på. 

Det behøver ikke være kæmpe store ændringer, men blot nogle små ændringer, der kan være med til at forvirre dine modstandere. Det er vigtigt, at de aldrig ved, hvad du gør, når du spiller CS:GO. Det handler om, at du er uforudsigelig.


5. Øv dig på din timing

Det femte CS:GO tips er, at timing er altafgørende, når det kommer til CS:GO. Det er en stor faktor, som kan adskille de bedste fra de næstbedste. 

Det kan være, at du bruger tiden aktivt som hold i forhold til at lave et push eller rush, når der er et bestemt antal sekunder tilbage af en runde. 

Det kunne være et planlagt rush for at `plant the bomb`. Her har et hold forberedt sig godt på et rush. Det har de gjort ved at strække modstanderholdet ud for at skabe huller i deres forsvar.

Det er vigtigt, at det er planlagt godt for, at et rush skal virke ordentligt.


6. Brug flash granater til at få en ny position

Du må aldrig dive uden en flash granat. Det er altid farligt at skulle bevæge sig fra en position til en anden. De spillere, der er på the plant, har en stor fordel i forhold til at mobilisere et forsvar, end det angribende hold har. 

Derfor handler det om, at du har meget fokus på din bevægelse. Du må aldrig gå i en udsat position uden et flashbang, hvor dine modstandere bliver blændet i et kort sekund. Det er vigtigt, da du kan give dig selv en stor fordel, hvormed det er endnu et CS:GO tips. 

Selvom din modstander drejer sig væk fra granaten for ikke at blive flashed, så giver det dig stadigvæk et ekstra sekund eller to til at bevæge dig selv i en bedre position. 


7. Hold øje med radaren

De bedste spillere bruger aktivt radaren i spillet for at få så meget information som overhovedet muligt. Mini-mappet er vigtigt at bruge, da du kan se dine teammates placeringer. Derudover så vil dine modstandere også komme frem, hvis en af dine teammates kan se dem. 

Det kan give dig vigtige informationer, som du kan bruge, når du bevæger dig rundt på mappet og leder efter den bedste placering i forhold til dine teammates og modstandere. 


8. Lyt godt efter, når du spiller

Et godt og meget basalt CS:GO tip er, at du virkelig skal lytte godt efter, når du spiller CS:GO. In-game lyde er altafgørende for din præstation. 

Hvis du aktivt bruger lyden i dit eget spil, så kan du meget nemmere navigere blandt dine modstandere. Det giver dig en stor fordel, at du ved, hvordan lydene fungerer. 

Du skal huske, at din modstandere også kan huske dig. Det betyder altså meget, hvordan du bevæger dig. Du kan endnu bruge lyde i spillet til snyde dine modstandere.


9. Tænk over din økonomi

Ligesom i virkeligheden, så spiller økonomi en stor rolle, hvormed det niende CS:GO tip omhandler dette. Hvis du bruger alle dine penge i CS:GO for hurtigt på dumme ting, så kan det få store konsekvenser for dig igennem hele spillet.

Du skal altid have styr på dine egne penge, dine teammates penge, men også modstandernes penge. 

Hvis du vinder en serie af 5 eller mere runder, så vil dine modstandere få ekstra penge. Derfor kan det være en god ide at tabe en enkelt runde for at dine modstandere ikke får alt for mange penge. 

Du skal altså bruge noget tid på at overveje, hvordan du vil bruge dine penge, men også hvordan alle andre spillere bruger deres penge. 


10. Brug et boost

Der er mange maps, der har steder, som du ikke selv kan komme til alene. Du skal altså bruge en af dine teammates for at komme et bestemt sted hen. 

Her skal du hoppe op på din teammate og videre op til det sted. Det kalder man et boost. Det kan være en god ide at bruge for at få en bedre position end dine modstandere, hvormed det altså er det tiende CS:GO tip. 

Du må dog ikke bruge det for meget, da dine modstandere hurtigt vil regne ud, hvilke boosts du bruger, og derved kan det blive en fordel for dem. 


11. Opgiv ikke din position for et nemt kill

Det er ikke altid, at det giver mening at få et nemt kill. Hvis du er placeret meget godt, så kan du med fordel lade en modstander løbe forbi dig. 

På den måde vil du undgå, at alle dine modstandere ved, hvor du er henne. Du vil altså måske kunne få 2-3 kills i stedet for blot 1. Det er hele tiden en vurderingssag, så det handler om, at du tænker dig godt om, hvis du angriber. 


12. Kommuniker med dine teammates

Kommunikation er nøglen til sejr. Hvis du gerne vil blive en bedre spiller, så skal du fokusere på din kommunikation. 

Det er vigtigt, at I som hold snakker med hinanden. På den måde kan man hjælpe hinanden med at spotte modstandere og derved give hinanden de bedste betingelser. Derfor skal I altså også internt give CS:GO tips til hinanden.

Ens kommunikation skal være kort og præcis for, at det ikke er noget, som du skal bruge specielt meget energi på. Det skal komme naturligt og hurtigt. 

Relateret: Få klar kommunikation med et trådløst headset & gamer mikrofoner


13. Sørg for stadigvæk at holde pauser mellem spil

Selvom det måske lyder lidt plat, så skal du huske at restituere i mellem spil, hvis du gerne vil udvikle dig. Restitution er noget, som mange forbinder med sport og idræt, men det er også rigtig vigtigt i E-sport. 

Det kræver meget fokus at spille et CS:GO game. Derudover skal du nu til at fokusere på en masse nye ting, som kan forbedre dig. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at restituere. 

Det er lige så vigtigt at være med mentalt i spillet, som det er fysisk, så spring ikke hen over dette CS:GO tip, hvis du virkelig vil blive bedre. 


Nu er du klar til at bruge CS:GO tips aktivt i dit spil

Med alle de her CS:GO tips er du nu klar ti at forbedre dit spil markant. Du kan vælge at bruge alle tips på en gang, men det vil være en god ide stille og roligt at bruge dem en ad gangen. 

Det kan nemlig være svært at inkorporere alle tips på samme tid. Det vil tage lidt tid at gøre, men det vil være det hele værd i sidste ende, hvor du så kan slå alle dine venner eller komme tættere på de professionelle, der spiller CS:GO.

OM Kristian

Kristian har spillet computer siden han som 6 årig fik sin første Commodore 64, herefter blev det PlayStation og Nintendo for til sidst at ende på en PC med Counter-Strike som det, der blev brugt mest tid på.

Skriv en kommentar